Ο Κομοτηναίος πρώην κολυμβητής που κατάφερε να μπει στους κορυφαίους 100 ποδηλάτες της παγκόσμιας κατάταξης

 

Ένας ποδηλάτης «θαύμα» είναι ο 26χρονος Κομοτηναίος Χαρούν Μολλά. Αθλητής υψηλών προδιαγραφών ανεβάζει τον πήχη ψηλά και κάθε φορά πετυχαίνει και κάτι πιο εντυπωσιακό προβάλλοντας την Κομοτηνή με τον καλύτερο τρόπο.

«Η χρονιά ήταν πολύ καλή. Πέτυχα τους στόχους που είχαμε θέσει στην αρχή», δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος, φιλοξενούμενος της Μαρίας Νικολάου στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής. Όχι άδικα. Τι καλοκαίρι, στο Βαλκανικό και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανέβηκε στο βάθρο κερδίζοντας μετάλλιο και στους δύο αγώνες. Δεύτερη θέση στην πρώτη διοργάνωση και την τρίτη θέση, στη δεύτερη. Εκεί, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχασε την δεύτερη θέση στην κυριολεξία για μια ανάσα, πάνω στην γραμμή. «Συμβαίνουν αυτά» δηλώνει ο ίδιος, χαμογελώντας, δείχνοντας πως δεν πτοείται.

Έχοντας στο πλευρό του τον προπονητή του Γιάννη Ταμουρίδη, αλλά και τον σύλλογό του, τον Θράκα Ιππέα, προσπαθεί και πετυχαίνει πάντα το καλύτερο, εντός κι εκτός συνόρων. «Νιώθω λίγο κουρασμένος, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος» δηλώνει και γυρίζει το χρόνο πίσω. Θυμάται το 2006, όταν ήταν 14 ετών και ήδη οκτώ χρόνια αθλητής της κολύμβησης, που αποφάσισε να κάνει την στροφή σε κάτι με μεγαλύτερη ένταση. Τώρα στα 26 του χρόνια έχει κάνει εντυπωσιακή πορεία στην ποδηλασία, όχι τυχαία.

Πίσω από τις διακρίσεις κρύβονται ατέλειωτες ώρες δουλειάς. «Η ποδηλασία θέλει πολύ προπόνηση, αλλά και τρέξιμο, κολύμπι, γυμναστήριο. Είναι σαν δουλειά» δηλώνει αποκαλύπτοντας τον στόχο του: «Στόχος, να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται στην παγκόσμια κατάταξη». Βρίσκεται ήδη στην 97η θέση αλλά δεν είναι μικρό πράγμα να είναι στους 100 κορυφαίους του κόσμου, Ωστόσο αναγνωρίζει ότι έχει ακόμη μπροστά του μεγάλη προσπάθεια. Συνεχίζει με πάθος κι αγάπη, χωρίς να πτοείται.

Στην φωτογραφία του κάτω, από την πρόσφατη παρουσία του στο στούντιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κομοτηνής…