Mήνυση στον Εισαγγελέα Ξάνθης για το καταγγελόμενο ως «φιλοτουρκικό» έμβλημα της ΑΕ Ξάνθης

 

Μπορεί το θέμα της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης να ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τοπικά και πανελλαδικά, με το έμβλημά της να καταγγέλλεται ότι δείχνει «την ώρα θανάτου του Κεμάλ Αττατούρκ» στο…κατακόκκινο ρολόι της κεντρικής πλατείας Ξάνθης, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει κουνηθεί «φύλλο».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ανακίνησε η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου ενώπιον δικαστικής επιτροπής της ΕΠΟ, κάνοντας λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς η ίδια για την περίφημη φανέλα της για την ποντιακή γενοκτονία τιμωρήθηκε με αποβολή από το πρωτάθλημα, αποκλεισμό στα χαρτιά από το κύπελλο και ένα συνολικό πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ. Μάλιστα, είχε πετύχει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων και δικαστής στο επάγγελμα να ζητήσει με επίσημο έγγραφό του από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να διερευνήσει το θέμα του εμβλήματος της ΑΕΞ, έγγραφο που είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS.

Το θέμα ανακινείται με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Θράκη», η οποία μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις του προέδρου της ομάδας της Ροδόπης Μιχάλη Κακουλίδη που μάλιστα δεν παραλείπει να σημειώσει ότι εντός των ημερών αναμένεται η ομάδα του να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Ξάνθης για το θέμα του εμβλήματος της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, αναμένεται σύντομα να βρεθεί στην Θράκη ο γνωστός δικηγόρος Σταύρος Γεωργίου που ανέλαβε την νομική εκπροσώπηση της ΠΑΕ Ποντίων στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και ανέδειξε ενώπιον αυτής και το θέμα της ΑΕΞ.

«Από την στιγμή που μας έβαλαν 8.000 ευρώ πρόστιμο, μας απέβαλλαν από το πρωτάθλημα και δεν μπορούμε να παίξουμε, ενώ οι ποδοσφαιριστές είναι μικροί και θέλουν να παίξουν μπάλα, ουσιαστικά μας κατέστρεψαν και η φράση “μας κατέστρεψαν” είναι…λίγη. Μας εξαφάνισαν. Αυτήν την στιγμή μαζεύουμε χρήματα για να προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά Αθλητικά Δικαστήρια, εκεί όπου πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα είναι δίκαιη. Αλλά δεν μπορούμε να προσφύγουμε ακόμη, γιατί δεν μας έχουν στείλει καθαρογραμμένη την απόφαση που βγήκε στις αρχές Δεκεμβρίου. Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε αλλά χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να προσφύγουμε», λέει ο Κακουλίδης.

Αναφορικά με το θέμα της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης και έμβλημά της,  ο κ. Κακουλίδης υπογραμμίζει στην εφημερίδα “Θράκη”: «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Εμείς το επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθουμε σαν ΠΑΕ Ποντίων, στην Εισαγγελία της Ξάνθης, για να επιληφθεί καθώς το έμβλημα της ΑΕΞ, που μπορεί να είναι αθλητικό σωματείο, είναι αντεθνικό. Θα προσφύγουμε με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και ας επέμβει ο Εισαγγελέας. Δεν μπορούμε να καθίσουμε έτσι. Πιστεύαμε ότι κάποιοι φιλότιμοι παράγοντες και κάποια ομάδα από την Ξάνθη, θα αντιδράσει και θα καταγγείλει το γεγονός, ή θα το κάνει η ίδια η ΕΠΣ. Δυστυχώς όμως, τα συμφέροντα τα ποδοσφαιρικά υπερβαίνουν και τα εθνικά και τα ιδεολογικά, υπερβαίνουν τα πάντα. Αυτή είναι η αλήθεια και λίγα λέω. Ουσιαστικά η ΕΠΟ είναι “συμμορία” γιατί το ένα στέλεχος προσπαθεί να “σκεπάσει” το άλλο. Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει αντικειμενικότητα».

Σε ότι αφορά το γιατί ενώ ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, που είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, δεν έχει κινηθεί ο ίδιος, ενώ όπως είχε δηλώσει περιμένει την…Ομοσπονδία, ο Μιχάλης Κακουλίδης σχολιάζει: «Αυτές είναι δικαιολογίες για περάσει το ζήτημα. Θεωρεί ότι θα “ξεφουσκώσει”. Ένα διάστημα ακούγονταν πολύ το θέμα της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης επειδή το κάναμε εμείς “σημαία” μας και έπειτα το πήρατε και εσείς. Σου λέει: “Θα ξεφουσκώσει το θέμα και μετά ούτε γάτα ούτε ζημιά”. Αυτός είναι όλος ο στόχος των παραγόντων που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο και στην ΕΠΟ. Όταν υπάρχει κάποιο ζήτημα, προσπαθούν με ψεύτικες υποσχέσεις και αοριστίες ότι θα πάρουν μέτρα και μόλις…ξεφουσκώσει το ζήτημα συνεχίζεται η ίδια ιστορία. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Αν δεν πάμε εμείς σαν ΠΑΕ Ποντίων, που θα το κάνουμε τις επόμενες ημέρες, να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα ο κ. Πανίδης».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων καταλήγει στην εφημερίδα «Θράκη» της Ξάνθης: «Υπάρχει μια αναφορά από έναν παρατηρητή, τον κ. Αβραμίδη που αναφέρει ότι έχει γίνει αναφορά στην ΕΠΣ Ξάνθης πρόπερσι και του είπαν πως αν κάνει ένσταση κάποια ομάδα, τότε θα επιληφθούμε. Δηλαδή “πετούν” το…γάντι αλλού. Στην περίπτωση την δική μας, δεν έκανε ένσταση καμία ομάδα. Επιλήφθηκε από μόνος του ο κ. Γαβριηλίδης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και μας εξαφάνισε. (…) Δεχθήκαμε ένα πισώπλατο μαχαίρωμα, με πολλές μαχαιριές και δεν μας στήριξε κανείς. Στα λόγια πολλοί μας στήριξαν, στις πράξεις κανείς. Και εκεί που πρέπει να κουνηθούν, δεν κουνιούνται. Περιμένει δηλαδή ολόκληρη Ξάνθη να έρθει ο Κακουλίδης και η ΠΑΕ Ποντίων να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά σε ένα θέμα που είναι εθνικό και ευαίσθητο; Είναι δυνατόν; Έχει γίνει τόσος ντόρος και ένας παράγοντας μιας ομάδας, φοβούνται να πάνε “κόντρα” στον κ. Πανίδη; Γιατί αυτό γίνεται. Όλοι οι παράγοντες και όλες οι ομάδες, φοβούνται να μιλήσουν. Στα…καφενεία, από πίσω, λένε πολλά για τις ΕΠΣ και τους προέδρους, κανένας όμως δεν βγαίνει γιατί φοβούνται. Αλλά εγώ σας υπόσχομαι ότι το επόμενο δεκαήμερο θα έρθω στην Ξάνθη και θα καταθέσω σαν ΠΑΕ Ποντίων μηνυτήρια αναφορά και ας επέμβει ο Εισαγγελέας».