Κατατέθηκε στον εισαγγελέα η μήνυση της ΠΑΕ Ποντίων κατά της ΑΕΞ και των διοικήσεων της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Ξάνθης

 

Μήνυση κατά της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης, της ΕΠΣ Ξάνθης και της ΕΠΟ, κατέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Μιχάλης Κακουλίδης, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα.

Ο ίδιος ανέφερε στην εφημερίδα “Θράκη”, που είχε αναδείξει το θέμα από την περασμένη εβδομάδα, ότι «καταθέσαμε μήνυση κατά της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης, σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, κατά της ΕΠΣ Ξάνθης για αδιαφορία και αποδοχή των δράσεων της ΑΕΞ και κατά της ΕΠΟ η οποία έχει πάρει έγγραφο από τον Πρόεδρο της Δικαστικής Επιτροπής Εφέσεων, τον κ. Σκουτέρη και δεν έχει επιληφθεί του θέματος».

Σε ο,τι αφορά τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης  Γιώργο Πανίδη, που είχε αναφέρει ότι για να κινηθεί πρέπει να υπάρχει στα χέρια του έγγραφο, ο κ. Κακουλίδης υποστήριξε ότι «αυτό δεν ισχύει, διότι στην δική μας περίπτωση κινήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης, ο κ. Γαβριηλίδης. Δεν κινήθηκε η ΕΠΟ. Ο ίδιος απέστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ και η ΕΠΟ του απάντησε με ένα τυποποιημένο έγγραφο στο οποίο ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΠΟ εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις, χωρίς να αναφέρει κανονισμούς και αποφάσεις. Απλώς  ανέφερε στο σχετικό έγγραφο, μετά από συνεννόηση, την άποψή του και ουσιαστικά μας εξαφάνισε».

Αναφορικά με το ότι ήρθε μια ομάδα από την Κομοτηνή για να μηνύσει την ΕΠΣ Ξάνθης, την Αθλητική Ένωση Ξάνθης, που φέρει ως έμβλημα το…κόκκινο ρολόι της πλατείας με ώρα θανάτου Κεμάλ Αττατούρκ, καθώς και την ΕΠΟ, ενώ κάτι τέτοιο δεν έγινε από τοπικά σωματεία, ο Μιχάλης  Κακουλίδης σημείωσε ότι «είναι λογικό, να φοβούνται τα σωματεία εδώ (όπως και σε κάθε ΕΠΣ, κάθε νομού) την διοίκηση, γιατί όπως έχω πει και άλλη φορά, κάποιες διοικήσεις, αλλά και η ΕΠΟ, θυμίζουν «συμμορία». Το ένα στέλεχος «σκεπάζει» και καλύπτει το άλλο, με αποτέλεσμα όλοι μαζί δεμένοι να επιβάλλουν αυτό που θέλουν. Δεν υπάρχει αξιοκρατία στο ποδόσφαιρο. Για αυτό και προσφεύγουμε στην ποινική δικαιοσύνη».

«Η δική μας τιμωρία, ήταν η αφορμή. Πιστεύω ότι έπρεπε εδώ και καιρό να δραστηριοποιηθούν κάποιοι φορείς, έτσι ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν αυτήν την δράση (σ.σ. της ΑΕΞ) γιατί μπορεί τώρα να μην φαίνεται, σε μερικά χρόνια όμως, μπορεί να αποδειχθεί πάρα πολύ εχθρική για τον τόπο μας. Επίσης ο αντιρατσιστικός νόμος που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ξεκάθαρος σε σχέση με την Γενοκτονία των Ποντίων. Από την στιγμή που η Γενοκτονία έχει αναγνωρισθεί επίσημα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τιμάται ως Γενοκτονία, δεν μπορεί κανένα σωματείο, κανένας φορέας ή κανένας μεμονωμένος άνθρωπος να τιμά τον άνθρωπο ο οποίος ενήργησε και έγινε η Γενοκτονία, τον Κεμάλ Αττατούρκ» επισήμανε επίσης ο κ. Κακουλίδης, σημειώνοντας ότι «το 09.05 είναι η εθνική ώρα Τουρκίας, είναι η ώρα που πέθανε ο σφαγέας του Ποντιακού Ελληνισμού. Με αυτό το έμβλημα σημαίνει ότι εξυμνείς τον γενοκτόνο και αυτό καταδικάζεται ποινικά από το ελληνικό κράτος. Για αυτό ήρθαμε να καταθέσουμε την μήνυση, για να ασχοληθεί επιτέλους η δικαστική αρχή με αυτό το θέμα, να καλέσει τους υπεύθυνους και να τους καταλογίσει τις συνέπειες».

Το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς του Μιχάλη Κακουλίδη είναι το ακόλουθο:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here