Συνέταιρος με τη γυναίκα του Ξανθιώτη ιδιοκτήτη του Άρη στην επιχείρηση που ταξιδεύει τα μεταξωτά Σουφλίου η Μαρέβα Μητσοτάκη

 

Συναλλαγές με τη γυναίκα του προέδρου της ΚΑΕ Άρης, Γεωργίας Ευσεβίου φαίνεται να είχε η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας “Documento” αποκαλύπτει τις επιχειρηματικές συναλλαγές που είχαν η Γεωργία Ευσεβίου με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτουν αρκετά ερωτηματικά. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για μία νέα offshore εταιρεία, ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι άγνωστος και η οποία αποτελούσε το χρηματοδότη της επιχείρησης της συζύγου του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας εμφανίζεται να καταθέτει στην εταιρεία Zeus+Dione περίπου 800.000 ευρώ για να αγοράσει μετοχές σε αρκετά υψηλές τιμές. Η εταιρεία με την επωνυμία Velvet Success SA, που αρχικά φαίνεται ως ανώνυμη, έχει έδρα τον Παναμά και δεν παρουσιάζει καμία δραστηριότητα πέρα από τη χρηματοδότηση της εταιρίας της κ.Μητσοτάκη την εποχή μάλιστα που έχει ζημιές κι όχι κερδοφορία, η οποία ενδεχομένως θα δικαιολογούσε μία τέτοια δαπανηρή επένδυση.

Στην υπόθεση ωστόσο εμφανίζεται να εμπλέκεται και η σύζυγος του Ξανθιώτη ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης Νίκου Λάσκαρη, καθώς η Γεωργία Εσυεβίου όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είναι συνέταιρος της Μαρέβας Μητσοτάκη, μιας και ήταν μία από τις παλιές μετόχους της εταιρείας της Zeus-Dione, που εμπορεύεται ρούχα πολυτελείας. Η συγκεκριμένη εταιρεία, δημιουργεί πολυτελή ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασμένα από άριστες πρώτες ύλες και αξιοποιώντας Έλληνες και Ελληνίδες τεχνίτες, από τα Πομακοχώρια ως το Σουφλί. Σήμερα τα προϊόντα της διατίθενται σε 100 επιφανή σημεία πώλησης σε όλον τον πλανήτη και το brand έχει γίνει θέμα για την ιδιαιτερότητά του σε μεγάλα διεθνή media όπως ο Observer και το Monocle, με την Μαρέβα Μητσοτάκη να μιλάει πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξή της για την αξιοποίηση των μεταξωτών Σουφλίου που ταξιδεύουν μέσω αυτής της εταιρείας σε όλον τον κόσμο.

Σημειώνεται στο ρεπορτάζ ότι εναντίον της Τζόρτζιας Ευσεβίου υπάρχει διεθνές ελβετικό ένταλμα, ενώ τόσο η ίδια, όσο κι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης ελέγχονται από τις ελληνικές αρχές για απάτες, διακίνηση μαύρου χρήματος και υπεξαίρεση 100 εκατ. ευρώ (αφέθηκαν πρόσφατα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους) και παραμένει ανοιχτή η δικαστική τους διαμάχη με τον Λετονό Μιχαήλ Σούμποτινς.

Από εκεί και πέρα, στο ρεπορτάζ της εφημερίδας καταγράφεται όλο το επιχειρηματικό παρελθόν του ζεύγους Λάσκαρη, αλλά κι ο τρόπος που ο ίδιος “μπήκε” στον μπασκετικό Άρη. Ενδιαφέρον δε παρουσιάζει μία ατάκα που φέρεται να είχε πει ο ισχυρός άνδρας των “κιτρίνων” τη στιγμή που επρόκειτο να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΚΑΕ Άρης, όταν βρέθηκε στο γραφείο του -τότε- υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή: “Ξέρετε, είμαι και επιστήθιος φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Παράλληλα σημειώνεται στο ρεπορτάζ του Documento ότι «οι μετοχές κατέληξαν τελικά στα χέρια του έναντι μόλις… ενός ευρώ κι ενώ αρχικά τα μέλη της ΕΕΑ είχαν  χαρακτηρίσει “κουρελόχαρτο” τον φάκελο που κατατέθηκε, στη συνέχεια αποσύρθηκαν οι αντιρρήσεις των νομικών της επιτροπής».  Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση είτε από την πλευρά Μητσοράκη είτε από την πλευρά Λάσκαρη είτε και από τις δύο. Στην φωτογραφία βλέπετε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της κυριακάτικης Documento…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here