Γ’ Εθνική: Η Καβάλα του 13αρη Βαλαβανόπουλου έριξε με ανατροπή το “κάστρο” του Διδυμοτείχου

 

Την πρώτη της ήττα αν και προηγήθηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αλλά και μετά από 2 περίπου χρόνια γνώρισε η ΑΕ Διδυμοτείχου στην έδρα της από την πρωτοπόρο Καβάλα και έπεσε ξανά κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Το παιχνίδι στο βροχερό Διδυμότειχο όπως και σε όλη την Θράκη ξεκίνησε πολύ καλά για τους Εβρίτες που προηγήθηκαν σχετικά νωρίς και στην πρώτη τους αξιόλογη προσπάθεια στο 14′  σε φάουλ του  Σουλειμάν ο Γιαννόπουλος με κεφαλιά σκόραρε μετά από καιρό ανοίγοντας το σκορ. Από το σημείο αυτό και μετά η Καβάλα σε ένα δύσκολο γήπεδο πήρε τον πλήρη έλεγχο και απείλησε με τους Βαλαβανόπουλο και Πάλλα λίγο μετά το ημίωρο με τον Κώστα Συριτούδη που επέστρεψε κάτω από τα γκολποστ αντί του αδερφού του να κράτα το μηδέν. Νωρίτερα ωστόσο η ΑΕΔ είχε και αυτό ευκαιρία στο 25′ με σουτ του Καπετανίδη που βοηθάει πολύ την ομάδα με την έλευσή του από τις Καστανιές. Δυστυχώς λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Παπαδόπουλος με αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε στην γραμμή της μεγάλης περιοχής ο Τσοπουλίδης από την Ξάνθη σκόραρε και πάλι όπως στο πρώτο παιχνίδι ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με ανεβασμένη ψυχολογία η Καβάλα απείλησε αρχικά στο 55′ τον δραστήριο νεομεταγραφέντα Πάλλα από την Ρόδο και στο 64′ με το 13ο φετινό τέρμα με σχετικά αδύναμη κεφαλιά του Νίκου Βαλαβανόπουλου έκαναν την ανατροπή και το 1-2, μετά από λάθος εκτίμηση να διώξει με γροθιές την μπάλα του στρατευμένου Συριτούδη. Στην συνέχεια η ΑΕΔ προσπάθησε κυρίως με στημένες φάσεις να ισοφαρίσει και στο 73′ είχαμε την φάση του αγώνα όταν από κόρνερ ο Αβογιάν πήρε την πρώτη κεφαλιά ο Δήμιζα απέκρουσε στο δοκάρι και η μπάλα έφτασε στον Πετρόπουλο που έπιασε όμορφη κεφαλιά αλλά με τον Γιαννόπουλο γυρισμένο αντί να αφήσει την μπάλα να πάει στα δίχτυα του ανήμπορου πορτιέρο της Καβάλας μη έχοντας αίσθηση του χώρου με νέα κεφαλιά την έστειλε μόλις άουτ, δείγμα της ατυχίας που κουβαλά την φετινή σεζόν.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Τελκίνσκι): Συριτούδης Κ., Θάνος, Καζάλας, Πατιαλιάκας, Χρίστεφ, Πετρόπουλος, Εμρέ (46′ Ζαφειρόπουλος), Αβογιάν, Καπετανίδης, Γιαννόπουλος, Σουλεϊμάν (60′ Σιμτσάκης).

ΚΑΒΑΛΑ (Ανυφαντάκης): Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Σέχου, Ψάλτης, Παπαδόπουλος (82′ Παυλίδης), Θωμαΐδης, Αδαμάκης, Πάλλας (90+1′ Κέρι), Βαλαβανόπουλος (86′ Ξόμπλιος).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ Α’ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ