Διακίνηση «μαύρου» χρήματος καταγγέλλει ο Μ. Κακουλίδης και προαναγγέλλει δεύτερο ψηφοδέλτιο στην ΕΠΣ Θράκης

 

Σε τριπλή κίνηση εναντίον της νυν διοίκησης της ΕΠΣ Θράκης με στόχο την ανατροπή της στις επικείμενες εκλογές, που πιθανότατα θα γίνουν τον Φεβρουάριο, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα.

Σε πρώτη φάση, μετά και την μη δικαίωση της ομάδας του Θρυλορίου από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η ΠΑΕ Ποντίων κινείται νομικά ώστε αφενός να ανατρέψει την απόφαση σε ανώτερα ευρωπαϊκά όργανα, εφόσον βέβαια βρεθούν τα χρήματα για να γίνουν αυτές οι προσφυγές, αφετέρου να τιμωρηθούν πρόσωπα απο την διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης που κατά την άποψη της ΠΑΕ Ποντίων πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια «εξόντωσης» της ομάδας τους, όπως υποστηρίζουν. Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχουν καταγγελθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Θράκης, ενώ μήνυση έχει κατατεθεί σε βάρος του προέδρου της Μάνου Γαβριηλίδη (φωτο) με αφορμή την τέλεση αγώνα στο νέο ενωσιακό γήπεδο στον Ραδιοφωνικό Σταθμό χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη άδεια, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η ΠΑΕ Ποντίων. Μάλιστα, με τη μήνυση αυτή θα ασχοληθεί προσωπικά ο γνωστός ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ποντίων στην ΕΠΟ και αναμένεται εντός του Ιανουαρίου να βρεθεί στην Κομοτηνή.

Ο Μιχάλης Κακουλίδης καταγγέλλει ακόμα την διακίνηση μαύρου χρήματος από την νυν διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης. «Η ΕΠΣ τώρα προεκλογικά, δηλαδή ο κ. Γαβριηλίδης, μοιράζει ‘’χιλιάρικα’’ σε παράγοντες. Πιστεύω να το ξέρετε και αν δεν το γνωρίζετε, σας το λέω τώρα και μάλιστα υπάρχουν μάρτυρες που μπορούν να καταθέσουν. Είναι ένα γεγονός που πρέπει να ερευνηθεί. Από πού και ως πού ο κ. Γαβριηλίδης έχει την οικονομική δύναμη να δίνει επιλεκτικά σε παράγοντες λεφτά και οικονομικές ενισχύσεις χωρίς παροχές υπηρεσιών ή παραστατικά; Η διακίνηση δωρεάς σε χρήμα υπάρχει και έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο. Ήδη οι περισσότερες ομάδες έχουν πάρει ένα ποσό και η συμφωνία είναι πως πριν τις εκλογές θα πάρετε άλλα τόσα», κατήγγειλε δημόσια κατά την συνέντευξη Τύπου της περασμένης Παρασκευής ο Μιχάλης Κακουλίδης.

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη επιβεβαίωσε ότι προτίθεται να κατέβει απέναντι στον Μάνο Γαβριηλίδη ως υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης σχηματίζοντας μάλιστα ψηφοδέλτιο με 9 υποψηφίους.  «Έχω δηλώσει εδώ και μήνες ότι στόχος μου είναι να υπάρξει δεύτερο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ΕΠΣ Θράκης. Νομίζω ότι τα 20 χρόνια για τον κ. Γαβριηλίδη είναι πάρα πολλά. Αν δει κανείς ήταν για χρόνια αντιπρόεδρος στην Ε.Π.Ο. και η προσφορά στο τοπικό ποδόσφαιρο είναι μηδαμινή. Οι ομάδες από 54 που ήταν έχουν μείνει 26 μέσα σε μια τετραετία. Όσο και να το χρεώνουμε αυτό στην οικονομική κρίση δεν μας φτάνει. Αυτό το έχουν καταλάβει οι αξιοπρεπείς παράγοντες που λειτουργούν μόνο για τα σωματεία τους και βάζουν το χέρι στην τσέπη. Εγώ διαφωνώ να έχει 100.000€ απολογισμό οικονομικό η ΕΠΣ Θράκης για τα έξοδα των δύο πρωταθλημάτων και να μην υπάρχει οικονομική επιβράβευση σε ένα σωματείο της τάξεως των 500 ή 1000€. Πιστεύω ότι ήρθε  η ώρα για αλλαγή σε διοικητικό επίπεδο. Εγώ θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να υπάρξει δεύτερο ψηφοδέλτιο  με 9 υποψηφίους στις εκλογές για να δοθεί η δυνατότητα στον εκπρόσωπο κάθε ομάδας να εκφραστεί».

Ο Ιανουάριος, καθώς θα πλησιάζουμε στην κρίσιμη ημερομηνία των εκλογών για την διοίκηση στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης, δείχνει ότι θα έχει έντονο παρασκήνιο και μεγάλο ενδιαφέρον…