Φως στο τούνελ για τον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη πρίν από το παιχνίδι με την Ξάνθη

 

 

Ύστερα από την τραγική εικόνα και στην Τούμπα και το ντροπιαστικό 4-0, οι διοικούντες στον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Μαρίνος Ουζουνίδης που έχει επωμιστεί όλο το βάρος στις πλάτες του, είδαν μια αχτίδα φωτός στο τούνελ που έχει εισέλθει η ομάδα εδώ και μερικούς μήνες. 

 

Ο λόγος για τον κύριο Σπύρο Θεοδωρόπουλο που  στηρίζει με χορηγίες την αγαπημένη του ομάδα, από την εποχή που ανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος τον Παναθηναϊκό. Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ, ο επιχειρηματίας θέλει να βοηθήσει έμπρακτα τον Παναθηναϊκό και αυτή την ώρα έχει ραντεβού με παλαίμαχους της ομάδας για την ανεύρεση λύση σε οικονομικό, αλλά και αγωνιστικό επίπεδό.

Μένει λοιπόν να δούμε αν η μεγάλη ομάδα των Αθηνών, θα έρθει με αναπτερομένο το ηθικό στα Πηγάδια για τον αγώνα με την Ξάνθη ή θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αδιέξοδο, όπου θα είναι πολύ δύσκολο να σηκώσει κεφάλι σε μια έδρα που παραδοσιακά τα βρίσκει σκούρα.  Προς το παρών ο φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκου θα πρέπει να έχει υπόψιν του τι έχει δει τα τελευταία 10 χρόνια και να μην επηρεάζεται θετικά ή αρνητικά στα δρώμενα, εως ότου όσα ακούγονται  γίνουν πράξη.

 

Ποιος είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος:

Ο κύριος Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της
Chipita AE. Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ασχολούμενος από το 1976 με μια μικρή οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, την Recor A.E.
Το 1981 αναλαμβάνει την Γενική Διεύθυνση της ALIGEL, μιας εισαγωγικής εταιρείας Ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών. Το 1986, αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΙΝΤΕRIA, εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού, με σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα. Την ίδια χρονιά, εξαγοράζει το 50% των μετοχών της CHIPITA τότε εταιρεία παραγωγής snacks (γαριδάκια) και το 1989 εξαγοράζει και το υπόλοιπο 50%.
Το 1990 εισέρχονται επενδυτικά κεφάλαια στην Chipita μέσω του Eurohellenic fund (Olayan, De Benedetti, Alpha Finance και ΤΙΤΑΝ) και αρχίζει η παραγωγή κρουασάν.
Το 1994 η εταιρεία εισάγεται στο Ελληνικό  Χρηματιστήριο. Τα επόμενα 16 έτη η εταιρεία αναπτύσσει πολλά νέα προϊόντα και διεθνοποιείται με εξαγωγές σε πολλές χώρες. Κυρίως όμως με εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, ΗΠΑ και Νιγηρία, καθώς και με συνεργασίες σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μεξικό.
Το 2006 η CHIPITA συγχωνεύεται με τη ΔΕΛΤΑ, τη GOODY’S και τον ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ,  δημιουργώντας τη VIVARTIA και τo 2007 η VIVARTIA εξαγοράζεται από τη MIG. Από την 01/09/06 έως 15/04/2010 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia ABEE.
Το καλοκαίρι του 2010 ο κύριος Θεοδωρόπουλος μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους έλληνες επιχειρηματίες εξαγοράζει εκ νέου την Chipita.
Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και του ΣΕΒ.  Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών και Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ.
Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ .