Ήρθε η ώρα για τα «ThrakiSportS Awards 2017»! Ψηφίστε, κερδίστε δώρα και αναδείξτε τους καλύτερους θρακιώτες αθλητές της χρονιάς!!!

 

Το 2017 βαδίζει σιγά – σιγά προς το τέλος του! Παραδοσιακά ο μήνας Δεκέμβριος είναι μήνας εορτών, αναμνήσεων αλλά και ανάδειξης των κορυφαίων της χρονιάς και στο πλαίσιο αυτό, τοThrakiSportS για ακόμα μια φορά βάζει στο παιχνίδι τους αναγνώστες του, για να εκλέξουμε όλοι μαζί τους κορυφαίους της χρονιάς που θα αποτελέσει ιστορία σε μερικές ημέρες.

Ακολουθώντας την λογική αντίστοιχων ψηφοφοριών που διεξάγονται σε πανελλήνιο ή και διεθνές επίπεδο, το ThrakiSportS, ως το κορυφαίο αθλητικό μέσο ενημέρωσης της Θράκης, αναδεικνύει και φέτος τον κορυφαίο θρακιώτη αθλητή, την κορυφαία θρακιώτισσα αθλήτρια, τον κορυφαίο θρακιώτη προπονητή, τον κορυφαίο θρακιώτη διαιτητή και την κορυφαία θρακιώτικη ομάδα! Πέντε ψηφοφορίες, πέντε νικητές για πέμπτη σερί χρονιά!!!

Η ψηφοφορία αυτή έχει πλέον γίνει θεσμός για τον αθλητισμό της Θράκης και αναδεικνύει τους κορυφαίους των κορυφαίων στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος η  συντακτική ομάδα του ThrakiSportS, μετά αρκετές ημέρες διεργασιών και προτάσεων (και με καθυστέρηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι είχε αγώνες και δραστηριότητες μέχρι και την περασμένη εβδομάδα που άλλαξαν πολλές φορές τις επιλογές μας), κατέληξε σε έναν ενδεικτικό αριθμό υποψηφίων ανά κατηγορία.

Υπενθυμίζουμε ότι αναζητούμε τον καλύτερο ανά κατηγορία, με βάση τις επιδόσεις και την απόδοσή του μέσα στο 2017. Δεν ενδιαφέρει δηλαδή το βάρος του ονόματος που κάποιος ενδεχομένως κουβαλά ή πιθανές μεγάλες παλιότερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Ως θρακιώτικες ομάδες χαρακτηρίζουμε όσες φυσικά έχουν έδρα στην Θράκη. Ως θρακιώτες αθλητές και αθλήτριες όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε μέσα στην διάρκεια της χρονιάς αγωνίστηκαν σε θρακιώτικες ομάδες και διέπρεψαν εκπροσωπώντας την φανέλα τους. Αντιστοίχως, ως θρακιώτες προπονητές θεωρούμε όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε υπηρέτησαν ομάδες της Θράκης. Τέλος, ως θρακιώτες διαιτητές όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε ανήκουν σε σύνδεσμο της Θράκης.

Μπείτε στην ακόλουθη φόρμα και ψηφίστε για όσες κατηγορίες επιθυμείτε αφήνοντάς μας απαραίτητα και τα στοιχεία σας (όνομα, επίθετο, πόλη όπου κατοικείτε και τηλέφωνο επικοινωνίας) καθώς σε πέντε από τους αναγνώστες θα δοθούν ισάριθμα δώρα (τρεις εμφανίσεις των αγαπημένων σας ομάδων, προσφορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα Football Pro και δύο τάμπλετ και navigator Atlas, προσφορά της MLS). Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, υπάρχουν ενδεικτικά 10-15 ονόματα ως υποψήφιοι σε κάθε κατηγορία, στα οποία κατέληξε η συντακτική ομάδα του ThrakiSportS, αλλά μπορείτε να κάνετε και την δική σας επιλογή.

 

https://gianniskart.polldaddy.com/s/thrakisports-awards-2017

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2017 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΟΥΡΛΙΑΣ (ΣΤΙΒΟΣ):  Ο νεαρός πρωταθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την πρώτη θέση στα 8.000 μέτρα της κατηγορίας Ανδρών Β’ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που διεξήχθη στα Τρίκαλα ενώ ήταν και ασημένιος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Σταθερός σε καλές εμφανίσεις στις μεγάλες αποστάσεις, συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς από οποιονδήποτε άλλον αθλητή του συλλόγου ώστε να τον φέρει πρώτο μεταξύ των σωματείων της Θράκης στην κατάταξη του ΣΕΓΑΣ.

ΝΑΡΕΚ ΓΚΡΙΓΚΟΡΙΑΝ (ΠΑΛΗ): Ο 18χρονος πρωταθλητής του Α.Σ. Δημοκρίτειο κατάφερε μέσα σε διάστημα δύο μηνών να κατακτήσει χρυσά μετάλλια τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων της Κατερίνης στην κατηγορία των 55 κιλών όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών των Σερρών, στην κατηγορία των 57 κιλών, απέναντι σε μεγαλύτερους σε ηλικία και σαφώς πιο έμπειρους αθλητές. Από τις μεγάλες ελπίδες της χώρας για το μέλλον στο παραδοσιακό άθλημα των δυνατών και (κάποτε) των ολυμπιονικών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΛΓΕΡΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Έχοντας εγκαταλείψει ουσιαστικά τους στίβους και τις προπονήσει για σχεδόν δύο χρόνια, το 2017 ο σπρίντερ του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής επέστρεψε δυναμικά και μάλιστα κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη στην Πάτρα. Είχε και άλλες διακρίσεις μέσα στην χρονιά, σε διάφορα μίτινγκ, συνδυάζοντας πλέον την δουλειά όχι απλά με τον αθλητισμό αλλά με τον πρωταθλητισμό.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΧΟΣ (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ): Ο γιος του Master Ιωάννη Ζάχου και πρωταθλητής του Α.Σ. Απόλλων Αλεξανδρούπολης επέστρεψε φέτος στην αγωνιστική δράση μετά από απουσία ετών επιτυγχάνοντας μάλιστα διεθνή διάκριση. Τον Σεπτέμβριο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF που διεξήχθη στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας υψηλόβαθμους Εκπαιδευτές 4-5-6 Dan.

ΙΑΣΩΝΑΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Κουβαλώντας ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία, ως γιος του ασημένιου ολυμπιονίκη της πάλης το 1984 στο Λος Άντζελες Δημήτρη Θανόπουλου, κατέκτησε το μοναδικό χρυσό για σύλλογο της Θράκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών που φιλοξενήθηκε στην Πάτρα. Ο αθλητής του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής και φοιτητής στο ΔΠΘ, κάνοντας τον αγώνα της ζωής του, έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 56 μέτρων και με αλλεπάλληλα ατομικά ρεκόρ και σταθερά μεγάλες βολές, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα της δισκοβολίας. Ως πανελληνιονίκης, ήταν και η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο αγώνισμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων που διεξήχθη στο Λιλ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Ολοκλήρωσε την σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, κατακτώντας τον Δεκέμβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ στο Μεξικό δύο χάλκινα μετάλλια στα αγωνίσματα των 50 και 100 μέτρων ύπτιο της κατηγορίας S1. Σταθερός σε επιδόσεις και επιτυχίες, αν και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το άθλημα μόλις τέσσερα χρόνια πριν στην διάρκεια της χρονιάς αποφάσισε σιγά σιγά να δοκιμάσει την τύχη του και σε άλλα σπορ, όπως η σκοποβολή αλλά και το… ράφτινγκ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΡΑΝΤΖΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ):  Σταθερά ένας από τους κορυφαίους κολυμβητές στην Ελλάδα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα ελεύθερου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, πίσω από τον Κριστιάν Γκολομέεφ που κατάφερε να μπει στον τελικό του Παγκοσμίου της Βουδαπέστης! Εκεί ο κολυμβητής από την Ξάνθη συμμετείχε ως μέλος των Εθνικών Ομάδων Σκυταλοδρομίας 4×100 και 4×200 ελεύθερο, που όμως δεν κατάφεραν να προκριθούν σε τελικούς.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ (ΣΤΙΒΟΣ):  Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μέτρων στα Μέγαρα και εξαιτίας αυτής της νίκης ανέλαβε να εκπροσωπήσει την Εθνική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Επίσης ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής του ΑΟ Μυκόνου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000 μέτρα στο Πανελλήνιο Ανωμάλου Δρόμου. Έτρεξε και σε διεθνείς μαραθώνιους και προκάλεσε αίσθηση με την προσπάθειά του, καθώς δεν εγκαταλείπει τον υψηλό αθλητισμό παρά τις πολλές ώρες και τα δύσκολα ωράρια που έχει  εργαζόμενος ως διανομέας των Mikel.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Αποτέλεσε στην διάρκεια της χρονιάς τον στυλοβάτη της νέας προσπάθειας της ΑΕΚ και εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο όνομά της και τον αρχηγό της. Κορυφαία του στιγμή στην χρονιά η ανατροπή με δικό του γκολ στη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού. Πλέον ο ποδοσφαιριστής από τους Υφαντές Ροδόπης έχει εδραιωθεί στην ενδεκάδα και της Εθνικής Ελλάδος, ωστόσο ένας νέος τραυματισμός τον Οκτώβριο του αφήνει γλυκόπικρη γεύση στη χρονιά που φεύγει.

ΔΗΜΟΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ):  Προερχόμενος από την κορυφαία χρονιά της καριέρας του (χρυσός παραολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο), ο περσινός νικητής στα ThrakiSportS Awards του 2016 συνέχισε με μια εξίσου δυναμική χρονιά. Αυτή κλείνει με τον ίδιο να κατακτά τον Δεκέμβριο το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας S9 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στο Μεξικό.  Πιο πριν όμως, στην διάρκεια του καλοκαιριού σημείωσε στο μίτινγκ του Βερολίνου νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα πεταλούδα, βελτιώνοντας για ακόμα μια χρονιά το προηγούμενο δικό του.

ΧΑΡΟΥΝ ΜΟΛΛΑ (ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ): Κλείνει επιτυχημένα μια χρονιά που τον βρίσκει μέσα στους 100 κορυφαίους ποδηλάτες του κόσμου και συγκεκριμένα στο νούμερο 97 της παγκόσμιας κατάταξης. Ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας, που ήταν και ο μεγάλος στόχος. Αυτονόητα κέρδισε μετάλλιο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αν και έχασε ένα καλύτερο χρώμα στην κυριολεξία για μια ανάσα, πάνω στην γραμμή. 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Από τις χειρότερες σεζόν του, σε σύγκριση με τις προηγούμενες, καθώς λόγω τραυματισμού αφετέρου έχασε το Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι, αφετέρου δεν πρόλαβε να πιάσει όριο για το Παγκόσμιο Ανοιχτού στο Λονδίνο. Επίσης, πάντα λόγω τραυματισμού δεν συμμετείχε στα Πανελλήνια Ανοιχτού και Κλειστού Στίβου. Κι όμως, παρόλα αυτά έκλεισε την χρονιά με τις καλύτερες επιδόσεις της χρονιάς στην Ελλάδα, έχοντας κατακτήσει το μοναδικό ανδρικό χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Βαλκανικούς Αγώνες  και έχοντας ηγηθεί ως άτυπος αρχηγός της στην εξαιρετική παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Εθνικών Ομάδων που φιλοξενήθηκε στο Λιλ της Γαλλίας.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΙΩΠΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Κάνοντας μια καταπληκτική πορεία με την ομάδα του Πανιωνίου, της οποίας αποτελεί τον βασικό κινητήριο μοχλό στον χώρο του κέντρου, ο εβρίτης ποδοσφαιριστής κατάφερε να ξαναστρέψει επάνω του τα βλέμματα του Ολυμπιακού, όπου επέστρεψε για λίγους μήνες το καλοκαίρι πριν ξαναδοθεί δανεικός στη Νέα Σμύρνη. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ευτυχώς όχι πάρα πολύ σοβαρούς, ενώ με την σκληρή δουλειά του κατάφερε να υποχρεώσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό Μίχαελ Σκίμπε να τον καλέσει στην Εθνική Ομάδα στους πιο πολλούς αγώνες της, έστω και αν ακόμα δεν του έχει δώσει χρόνο συμμετοχής.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Έχοντας φύγει εδώ και τρία χρόνια από την Αλεξανδρούπολη, πραγματοποίησε μια γεμάτη χρονιά με πολλά μετάλλια και διακρίσεις σε εγχώριες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις εκπροσωπώντας πλέον τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο από το φθινόπωρο άνοιξε τα φτερά του και πέταξε πλέον στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφού πήγε για σπουδές με υποτροφία στις ΗΠΑ και μάλιστα συμμετείχε τον Δεκέμβριο στο Χειμερινό Πρωτάθλημα  των ΗΠΑ συμμετέχοντας σε δύο ατομικούς τελικούς, κολυμπώντας δίπλα σε ιερά τέρατα του αθλήματος και κατακτώντας δύο μετάλλια με την ομάδα του στις σκυτάλες, το ένα εκ των οποίων χρυσό.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Σταθερή αξία ο ποδοσφαιριστής από τον Πετεινό Ξάνθης και νικητής του διαγωνισμού των πρώτων ThrakiSportS Awards που διοργανώθηκαν το 2013, πραγματοποίησε άλλη μια καλή σεζόν τόσο με την Μπολόνια όσο και κυρίως με την Εθνική αν και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Ως αρχηγός ηγήθηκε της προσπάθειας της Εθνικής Ομάδας για πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας και παρόλο που δεν ήρθε η πολυπόθητη επιτυχία, είχε καθοριστικό ρόλο στην ανατροφή του αρνητικού κλίματος και στο να ξαναγίνει ομάδα η Εθνική.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2017 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ (ΠΑΛΗ): Μόλις στα 17 της χρόνια, η κομοτηναία μαθήτρια (που συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τους καλούς βαθμούς) συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Η αθλήτρια του ΑΣ Δημοκρίτειο κατέκτησε ξανά τα πρωταθλήματα Ελλάδος στην Πάλη και το Beach Wrestling, έφτασε μια ανάσα από το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων της Αθήνας ενώ ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου του σημαντικού διεθνούς τουρνουά του Βουκουρεστίου.

ΕΥΘΥΜΙΑ ΓΚΟΥΛΗ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Η αθλήτρια του αθλητικού ομίλου ατόμων με αναπηρία Ηρόδικος, που έχει την έδρα του στην Κομοτηνή, κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ που διεξήχθη τον Δεκέμβριο στο Μεξικό, καθώς ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στα 100μ. πρόσθιο της Κατηγορίας SB8. Το καλοκαίρι είχε σαρώσει για λογαριασμό και του ηροδίκου τα μετάλλια στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΙΑΝ (ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ): Η νεαρή αθλήτρια της ΑΕ Κομοτηνής αναδείχθηκε μεγάλη πρωταγωνίστρια στο τέλος της χρονιάς, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη αρχές Δεκεμβρίου στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής. Αγωνιζόμενη στην κατηγορία των 48 κιλών κατάφερε να κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια, μη αφήνοντας να χαθεί οποιοδήποτε κύπελλο, αφού αν και κορασίδα, εκτός από το χρυσό μετάλλιο στην συγκεκριμένη κατηγορία, κατέκτησε το χρυσό και σε αυτήν των νεανίδων αλλά και στην κατηγορία των νέων γυναικών, διαγωνιζόμενη με μεγαλύτερες ηλικιακά κοπέλες και κερδίζοντάς τες για να φτάσει τους τρεις πανελλήνιους τίτλους στην ίδια διοργάνωση.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ (ΣΤΙΒΟΣ): Η αθλήτρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών στην διάρκεια της σεζόν και ηττήθηκε για πρώτη φορά στα 10 χιλιόμετρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όπου περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο. Ωστόσο ξεκίνησε την χρονιά ιδανικά, επιτυγχάνοντας άνετη πρωτιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και κερδίζοντας κούρσες και σε άλλους αγώνες ανά την Ελλάδα, όπως στα 10χλμ του Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος” τον περασμένο Απρίλιο.

ΜΑΓΔΑ ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): H κορυφαία αθλήτρια του 2015 και του 2016 στην αντίστοιχες ψηφοφορίες που διοργανώθηκαν από το ThrakiSportS αποτελεί πλέον σταθερά την τερματοφύλακα της Εθνικής Γυναικών και φυσικά της Νέας Ιωνίας, με την οποία κατέκτησε για άλλη μια χρονιά τον τίτλο. Η Εβρίτισσα αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης επτάδας του πρωταθλήματος ενώ για άλλη μια σεζόν, πέρα από τις επιτυχίες στην σάλα, το καλοκαίρι ξεχώρισε και στην άμμο.

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΝΑΖΙΡΗ (ΣΤΙΒΟΣ):  Στέφθηκε χρυσή νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών που διεξήχθη στο Αλκαζάρ της Λάρισας, με επίδοση που σημείωσε στο τελευταίο της άλμα. Παράλληλα, συμμετείχε στον τελικό και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Στην διάρκεια της χρονιάς έσπασε και το ρεκόρ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο άλμα εις τριπλούν που κατείχε πάνω από 20 χρόνια η πρώην προπονήτριά της Πηγή Δεβετζή, δείχνοντας δυνατότητες η μαθήτρια να ξεπεράσει την δασκάλα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Διεθνής με την Εθνική Νεανίδων, της οποίας αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος σε φιλικά και επίσημα ματς, η παίκτρια από τος Βασίλισσες της Θράκης κατάφερε προς το τέλος της χρονιάς να πάρει τεράστια μεταγραφή για την Αγγλία και θα συνεχίσει την καριέρα της εκεί με την έλευση του 2018 στο Μπράντφορντ, όπου θα βρεθεί σε ομάδα επιπέδου Premier League.

ΕΛΕΝΗ ΣΑΛΙΝΟΥΔΗ (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ): Η αθλήτρια από την Ορεστιάδα αναδείχθηκε για ακόμα μια χρονιά χρυσή νικήτρια στην κατηγορία των +73 κιλών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στην Χαλκίδα. Ως η κορυφαία ελληνίδα αθλήτρια της κατηγορίας, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών που φιλοξενήθηκε στην μακρινή Νότια Κορέα ενώ έλαβε μέρος και σε άλλα διεθνή τουρνουά, αποσπώντας ουκ ολίγα μετάλλια.

ΒΑΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ (ΤΕΝΙΣ): Η Κομοτηναία πρωταθλήτρια του Πανθρακικού Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Κομοτηνής ολοκλήρωσε την σεζόν ως η κορυφαία αθλήτρια στην ηλικία κάτω των 14 ετών στην χώρα. Παράλληλα, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα σύνορα η φήμη της, δέχεται προσκλήσεις και λαμβάνει μέρος σε ολοένα και πιο πολλά διεθνή τουρνουά, για την ώρα σε κοντινές βαλκανικές χώρες, παίρνοντας έτσι πόντους που την ανεβάζουν και στην παγκόσμια κατάταξη.

ΣΤΕΛΙΝΑ ΣΠΑΝΙΔΟΥ (ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ): Από τα μεγάλα ταλέντα της ελληνικής ποδηλασίας, η Ξανθιώτισσα αθλήτρια του Πήγασου κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην αντοχή και την τέταρτη στο χρονόμετρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων. Μπήκε και στην επτάδα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, αποτέλεσε παρά την ηλικία της το βαρύ πυροβολικό της ομάδας της Θράκης.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2017 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ) 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΒΟΛΕΪ): Καθοδήγησε με επιτυχία στο πρώτο μισό της χρονιάς το ανδρικό τμήμα της ΑΕ Κομοτηνής, που ολοκλήρωσε την χρονιά στις πρώτες θέσεις. Παράλληλα, ως περιφερειακός ομοσπονδιακός στα κορίτσια προετοίμαζε τις βολεϊμπολίστριες του μέλλοντος και τις καθοδήγησε, μέσω της Εθνικής Παγκορασίδων, μαζί με τον Κώστα Γκούντα, στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επίδοση που θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία. Αναγνωρίζοντας αυτά, η ΕΟΠΕ τον όρισε τον Νοέμβριο πρώτο προπονητή της Εθνικής Κορασίδων, ενώ παράλληλα βοηθά σαν τεχνικός σύμβουλος τις Αμαζόνες Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη αλλά και τον ΟΦΗ στην Κρήτη. 

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Ο Ημαθιώτης κόουτς με παρελθόν ως παίκτης στην ιστορική ΓΕ Βέροιας, αλλά και στην Α’ κατηγορία της Βουλγαρίας με την ΒΙΦ,  και ως προπονητής στον Παράδεισο Αμαρουσίου, Νέα Ιωνία και Καπανδρίτι, κατάφερε τρέχοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ να οργανώσει την επανασύσταση της ομάδας χάντμπολ του Δημοκριτείου. Αν και στην διάρκεια της χρονιάς δεν συνέχισε στο ανδρικό τμήμα που διαλύθηκε μετά από ένα μόλις χρόνο επαναλειτουργίας, οδήγησε την γυναικεία ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α2′ Κατηγορία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και μέσω μπαράζ, έστω και ως επιλαχούσα, την ανέβασε στην Α1 Κατηγορία. Ωστόσο το Δημοκρίτειο δεν αποδέχθηκε την πρόταση να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια λόγω έλλειψης πόρων.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΟΛΩΜΑ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Μια γυναίκα σε έναν κατεξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο, καθοδήγησε με απόλυτη επιτυχία μετά την απώλεια του «δασκάλου» Αλέκου Καρυπίδη την ομάδα του Δημοκριτείου Κομοτηνής στον τελικό του Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και εξακολουθεί να βρίσκεται στην τεχνική της ηγεσία. Παράλληλα, ως προπονήτρια της γυναικείας ομάδας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης την οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου στο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα παραμένει στις ακαδημίες του ΓΑΣ Κομοτηνή αναζητώντας και αναδεικνύοντας νέα ταλέντα.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΛΙΤΣΑΡΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την τεράστια επιτυχία του Δήμου Μιχαλεντζάκη να διατηρήσει τα σκήπτρα και να αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου στο Μεξικό, έναν χρόνο μετά το χρυσό στους Παραολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο. Από τους βασικούς προπονητές του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, είδε συνολικά την ομάδα του ΟΦΘΑ να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια ως μία από τις κορυφαίες στην Βόρεια Ελλάδα και να αναδεικνύει κορυφαίους κολυμβητές και κολυμβήτριες. Άλλωστε από τα χέρια του πέρασε και ο Νίκος Σοφιανίδης, που πλέον διακρίνεται σε διεθνείς διοργανώσεις ακόμα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ (ΠΑΛΗ): Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις διαρκείς επιτυχίες του Αθλητικού Συλλόγου Δημοκρίτειο Κομοτηνής. Αναδεικνύει διαρκώς νέα ταλέντα και συνοδεύει τους αθλητές του σε διεθνείς διοργανώσεις σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Σε αρκετές από αυτές τις διοργανώσεις, μάλιστα, τους συνοδεύει έχοντας και τον ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή του αθλήματος για την περιοχή. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΕΤΣΙΕΜΕΝΙΔΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Καθοδήγησε τον Άρη Αβάτου στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης και παραμένει στην τεχνική του ηγεσία, διατηρώντας σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο την ομάδα που αν και νεοφώτιστη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στις επικίνδυνες θέσεις, πραγματοποιώντας μια αξιοπρεπή πορεία, την καλύτερη μέχρι στιγμής μαζί με την ΑΕΔ από τις ομάδες της Θράκης.

ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο ρουμάνος τεχνικός αποχώρησε το καλοκαίρι από την Ξάνθη, έχοντας αφήσει για τα καλά την σφραγίδα του και έχοντας αναγνωριστεί από τους αναγνώστες του ThrakiSportS ως ο κορυφαίος προπονητής που πέρασε από τον πάγκο της ομάδας του ΑΟΞ στα 50 χρόνια της ιστορίας τους. Παρά την υπερπροσπάθεια του Πανόπουλου, το καλοκαίρι δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και λίγο καιρό μετά πήγε στον ΠΑΟΚ, τον οποίο καθοδηγεί με σχετική επιτυχία μέχρι στιγμής και παρά τις γκρίνιες, διατηρώντας τον σταθερά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Σχεδόν κάθε χρόνο καταφέρνει με σχετικά μικρό μπάτζετ να δημιουργήσει αξιόμαχο σύνολο που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Volley League. Τη νέα σεζόν τα προβλήματα στον Εθνικό επιδεινώθηκαν, αλλά και πάλι με δικές του ενέργειες, κρατώντας ισορροπίες και αναλαμβάνοντας πολλές φορές να παίξει και τον ρόλο της διοίκησης, όταν αυτή εξαφανίζεται, καταφέρνει να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την ομάδα. Στην διάρκεια της χρονιάς απέρριψε δύο σημαντικές προτάσεις, μία από την ΕΟΠΕ για να αναλάβει την Εθνική Ανδρών (αν και το όνομά του ξανακούγεται ενόψει της νέας χρονιάς) και μία από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, μένοντας πιστός στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

ΧΡΥΣΑ ΜΠΙΣΚΙΤΖΗ (ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ): Η καταγόμενη από τον Κυπρίνο κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών στην κωπηλασία συνεχίζει πλέον να υπηρετεί το άθλημα ως προπονήτρια στον Ελληνικό Ναυτικό Ομιλο Αιγυπτιωτών, τον σύλλογο στον οποίο άνηκε και ως αθλήτρια, αναδεικνύοντας τους ολυμπίονίκες του μέλλοντος. Με εμπειρία σε τέσσερις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, ουσιαστικά έχουν περάσει από τα χέρια της όλα τα μεγάλα ονόματα του σήμερα στην ελληνική κωπηλασία, με κορυφαίο παράδειγμα την πρωταθλήτρια κόσμου, παγκόμσια ρεκοργούμαν και τέταρτη ολυμπιονίκη στο Ρίο Σοφία Ασουμανάκη.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Νικητής στα ThrakiSportS Awards του 2016 και για πολλούς ο κορυφαίος Έλληνας τεχνικός ποδοσφαίρου αυτήν την στιγμή στην χώρα. Ο Αλεξανδρουπολίτης προπονητής έχει καταφέρει σχεδόν μόνος να κρατήσει όρθια την ομάδα του Παναθηναϊκού σε μια περίοδο που καταρρέει διοικητικά. Λέγεται ότι δέχθηκε προτάσεις για να αφήσει την ομάδα, την οποία έτσι κι αλλιώς άφησαν πιο πριν οι διοικούντες στην τύχη της, προκειμένου να αναλάβει τις τύχες άλλων συλλόγων με μεγαλύτερη ευρωστία αλλά το αρνήθηκε ευγενικά, θεωρώντας ηθική υποχρέωση να ολοκληρώσει την προσπάθεια στον Παναθηναϊκό παρλά τις δυσκολίες.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2017 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Εγινε ο πρώτος ρέφερι από την ΕΠΣ Έβρου που μετά από σχεδόν δύο ολόκληρες δεκαετίες ανέβηκε στα μεγάλα σαλόνια της Α’ Εθνικής και εντάχθηκε στις λίστες των βοηθών της Super League (ο προηγούμενος ήταν ο Γιάννης Στρατούδης). Χωρίς να έχει κάνει το σοβαρό λάθος μέχρι στιγμής, ο 34χρονος στρατιωτικός στο επάγγελμα, με καταγωγή από την Ημαθία, βλέπει σταδιακά η ΚΕΔ να τον ορίζει και σε αγώνες των μεγάλων ομάδων όπως του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Στα όρια του νομού Έβρου πάντως δεν χρησιμοποιείται μόνο ως επόπτης αλλά σε κρίσιμα ματς καλείται να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και ως πρώτος διαιτητής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Για πολλούς ο κορυφαίος θρακιώτης διαιτητής στο άθλημα της πετοσφαίρισης. Μόνιμη σφυρίχτρα στα σημαντικότερα ραντεβού για το πρωτάθλημα ή το κύπελλο που φιλοξενούνται στην Αλεξανδρούπολη ή την Ορεστιάδα, ο Εβρίτης διαιτητής αποτελεί πλέον σταθερή επιλογή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και για διεθνείς αγώνες του CEV και του Challenge Cup.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΙΟΤΖΕΝΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Έχοντας δικαιωθεί απόλυτα από την παλαιότερη εμπλοκή του ονόματός του στο Koriopolis και έχοντας μετακομίσει στην ΕΠΣ Ξάνθης από την γειτονική Καβάλα, μπήκε το 2015 στις λίστες των διαιτητών της Super League ως ο μόνος από τους διαιτητές των Ενώσεων των τριών νομών της Θράκης που μετέχει σε αυτές. Το καλοκαίρι το όνομά του βγήκε από την λίστα της μεγάλης κατηγορίας και επέστρεψε σε αυτήν της Football League, αποτελεί ωστόσο την σημαντικότερη σφυρίχτρα στην ΕΠΣ Ξάνθης και παρά τα σκαμπανεβάσματα, βλέπει να πληθαίνουν οι ορισμοί του το τελευταίο διάστημα.

ΧΑΣΑΝ ΚΟΥΛΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Παρουσιάζοντας καταπληκτική εξέλιξη, όχι μόνο ορίζεται ολοένα και πιο συχνά ως βοηθός ακόμα και στα μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος της Super League, αλλά διατηρεί και τον τίτλο του διεθνούς εκπροσωπώντας επάξια την ελληνική διαιτησία σε διεθνείς διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, σε αγώνες Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ και Εθνικών Ομάδων. Όχι τυχαία αναδείχθηκε ο νικητής της ψηφοφορίας που διοργάνωσε το ThrakiSportS και τις τρεις πρώτες χρονιές που πραγματοποιήθηκε, από το 2013 ως και το 2015 χάνοντας μόνο πέρυσι αλλά και πάλι οριακά, από τον Χρήστο Γκράνα.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Έχοντας πάρα πολύ καλή εξέλιξη στην διάρκεια των τελευταίων ετών, ο καταγόμενος από την Σύρο απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αποτελεί πλέον τον μοναδικό εκπρόσωπο της Θράκης στις σφυρίχτρες της Super League, καταλαμβάνοντας ουσιαστικά τη θέση του Χρήστου Γκράνα, περσινού νικητή της ψηφοφορίας που διοργάνωσε το ThrakiSportS. Σχεδόν με το που αναβαθμίστηκε, άρχισε ολοένα και πιο συχνά ορίζεται από την ΚΕΔ σε αγώνες της μεγάλης κατηγορίας του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ (ΒΟΛΕΪ): Ανήκων στον σύνδεσμο Δυτικής Αττικής και Πειραιά, ο Σουφλιώτης είναι και φέτος ένας από τους 24 της λίστας των διαιτητών της Volley League και σφυρίζει είτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος σε αγώνες της μεγάλης κατηγορίας σχεδόν κάθε εβδομάδα, αποκομίζοντας εμπειρίες και θεωρούμενος ως ένα από τα μεγάλα ονόματα του μέλλοντος στον χώρο, διαθέτοντας και το πλεονέκτημα ότι μένει μόνιμα στο Λεκανοπέδιο και άρα μπορεί να ορίζεται πιο συχνά σε σημαντικά παιχνίδια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ (ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ): Στους περισσότερους είναι γνωστός ως προπονητής του ΟΕΓΑ και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το «φαινόμενο» για την ηλικία του Γιώργος Κελεσίδης, όμως περνώντας τα σύνορα της πατρίδας μας είναι περισσότερο γνωστός ως διεθνής κριτής. Μάλιστα και στην χρονιά που φεύγει βρέθηκε με αυτήν την ιδιότητα σε διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως στη γειτονική Βουλγαρία και στο Κοτμπους της Γερμανίας. Όπως και να το κάνουμε, δεν είναι ούτε σύνηθες αλλά ούτε και αμελητέο να διαθέτει η Θράκη μας κριτές σε τόσο υψηλό διεθνές επίπεδο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΜΑΝ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Διεθνής εδώ και οκτώ χρόνια, ο ξανθιώτης εξακολουθεί να κρατά ψηλά την σημαία της ελληνικής διαιτησίας σε διεθνείς διοργανώσεις χάντμπολ. Μάλιστα τον Μάιο με παρτενέρ τον Ημαθιώτη Μιχάλη Τζαφερόπουλο σφύριξε στον τελικό του Ευρωπαικού Κυπέλλου EHF CUP Γυναικών ανάμεσα στην γερμανική Μπιτιγκχάιμ και την ρωσική Ροστοφ-Ντον. Διετέλεσε αθλητής των Ποντίων Ξάνθης, ξεκίνησε ως διαιτητής το 2002 και στην διάρκεια του 2017 σφύριξε τους σημαντικότερους αγώνες που διεξήχθησαν στην Ελλάδα, ανάμεσά τους αυτονόητα τα μεγάλα ντέρμπι πρωταθλήματος αλλά τους τελικούς κυπέλλου σε άνδρες και γυναίκες. 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΟΥΡΑΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Ο υπηρετών στην Κομοτηνή αστυνομικός στο επάγγελμα συμπεριελήφθη τον Νοέμβριο στους οκτώ ρέφερι που μετά από την αξιολόγηση της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (ΟΔΚΕ) προβιβάστηκαν στην Α1 Κατηγορία και θα έχει πλέον δικαίωμα να ορίζεται σε αγώνες της Basket League. Έγινε μόλις ο πρώτος Κομοτηναίος μετά τον Σταύρο Τσανίδη που φτάνει στην υψηλότερη διαιτητική κατηγορία του μπάσκετ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Την άνοιξη ο καταγόμενος από τις Σέρρες αλλά εδώ και 12 χρόνια ευρισκόμενος στην Αλεξανδρούπολη πρώην ποδοσφαιριστής έγινε μέσω του ThrakiSportS πανελλαδικό θέμα ως ο διαιτητής που έσωσε μια ζωή, καθώς χάρη και στις δικές του γνώσεις δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος όταν γύρισε η γλώσσα σε ποδοσφαιριστή κατά την διάρκεια αγώνα της Β’ ΕΠΣ Έβρου που σφύριζε, την στιγμή που δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο και δεν ερχόταν γρήγορα το ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψουμε  να θρηνήσουμε νεκρό στα θρακιώτικα γήπεδα.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2017 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Κατέκτησε το νταμπλ στην ΕΠΣ Έβρου, κερδίζοντας τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο αλλά και εξασφαλίζοντας άνοδο στην Γ’ Εθνική μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες. Και εκεί όμως στο ξεκίνημα τουλάχιστον αποτέλεσε μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις και κλείνει το 2017 ευρισκόμενη έστω και οριακά πάνω από την διακεκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Στην συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του, ο μεγάλος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Θράκης απέμεινε να είναι ο μόνος που εκπροσωπεί το πιο ευαίσθητο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, έπειτα από την διάλυση του Πανθρακικού. Γιόρτασε την επέτειο μετέχοντας πλέον για 28η χρονιά στην Α’ Εθνική και παράγει σταθερά παίκτες από τις ακαδημίες της, έχοντας δημιουργήσει ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο στα Πηγάδια. Μπορεί να μην έκανε πορεία Ευρώπης φέτος, ούτε να έφτασε ξανά σε τελικό Κυπέλλου, αλλά για άλλη μια χρονιά πατά σε στέρεες βάσεις και δείχνει να κλείνει την χρονιά χωρίς να κινδυνεύει.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Κατέκτησε το νταμπλ στην ΕΠΣ Ξάνθης, κερδίζοντας τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο αλλά και εξασφαλίζοντας άνοδο στην Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Και εκεί όμως, στο ξεκίνημα τουλάχιστον, αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις και κλείνει το 2017 ευρισκόμενο έστω και οριακά πάνω από την διακεκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού.

ΓΕΛ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (ΒΟΛΕΪ): Με σαρωτικές εμφανίσεις, αναδείχθηκε αρχικά πρωταθλήτρια ομάδα στο σχολικό πρωτάθλημα του Έβρου, μετά της Θράκης, μετά όλης της Περιφέρειας και για να μην τα πολυλογούμε, πήγε στον Πύργο, κατέκτησε και το Πρωτάθλημα Ελλάδος και μετά έδωσε και έναν τελικό για το γόητρο και με το σχολείο που αναδείχθηκε πρωταθλητής Κύπρου κερδίζοντάς το και αυτό. Μια δεμένα ομάδα με πολλά παιδιά από τις ακαδημίες αλλά και την πρώτη ομάδα του Έβρου Σουφλίου, που αν προσεχθεί και συνεχίσει να δουλεύει μαζί, αποδείχθηκε ότι μπορεί να κάνει (αθλητικά) θαύματα και να αποτελέσει την βάση για την άνθιση του εβρίτικου και κατά συνέπεια του ελληνικού βόλεϊ στο μέλλον.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Στην τελική φάση του Πανελληνίου Φοιτητικού Πρωταθλήματος που διεξήχθη τον Νοέμβριο στην Κομοτηνή, τόσο η ανδρική ομάδα που απαρτιζόταν από φοιτητές κυρίως των ΤΕΦΑΑ που παίζουν στις τοπικές ομάδες της Θράκης, έχοντας ως αρχιτέκτονα στον πάγκο τον καθηγητή Γιώργο Μαυρίδη όσο και η γυναικεία ομάδα υπό τις οδηγίες της Δήμητρας Δόλωμα κατέκτησαν τους τίτλους. Πλέον οι δυο ομάδες μπορούν να κάνουν σχέδια για το μεγάλο ταξίδι το καλοκαίρι στην Πορτογαλία, όπως ως πρωταθλητές Ελλάδος θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πανεπιστημίων, αλλά η ουσία είναι ότι οι ομάδες του ΔΠΘ ολοκλήρωσαν το 2017 ως πρωταθλήτριες Ελλάδος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Με τον Βασίλη Τσιομλεκίδη στον πάγκο, η ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης κατάφερε κάνοντας το απόλυτο με έξι στις έξι νίκες και 16-4 τέρματα να κατακτήσει την κούπα του 17ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αστυνομικών στην Βόρεια Ελλάδα. Αποτελούμενη από μια άτυπη μεικτή της ΕΠΣ Έβρου, νίκησε τόσο την Ξάνθη όσο και την Κομοτηνή, ενώ στον τελικό επικράτησε της Θεσσαλονίκης. Πλέον περιμένει να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Νοτίου Ελλάδος στο Σούπερ Καπ, την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσο στο πρόσφατο παρελθόν, κυρίως εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που σφίγγουν την θηλιά στην διοίκηση του συλλόγου. Ωστόσο παραμένει ο μοναδικός εκπρόσωπος του Έβρου και συνολικά της Θράκης στην Volley League μετά και τον υποβιβασμό του ΑΟ Ορεστιάδας και παρά τα σημάδια διάλυσης, τις κρίσιμες στιγμές δείχνει να αναγεννάται από τις στάχτες του και να επιτυγχάνει σημαντικές βαθμολογικά νίκες εκεί που όλοι έχουν ξεγραμμένο τον σύλλογο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ): Η ομάδα των παμπαίδων (για παιδιά ως Στ Δημοτικού) κατέκτησε την πρώτη θέση και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας. Η ομάδα παίδων κατέκτησε την τρίτη θέση στο ομαδικό, στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στη Χίο. Σημαντικές επιτυχίες και σε άλλες διοργανώσεις, καθιστώντας σταδιακά το τμήμα ένα από τα ισχυρότερα της Βόρειας Ελλάδας, ενώ τον Νοέμβριο φιλοξένησε στην πρωτεύουσα του Έβρου και μια αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών όπου με άνεση αν και νεοφώτιστος εξασφάλισε την παραμονή του και διεκδικεί τη νέα σεζόν ακόμα και άνοδο στην Α1.

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Σταθερή δύναμη στο άθλημα, αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος στο 17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιτς Χάντμπολ Ανδρών, η τελική φάση του οποίου φιλοξενήθηκε στο Ξυλόκαστρο. Είναι ο μόνος τίτλος σε ομαδικό άθλημα οποιουδήποτε σπορ που ήρθε στην Θράκη, σε συλλογικό επίπεδο, κατά την διάρκεια του 2017. Νωρίτερα όμως η ανδρική ομάδα των Κυκλώπων τα είχε πάει περίφημα και στην σάλα, εξασφαλίζοντας την άνοδό της στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας.

ΜΙΡΜΑΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (ΤΖΟΥΝΤΟ): Ο μοναδικός σύλλογος στην Θράκη που καλλιεργεί αποκλειστικά το συγκεκριμένο άθλημα, έκλεισε την χρονιά με αρκετές επιτυχίες αθλητών του, ιδίως στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα όπου κατέκτησαν και μετάλλια. Χάρη στους βαθμούς που κέρδισαν από τις επιτυχίες τους, ο σύλλογος βρέθηκε στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα τόσο στην διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών, όσο και σε αυτήν του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων, δείχνοντας την δουλειά που κάνουν τα αδέρφια Ηλιάδη.

 

Η ψηφοφορία τρέχει για δέκα μέρες, μέχρι και το μεσημέρι της 28ης Δεκεμβρίου. Οι νικητές που θα αναδειχθούν κορυφαίοι Θρακιώτες του 2017, θα προκύψουν με βάση τις ψήφους των αναγνωστών του ThrakiSportS και αυτές φυσικά των δημοσιογράφων και συνεργατών του ThrakiSportS.

Θερμή παράκληση όλοι όσοι συμμετάσχουν να ψηφίσουν αυτούς που πραγματικά θεωρούν ότι αξίζουν να λάβουν τους συγκεκριμένους τίτλους και όχι εκείνους που ενδεχομένως θα επιθυμούσαν, με βάση τις οπαδικές ή φιλικές τους προτιμήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι υποχρεωτικό να ψηφίσει κάποιος σε όλες τις κατηγορίες και ότι επιτρέπεται μέχρι μία επιλογή σε καθεμιά από τις κατηγορίες.

Το ThrakiSportS ευχαριστεί  όλους τους αναγνώστες του για την μαζική συμμετοχή και τις εταιρείες που συνεργάζονται σταθερά μαζί του και αποτελούν τον αιμοδότη ώστε να βρίσκεται σε λειτουργία αυτή η ιστοσελίδα και να διοργανώνει για πέμπτη φορά φέτος αυτήν την ψηφοφορία χάρη στην οποία θα αναδειχθούν οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017!