«Ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω του Άρη» στο κατηγορητήριο – φωτιά για τον Ξανθιώτη Νίκο Λάσκαρη

 

Βαρύ φαίνεται ότι είναι το κατηγορητήριο κατά του ζεύγους Λάσκαρη, καθώς γίνεται λόγος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με «όχημα» μάλιστα -μεταξύ άλλων- και τον μπασκετικό Άρη!

Ως γνωστόν ο ξανθιώτης μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης και η σύζυγός του, Γεωργία Ευσταθίου βρίσκονται αντιμέτωποι με την ελληνική δικαιοσύνη, λόγω της γνωστής υπόθεσης με την αγορά χρυσού.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί εις βάρος τους αναφέρεται σε “πλυντήριο μαύρου χρήματος” και μάλιστα στο πλαίσιο αυτό έγινε και η αγορά της ομάδας μπάσκετ του Άρη, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Documento” και αναμεταδίδει το sdna.

Όπως σημειώνεται δε, η “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ φέρεται ως μία από τις συνολικά οκτώ περιπτώσεις στις οποίες κατηγορούνται για την τέλεση του κακουργήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα το ζεύγος Λάσκαρη κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνολικού ύψους 27.268.660 ευρώ, εκ των οποίων 798.660 ευρώ διατέθηκαν για την αγορά της ομάδας μπάσκετ του Άρη. Το χρήμα που φέρεται ότι ξέπλυναν από κοινού προέρχεται από την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τον Λετονό επιχειρηματία Μιχαήλ Σουμπότινς, 915 κιλών χρυσού αξίας 40.000.000 ευρώ και τραπεζικών εμβασμάτων ύψους 57.280.599 ευρώ.

Το κατηγορητήριο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι με όχημα το παράνομο χρήμα απέκτησαν περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, όπως η ομάδα μπάσκετ του Άρη, το ξενοδοχείο Ζωρζής στη Μύκονο κι ένα ελικόπτερο Eurocopter. Φέρεται επίσης να χρηματοδότησαν με εκατομμύρια εταιρείες συμφερόντων τους, αλλά και να εξυπηρέτησαν οικονομικές υποχρεώσεις, π.χ. τα έξοδα του χλιδάτου γάμου τους στη Τζια και την εξόφληση αντί… 2.100.000 ευρώ του ενοικίου διαμερίσματος στο Μόντε Κάρλο!

Σε ό,τι αφορά την “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ, αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε μέρος από τα υπεξαιρεθέντα χρήματα, ένα ποσό ύψους 798,660 ευρώ, ως συμμετοχή σε δύο διαδοχικές αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει 79,632 ονομαστικές μετοχές, συνολικής ονομαστικής αξίας 1,154,644 ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 90% επί του μετοχικού κεφαλαίου. Επιπλέον μεταξύ άλλων ποσό 1.000.000 ελβετικών φράγκων διατέθηκε το 2015 στην εταιρεία Tarsem Sarl που αποτέλεσε χορηγό της ΚΑΕ Άρης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ζεύγος Λάσκαρη έχει ήδη απολογηθεί κι αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους (200.000 ευρώ εγγύηση και παρουσία σε αστυνομικό τμήμα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here