Volley League: Αποκλείστηκε από την αποστολή του Εθνικού ο Χαραλαμπίδης επειδή ζήτησε τα… δεδουλευμένα του

 

Αναταραχή επικρατεί και πάλι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ματς με τον Ηρακλή στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για την αποφυγή τον πλέι άουτ και του κινδύνου υποβιβασμού της ομάδας.

Στην αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να έχει συμπεριληφθεί ο Σταύρος Κασαμπαλής, τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, δεν συμπεριλαμβάνεται όμως ένας άλλος Αλεξανδρουπολίτης, από αυτούς που σήκωσαν το προηγούμενο διάστημα όλο το βάρος για την πορεία της ομάδας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Ο λόγος για τον Σωκράτη Χαραλαμπίδη, ο οποίος ωστόσο δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού αλλά φέρεται να έχει αποκλειστεί με άνωθεν εντολές από την διοίκηση του συλλόγου προς τον προπονητή Σάκη Μουστακίδη, επειδή σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον ίδιο και την οικογένειά του ζήτησε να του καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων του.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο δίμηνο έχουν εισρεύσει πολλά χρήματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης από τις έκτακτες επιχορηγήσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης, φαίνεται ότι παραμένει και εντείνεται το πρόβλημα με τα χρωστούμενα στους Έλληνες και ιδίως στους Αλεξανδρουπολίτες παίκτες της ομάδας, που έχουν βάλει πλάτη όλο αυτό το διάστημα. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκε πρωταθλητής της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου με την έλευση των Παγιάν, Χαριτωνίδη, Ριζόπουλου, Μεχία και Κασαμπαλή αλλά υπάρχουν ακόμα χρωστούμενα στους παίκτες που ξεκίνησαν τη σεζόν και μάλιστα σε ντόπιους, γεγονός που εκθέτει εκτός των άλλων και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η συμπεριφορά προς τον Χαραλαμπίδη έχει προκαλέσει εντονότατη δυσαρέσκεια και στους υπόλοιπους παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα και λέγεται ότι μεταξύ τους έχουν υπάρξει νέες διαβουλεύσεις για να εξετάσουν τρόπους αντίδρασης, σαν και αυτές που προηγήθηκαν της περίφημης επιστολής που έβγαλαν τον Νοέμβριο και προκάλεσε πολλές αναταράξεις στην ομάδα (αλλά οδήγησαν μεταξύ άλλων και στην έγκριση των «έκτακτων» επιχορηγήσεων από τον Δήμο). Δεν αποκλείεται μάλιστα κοινωνοί αυτής της αντίδρασης να γίνουν και οι φίλαθλοι που θα βρεθούν την Κυριακή στο «Μ. Παρασκευόπουλος».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πάντως, ο Εθνικός καλείται να αντιμετωπίσει σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι τον Ηρακλή, όπου η νίκη είναι μονόδρομος. Αυτό το παιχνίδι και τα δύο επόμενα με Κηφισιά στην Αθήνα και την ήδη πεσμένη Παναχαϊκή στην Αλεξανδρούπολη κρίνονται κομβικά στην προσπάθεια για την παραμονή. Στον Έβρο αντιλαμβάνονται ότι εφόσον η ομάδα μπλέξει σε πλέι άουτ με τον ιδιαίτερα ενισχυμένο μεταγραφικά Παναθηναϊκό και την όποια άλλη ομάδα βρεθεί από την 9η θέση και κάτω, όπως ο Παμβοχαϊκός αυτή τη στιγμή, θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια. Θέλουν λοιπόν με κάθε τρόπο να πετύχουν την είσοδό τους στην πρώτη οκτάδα, ωστόσο για να συμβεί αυτό πρέπει πρωτίστως να αποκατασταθεί το καλό κλίμα στην οικογένεια του συλλόγου και η εμπιστοσύνη των παικτών προς την διοίκηση.