ΕΠΣ Θράκης: Με 0-8(!) και… τέσσερα τέρματα του Σιχλιμοίρη οι Προσκυνητές «αποκαθήλωσαν» το Κόσμιο

 

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ιστορίας της, ίσως το καλύτερο, πραγματοποίησε η Δόξα Προσκυνητών στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου αφού διέλυσε την καλύτερη ίσως άμυνα της ΕΠΣ Θράκης, αυτή του ΠΑΟΚ Κοσμίου, φιλοδωρώντας τον με οχτώ τέρματα ανατρέποντας το 0-1 του πρώτου αγώνα.

Η νεανική ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη έχοντας ωστόσο και την καθοδήγηση των παλιών δείχνει τον τελευταίο μήνα σε φοβερή κατάσταση και κιόλας στο πρώτο 25λεπτο προηγήθηκαν 0-4 στέλνοντας σπίτι τους του περσινούς κυπελλούχους ΕΠΣ Θράκης που μετά την νίκη που πήραν στους Προσκυνητές με 0-1 και κρατώντας τον τελευταίο μήνα το μηδέν στην άμυνα έλπιζαν πως θα περνούσαν αυτοί στα ημιτελικά.

Το σκορ άνοιξε στο 9′ με τον Ιωαννίδη μετά από ωραία πάσα του Δραγανίδη, και δυο λεπτά ο Φαρμάκης με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από πάσα του Βάσκου θα κάνει το 0-2. Το 0-3 έγινε στο 19′  με ατομική ενέργεια του Σιχλιμοίρη που στο 24′  μέσα από την περιοχή θα νικήσει τελικά τον Δεληγιάννη πετυχαίνοντας το δεύτερο του τέρμα κάνοντας το 0-4. Ο νεαρός Ηπειρώτης επιθετικός ήταν όμως ασταμάτητος και στο 40′ μετά από νέα ασίστ του Βάσκου που έγινε δημιουργός  πλασέ θα γράψει το 0-5 του ημιχρόνου κάνοντας χατ τρικ (φώτο Περισκόπιο).

Ασταμάτητη μπήκε στο δεύτερο μέρος η Δόξα που με τον Δημήτρη Σιχλιμοίρη και πάλι από κοντά στο 53′ μετά από σέντρα του Βελή Χακάν  με προβολή να κάνει το 0-6 και μετά από λίγο να αντικαθίσταται μέσα σε χειροκροτήματα από τον Γαβριήλ ο οποίος μετά από νέα ασίστ πάρε βάλε του Βάσκου με διπλή προσπάθεια θα γράψει το 0-7. Το τελικό 0-8 θα κάνει ο Βάσκος στο 75′ που από δημιουργός έγινε εκτελεστής σε τετ α τετ απέναντι στον Δεληγιάννη που προδόθηκε από την κάκιστη εμφάνιση της άμυνας σε μια από τις μελανότερες μέρες στην ιστορία του Κοσμίου που απείλησε με μακρινά σουτ.

Ασχημο γεγονός της αναμέτρησης οι τραυματισμοί των Φαρμάκη και Μόσχου που πιθανώς δεν θα αγωνιστούν στο κρίσιμο παιχνίδι της Δόξας Προσκυνητών με τον Νέστο Χρυσούπολης την Κυριακή. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ξέρουμε ότι θα έχουμε νέο κυπελλούχο φέτος στην ΕΠΣ Θράκης, αφού ο ΠΑΟΚ Κοσμίου ήταν η ομάδα που το είχε κατακτήσει πέρυσι κερδίζοντας στον τελικό τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Τριάντος, Αγγελής, Μυστρίδης (46′ Νάνος), Ζαγγουλος, Λεβεντέλης, Πότσης, Αραμπατζής (46′ Ρούντος), Ρουμπιές (46′ Μαμούτ), Χατζητουλούσης (63′ Παπαγεωργίου), Φ. Ξενάκης.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Πατούλιας (46′ Βελή Μεμέτ), Μόσχος, Σιδηρόπουλος, Καραγιαννίδης, Τρίχας(46′ Κρεμμύδας), Φαρμάκης (26′ Ζήνωνος), Δραγανίδης, Σιχλιμοίρης (55′ Γαβριήλ), Βάσκος, Ιωαννίδης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ