Γ’ Εθνική: Χαρούμενα Χριστούγεννα για τον Ορφέα Ξάνθης που «κούρσεψε» με τον Χαλήλ Ιμπράμ τους «Αργοναύτες» της Καβάλας

 

Μια πολύ σημαντική νίκη επί ενός μάλιστα πολύ δυνατού αντιπαλου πήρε ο Ορφέας Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ μέσα σε ένα λασπωμένο γήπεδο από την συνεχή βροχή πριν αλλά και την διάρκεια του αγώνα επί της φιλόδοξης Καβάλας με 1-0 και έμεινε ζωντανός στην μάχη της παραμονής.

Τα παιδιά του Μπάμπη Χατζημεστή έπαιξαν από την αρχή του παιχνιδιού με περίσσειο πάθος και διακαιώθηκαν στο δεύτερο μέρος με το τέρμα του Χαλήλ Ιμπραμ δείνοντας βαθμολογική ανάσα στους Ξανθιώτες που παραμένουν μεν κάτω από την διακεκαυμένη ζώνη αλλά μόλις έναν βαθμό, ενώ άφησαν 4 πόντους πίσω από την κορυφή την Καβάλα του Κώστα Ανυφαντάκη.

Στο πρώτο ημίχρονο η Καβάλα είχε φλύαρη πρωτοβουλία κινήσεων με τον Ορφέα όμως να απειλέι όταν στο 25’από λάθος του πορτιέρο Δήμιζα που γλίστρησε στο βρεγμένο τερέν, ο Πασχαλάκης σε κενή εστία κατάφερε να αστοχήσει ενώ ήταν εντελώς μόνος του, ενώ και στο 36` καλό σουτ του Τσαμπάζ ανάγκασε τον Δήμιζα να διώξει σε κόρνερ. Στο πρωτο μέρος ομ ΑΟΚ απείλησε μόνο σε μια κεφαλιά του Παπαστεριανου στο 15′ και με ένα σουτ του Αδαμάκη .

Στην επανάληψη άναψαν οι προβολείς ενώ δυνάμωσε και η βροχή με τους Ξανθιώτες στο 55′ να ανοίγουν το σκορ όταν σε σέντρα του Πασχαλάκη, η κακή έξοδος του Δήμιζα, έστειλε την μπάλα στον Χαλήλ Ιμπραήμ που έκανε ανενόχλητος το 1-0. Στην συνέχεια ο Ορφέας δεν ρίσκαρε με την Καβάλα να μην μπορεί να διασπάσει την καλή άμυνα των γηπεδούχουν που απειλήθηκαν μόνο μετά το γκολ όταν ο Αδαμάκης δεν πρόλαβε να την μπάλα σε παράλληλη σέντρα του Λυμπεράκη.

Με την νίκη του αυτή ο Ορφέας έφτασε τους 12 βαθμούς, κλείνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο την σεζόν, ένα βαθμό κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και το Διδυμότειχο, ενώ την … επόμενη χρόνια υποδέχονται σε ένα πολύ δύσκολο παιχνιδι την πρωτοπόρο Ελπίδα Σκουτάρεως.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ (Β. Καραγκιόζης), Κατρανίτσας, Τορομανίδης (71′ Γ. Καραγκιόζης), Μακράκης, Μαυρόπουλος, Μαλαδένης, Χαλήλ Ιμπράμ, Πασχαλάκης, Μπουνταγκίδης (46′ Χατζήπαπας), Χιντ Ιμέρ (62′ Μουμίνογλου).

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ (Ανυφαντάκης): Δήμιζας, Παλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Σεχού, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Μπλιος (86′ Χατζηκυριάκου), Αδαμάκης, Ρομπέρ (88′ Ντουρτμες), Βαλαβανόπουλος.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LIVE TOY THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ,ΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟΥ 2017 ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ