Εννέα Εβρίτες βούτηξαν στον παγωμένο Βόσπορο και σήκωσαν την ελληνική σημαία στην Πόλη (+photos)

 

Οι ψυχάρες απ’ τον Έβρο, τα 9 παλικάρια απ’ το νομό μας, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη για τον εορτασμό των Θεοφανείων, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου να πιάσουν τον σταυρό και σήκωσαν την ελληνική σημαία στην καρδιά της Βασιλεύουσας.

Μαζί με άλλους Έλληνες, πολλοί περισσότεροι από πέρυσι, συνολικά 30 άτομα, αλλά περισσότεροι και οι συντοπίτες μας απ’ τον Έβρο, αφού μετά την παρουσία πριν ένα χρόνο του Άγγελου Βοσνακίδη και του Δημήτρη Παναγιωτούδη αυξήθηκαν στους 9, συγκίνησαν τους Έλληνες της Πόλης και όσους βρέθηκαν εκεί από την πατρίδα. Σσυγκινήθηκαν όμως και οι ίδιοι παίρνοντας από τα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου την ευχή του μέσα στην πρωτεύουσα της Βυζαντινμής Αυτοκρατορίας που παραμένει σκλαβωμένη αιώνες τώρα.

Για πρώτη φορά μάλιστα ακούστηκε φέτος ο εθνικός ύμνος, ενώ τον σταυρό κατάφερε να πιάσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Κωνσταντινούπολη ο Νίκος Σωλής από το Αγρίνιο.

Πάντως χιλιάδες ήταν φέτος οι πιστοί που προσήλθαν για τον εορτασμό των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Η θεία λειτουργία τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποίησε τον καθαγιασμό των υδάτων, όπως κάθε χρόνο, στον Κεράτιο κόλπο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε: «Να είναι καλός ο καιρός να μην φοβάται ο κόσμος να έρχονται και να γιορτάζουμε όλοι μαζί στη μητέρα εκκλησία. Τους περιμένουμε όλους, πάντοτε με αγάπη. Και του χρόνου».

 

Πηγή: http://www.evros-news.gr/