Γ’ Εθνική: Σημαντικές αναμετρήσεις χωρίς τοπικά ντέρμπι για τις πέντε ομάδες της Θράκης (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με τους αγώνες της 15ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με το πρόγραμμα να έχει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για τον Α’ Όμιλο, όπου συμμετέχουν οι πέντε ομάδες της Θράκης.

Ξεκινούμε από το Διδυμότειχο, όπου η τοπική ομάδα χωρίς σημαντικές απουσίες πλην τον Ιντζέ και του τιμωρημένου Παντελίδη θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες και εντός έδρας μετά από ένα ολόκληρο γύρο και τις 15 Οκτωβρίου όταν για την 3η αγωνιστική επικράτησε της Καρπερής. Η ΑΕΔ μετά και την εκτός έδρας νίκη της στην Ηρακλεια με την Καρπερή επέστρεψε μετά από από τρισίμιση μήνες και 7 αγωνιστικές στις νίκες. Αντίπαλος ωστόσο είναι το μεγαλύτερο όνομα της κατηγορίας ο ΑΟ Καβάλας και η αποστολή της ΑΕΔ είναι δύσκολη, ωστόσο θέλει να εκμεταλλευτεί το άγχος των «Αργοναυτών» που βρισκόμενοι με 27 βαθμούς 3 κάτω από την κορυφη αγωνίζονται μόνο για το τρίποντο και εκτός εδρας δυσκολευονται αρκετα έχοντας μόνο δυο νίκες με τους ουραγούς Καρπερή αλλά και Νέο Σιδηροχώρι την προηγούμενη αγωνιστική.

Η ομάδα του Κρίστο Τελκίνσκι, αν και βρισκόταν αρχικά ψηλά στην βαθμολογία, μετά από δυο αγωνιστικές πέρασε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού με 17 βαθμούς δυο πάνω από Προσκυνητές και τον Ορφέα Ξάνθης που αυτή τη στιγμή υποβιβάζονται. Η ΑΕΔ στα εντός έδρας σε 6 παιχνίδια μετρά 2 νικες και έχει 4 ισοπαλίες και τέρματα 4-2 (εκτός έδρας έχει 2 νικες, μια ισοπαλία και 5 ήττες με τέρματα 5 υπέρ και 10 κατά). Στον πρωτο γυρο η ΑΕΔ αν και πάλεψε μέχρι τέλους ηττήθηκε με αμφισβητούμενο πέναλτι με 1-0.Θυμηθείτε την αποστολή της ΑΕ Διδυμοτείχου με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι δίνει ο Άρης Αβάτου που φιλοξενείται στο Οφρύνιο από την πιο φορμαρισμένη ομαδα της κατηγορίας που με την έλευση στοπν πάγκο του Δημήτρη Σίτσα που από πρωτο φαβορί για υποβιβασμό διεκδικεί την άνοδο με 6 σερί νίκες έχοντας 27 βαθμούς 3 λιγότερους από το Παραλίμνι. Ο Άρης Αβάτου έχει 18 βαθμούς και βρίσκεται 4 πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, απέναντι σε μιά τέτοια ομάδα θα παλέψει για το θέτικο αποτέλεσμα όπως έδειξε και εναντίον του Σκουταρίου στις Σέρρες, ωστε να παραμεινει σε διαφορά ασφαλείας από τις ομάδες που υποβιβάζονται. Εκτός έδρας έχει σε 7 αγώνες, 1 νίκη στο Σιδηροχώρι, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες με τέρματα 4-7 (στην Φελώνη ο Άρης έχει 3 νίκες και 4 ισοπαλίες με γκολ 7-4 υπέρ. Θυμηθείτε την αποστολή του Κυριάκου Κετσιεμενιδη που δεν θα εχει στην διαθεση του και πάλι τον τραυματία Πάρη Κοτόπουλο με ένα κλικ ΕΔΩ.

Σημαντικό αγώνα δίνει η φορμαρισμένη και ενισχυμένη με τον Γιαννιώτη Στεργιο Πότση η Δόξα Προσκυνητών και θέλει να συνεχίσει το θετικό της σερί για το 2018, αν και απέναντι της θα είναι η πρωτοπόρος σχεδόν από την αρχή του πρωταθλήματος ομάδα του Απόλλωνα Παραλιμνίου. Η Δόξα Προσκυνητών που έχει την 4η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και την καλύτερη από τις ομάδες της Θράκης με 16 τέρματα, ωστόσο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα αφού δεν θα έχει στην αποστολή τους βασικούς Χρήστο Βάσκο και Ραφαήλ Κελεσίδη. Η ομάδα της Ροδόπης έχει 15 βαθμούς και θέλει να τριπλασιάσει τις νίκες της εντός έδρας απέναντι σε εναν αντίπαλο που έχει τους διαφορετικούς στόχους και διπλάσιους βαθμούς, 30. Εντός έδρας η Δόξα σε 7 αγώνες έχει 2 νικες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες, έχοντας τέρματα 8-10 κατά (εκτός μετρά σε 7 αγώνες, 2 νίκες, 1 ισοπαλία με Άβατο και 4 ήττες με γκολ 8-13). Στον πρώτο γυρο οι Σερραίοι επικράτησαν με 4-0. Θυμηθείτε την αποστολή της Δόξας Προσκυνητών με ένα κλικ ΕΔΩ.

Την θεωρητικά ευκολοτερη αποστολή για τις ομάδες της Θράκης έχει ο Ορφέας Ξάνθης που χωρίς τους Θοδωρή Τορομανιδη και Βασίλη Καραγκιόζη φιλοξενεί την πιο αδύνατη αυτη την στιγμή ομάδα της κατηγορίας τον Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής που έχει 1 βαθμό στα τελευταία της παιχνίδια και να γευτεί την νίκη από την 5η αγωνιστική, έχοντας μόλις 9 πόντους. Ο Ορφέας προέρχεται από δυο άδικες βάση εμφανιση ήττες από τις ομάδες της Καβάλας Αετό Ορφανού και Νέστο. Η ομάδα της Ξλάνθης έχει 15 βαθμούς είναι 8ος δυο βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και την ΑΕΔ. Εντός Ξάνθης ο Ορφέας έχει 3 νικες και 4 ηττες με τερματα 7-10 (εκτός έδρας σε 7 αγώνες μετρά 1 νίκη αυτήν με τους Προσκυνητές, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες με τερματα 4-6 κατά. Στον πρώτο γύρο η Καρπερή πήρε την μοναδική μέχρι στιγμής νίκη της στο πρωτάθλημα με 1-0. Θυμηθείτε την αποστολή του Μπάμπη Χατζημεστή με ένα κλικ ΕΔΩ.

Τέλος δύσκολη αποστολή απέναντι στην δυνατή και φιλόδοξη Ελπίδα Σκουτάρεως έχει η ουραγός από την αρχή του πρωταθλήματος νεανική αλλα με ελλέιψεις Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου. Με μόλις 7 βαθμούς έχοντας την χειρότερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος η ομάδα της Ροδόπης παλεύει προς τιμή της όλα τα παιχνίδια αν και απέχει 10 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και το Διδυμότειχο. Ωστόσο την μοναδική της νίκη την έχει στις Σέρρες απέναντι στην Καρπερή, ενω και απέναντι στο Παραλίμνι έβαλε δύσκολα στους πρωτοπόρους, οπότε κανείς δεν πρέπει να ξεγράψει τα παιδιά του Στοίνοβιτς. Εκτός έδρας η Δόξα έχει σε 7 παιχνιδια 1 νίκη επί της Καρπέρής, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες με τέρματα 4-12 (στο ΔΑΚ Κομοτηνής σε 7 αγώνες έχει 2 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 3-13. Στο πρωτο γύρο η Ελπίδα Σκουτάρεως επικράτησε με 1-2 στην Κομοτηνή των πρωταθλητών της ΕΠΣ Θράκης. Θυμηθείτε την αποστολή που επέλεξε ο Ζόραν Στοίνοβιτς, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής: Αετός Ορφανού – Άρης Αβάτου, ΑΕ Διδυμοτείχου – Καβάλα, Δόξα Προσκυνητών – Απόλλων Παραλιμνίου, Ελπίς Σκουτάρεως – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – Νέστος Χρυσούπολης, Ορφέας Ξάνθης – Μ. Αλέξανδρος Καρπερής

Όλοι οι αγώνες των ομάδων της Θράκης θα έχουν απευθείας κάλυψη λεπτό προς λεπτό από το ThrakiSportS.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 8 ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ