Σφίγγει η θηλιά στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης! Νέα ποινή απαγόρευσης μεταγραφών λόγω μη τήρησης των διακανονισμών

 

Η μεταγραφική ενίσχυση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης είναι απαραίτητη δεδομένου ότι έφυγε ο ισραηλινός πασαδόρος Μιλστάιν και ο σέρβος αρκαίος Ρίστιτς.

Μπορεί να ήρθε ο Παγιάν για να καλύψει με δυο μήνες καθυστέρηση το κενό του Παλέντζα στην θέση του διαγώνιου, ωστόσο είναι προφανές ότι η χρονιά δεν μπορεί να βγεί μόνο με αυτήν την μεταγραφή.

Ωστόσο αυτήν την στιγμή ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι του επιβλήθηκε σχετική ποινή από την ΕΣΑΠ.

Ο λόγος είναι η μη τήρηση των διακανονισμών που είχαν γίνει για παλαιότερα χρέη, όπως διαπίστωσε η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ.

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί στα πολλά άλλα οικονομικά προβλήματα. Όλοι έμαθαν ότι δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση στον Εθνικό από τον Δήμο και ότι γίνονται ενέργειες για να βοηθήσουν χορηγικά ισχυροί επιχειρηματίες.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, άνθρωποι που έχουν εργαστεί στο παρελθόν στον Εθνικό και έχουν ακόμα λαμβάνειν τα δεδουλευμένα τους, πιέζουν καταστάσεις και απαιτούν να λάβουν αυτά τα χρήματα, γνωρίζοντας ότι αν δεν συμβεί τώρα, δύσκολα θα συμβεί στο μέλλον.

Το ίδιο φυσικά κάνουν και οι παίκτες της σημερινής ομάδας, που όπως αποκαλύφθηκε είχαν μείνει και αυτοί απλήρωτοι. Έμειναν απλήρωτοι οι νυν για να πληρωθούν παλιά χρέη δηλαδή, αλλά αποδεικνύεται ότι ούτε οι διακανονισμοί για παλιά χρέη τακτοποιήθηκαν, όχι όλοι τουλάχιστον.

Έτσι η θηλιά σφίγγει ακόμα περισσότερο και αν είναι κάτι παρήγορο είναι ότι έρχεται διακοπή. Ωστόσο αν δεν τακτοποιηθεί άμεσα και αυτή η οφειλή και παραμείνει η απαγόρευση μεταγραφών, τότε η Εθνικός θα κινδυνεύει πραγματικά. Και ο κίνδυνος μπορεί να έρθει χωρίς ενίσχυση και αγωνιστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ποινή απαγόρευσης μεταγραφών είχε επιβληθεί και πέρυσι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Πάντως ο Εθνικός δεν είναι η μόνη ομάδα που τρώει αυτήν την καμπάνα. Μεταγραφές δεν επιτρέπεται να κάνουν μέχρι νεωτέρας ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε ο Ηρακλής.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αναφέρει:

«Σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ για τον έλεγχο των διακανονισμών της χειμερινής περιόδου.

Από τον σχετικό έλεγχο προέκυψε ότι δεν τηρήθηκε μέρος των διακανονισμών από τα ΤΑΑ ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, Παναθηναϊκός. Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με τον κανονισμό δεν θα εγκρίνονται συμβόλαια μετεγγραφών των συγκεκριμένων ΤΑΑ κατά την δεύτερη μετεγγραφική περίοδο έως ότου τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες.

Από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ»