Football League: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Αρκετοί ποδοσφαιριστές και προπονητές με καταγωγή από την Θράκη ή πέρασμα από ομάδες του γεωγραφικού μας διαμερίσματος συμμετέχουν με διάφορες ομάδες στο πρωτάθλημα της Football League, ας δούμε τι έγινε στην 7η αγωνιστική 9-10/12/2017.

Υπενθυμίζουμε ότι ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες ή προπονητές που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Πάμε να δούμε πως συνεχίζουν στην Football League.

Θυμίζουμε ότι ο Αχαρναϊκός αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα λόγω χρεών έτσι ο αγώνας με την Αναγέννηση Καρδίτσας αναβλήθηκε και οι Καρδιτσιώτες πήραν τους 3 βαθμούς άνευ αγώνα.

ΟΦΗ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-2 (Κουσκουνάς 55′- Φωτάκης 5′ (πεν.), Μακρυδημήτρης 50′)

Δημήτρης Κομεσίδης (ΟΦΗ): Ξεκίνησε στον πάγκο, όμως πέρασε στον αγώνα στο 36′ αντί του Κοιλιάρα που ένιωσε ενοχλήσεις.

Αλμπερτ Ρούσσος (ΟΦΗ): Δεν ήταν στην αποστολή για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή.

Μανώλης Παπαστεριανός (ΟΦΗ): Ο πρώην μέσος της Ξάνθης  παρακολούθησε τον αγώνα από τον πάγκο της ομάδας του.

Νίκος Παπαδόπουλος (προπονητής ΟΦΗ) : Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο. Στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή η ομάδα του βρέθηκε να χάνει με 2-0 , δεν τα παράτησε κι αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση. Πλέον ο ΟΦΗ έπεσε από την δεύτερη θέση , αλλά εξακολουθεί να έχει βλέψεις για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Γιώργος Φωτάκης (Παναχαϊκή) : Ευστόχησε στο πέναλτι , έδωσε την ασίστ για το 2-0, με λίγα λόγια τα έκανε όλα ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού.

Δημήτρης Μακρυδημήτρης (Παναχαϊκή): Έπειτα από τις συνεχόμενες καλές εμφανίσεις, ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού, σκόραρε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και βοήθησε την ομάδα του να φύγει με τους τρείς βαθμούς από το Ηράκλειο.

Σπύρος Βρονταράς (Παναχαϊκή) : Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και του Πανθρακικού δέχεται γκολ πολύ δύσκολα. Μπορεί στον αγώνα με τον ΟΦΗ να δέχθηκε ένα τέρμα, αλλά στο 91′ κράτησε το 2-1 υπέρ της ομάδας του, με σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Χαντί.

Ηλίας Πολιμός (Παναχαϊκή) : Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού, έπαιξε σε όλο το παιχνίδι στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με 2-1 κόντρα στον ΟΦΗ.

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ – ΣΠΑΡΤΗ  0-2 ( Ραντί 45+2(πεν), Μπαρέττας 82′ )

Μηνας Χαλκιαδάκης (Κισσαμικός): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού δεν βρισκόταν στην αποστολή για τον αγώνα με την Σπάρτη.

Γιώργος Νικολτσής (Κισσαμικός): Βσσικός και αναντικατάστατος ο Νικολτσής, δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στην ήττα από την Σπάρτη στα Χανιά.

Bασίλης Τριανταφυλλάκος (Σπάρτη) : Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού, αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα στην νίκη της Σπάρτης επί του Κισσαμικού.

Αντώνης Ράνος (Σπάρτη) : Σε όλο τον αγώνα έπαιξε ο πρώην επιθετικός της Ξάνθης χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα στην εκτός νίκη στα Χανιά.

Αργύρης Μπαρέτας( Σπάρτη): Ο Καβαλιώτης επιθετικός γνωστός από το πέρασμα του από την Ξάνθη, στο 82′ έκανε το 2-0 με σουτ εντός περιοχής και εξασφάλησε την νίκη για την ομάδα του.

Boσνακίδης Δημήτρης (Σπάρτη): Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι έχοντας πολύ καλή απόδοση.

 

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1-2 ( Κάσες 28′- Διαμαντόπουλος 64′ , Παυλίδης 77΄)

Παντελής Ρίζογιάννης (Δόξα Δράμας) : Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης, αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα στην εντός έδρας ήττα από τον Άρη.

Γιώργος Λίτσκας (Δόξα Δράμας) : Δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον Άρη ο Αλεξανδρουπολίτης επιθετικός.

Σταύρος Πεταυράκης (Δόξα Δράμας): Καλή απόδοση για τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού, όμως η Δόξα ηττήθηκε 2-1 από τον Άρη στην Δράμα.

Χοσέ Μαρία Κάσες (Δόξα Δράμας): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού, σκόραρε για το 1-0 της Δόξας αλλά δεν ήταν αρκετό. Έπαιξε για 84′ όπου και αντικαταστάθηκε για λόγους τακτικής.

Ντενίζ Μπαϊκαρά (Δόξα Δράμας) : Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός  αποτελεί αναντικατάστατο μέλος στην ενδεκάδα της Δόξας, έπαιξε 90 λεπτά και στο παιχνίδι με τον Άρη.

Μαρκόπουλος Κώστας (Δόξα Δράμας): Δεν σκόραρε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού κόντρα στον Άρη, αλλά έδωσε αρκετές μάχες με τους αμυντικούς των κιτρινόμαυρων.

Παύλος Σταματόπουλος (Δόξα Δράμας) : Δεν αγωνίστηκε ο ποδοσφαιριστής από τον Έβρο, και περιμένει την δική του ευκαιρία από τον Άγγελο Διγκόζη.

Άγγελος Διγκόζης (Προπονητής Δόξα Δράμας): Η ομάδα του ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος εντός έδρας , από την πρώτη στην βαθμολογία ομάδα. Ο Διγκόζης εαν συνεχίσει την καλή δουλειά, η Δόξα έχει την δυναμική να ανέβει και πάλι στην μεγάλη κατηγορία.

Κενάν Μπαργκάν (Αρης): Ο Ξανθιώτης επιθετικός έκανε την ασίστ στο γκολ του Διαμαντόπουλου, όπου και σήμανε η αντεπίθεση του Άρη για το μεγάλο διπλό στην Δράμα.

Βαγγέλης Πλατέλλας (Αρης): Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, μπήκε στο 51′ και έδωσε ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Λίγα λεπτά αργότερα στο 60′ η πίεση του Άρη απέδωσε καρπούς , καθώς ήρθε το 1-1.

Μουμίν Χουσεϊν (Αρης): Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού έπαιξε και πάλι για 90 λεπτά στον αγώνα κόντρα στην Δόξα Δράμας.

Νίκος Τσουμάνης (Αρης): Ο πρην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης και του Πανθρακικού, δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Πασχάλης Μελισσάς (βοηθός προπονητή Αρη): Κάθε εβδομάδα που περνά, ο Άρης εδραιώνεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, και η δουλειά του τεχνικού τιμ φαίνεται στο γήπεδο.

 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΒΕΡΡΟΙΑ  1-0 (Γκούρτσας 32΄)

Κώστας Τσαμούρης (Πανσερραϊκός) : Ο Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής, έπαιξε σε όλο τον αγώνα και είχε καλή απόδοση στην νίκη της ομάδας του με 1-0 επί της Βέροιας.

 

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  1-0 (Εντιαγέ 93′ (αυτ.) )

Δημήτρης Τσερκέζος (Παναιγιάλειος ) : Δεν έπαιξε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού.

Τάσος Παπαχρήστος (Παναιγιάλειος) : Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι , στην νίκη της ομάδας του επί του Εργοτέλη με 1-0.

Βασίλης Γαβριήλιδης (Παναιγιάλειος): Δεν τον χρησιμοποιήσε ο Γκουτσίδης στην νίκη με 1-0 επί του Εργοτέλη.

Παναγιώτης Γκουτσίδης (προπονητής Παναιγιάλειου): Έχει δώσει πνεύμα νικητή στην ομάδα του και έχει καταφέρει να ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του. Ο Παναιγιάλειος άλλαξε 4 φορές προπονητή φέτος, και είναι η ώρα να αρχίσει να βρίσκει ποδοσφαιρική ταυτότητα.

Χρήστος Μπάτζιος (Εργοτέλης) : Και πάλι βασικός , αλλά η ομάδα του είναι σε δυσχερή κατάσταση έχοντας μόλις 2 βαθμούς σε 7 αγωνιστικές.

Θανάσης Κυριαλάνης (Εργοτέλης): Δεν δείχνει να τον υπολογίζει ο Τάκης Γκώνιας, αλλά όπως όλα δείχνουν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής του Εργοτέλη δεν θα έχει πολλές μέρες ακόμα στον πάγκο της Κρητικής ομάδας.

 

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ – ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 2-0 (Δωματάς 66′ , Γιατσιτζόγλου 90+6′)

Λάζαρος Γκατζολάρι(Αιγινιακός) : Κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης. Είχε πολύ καλή απόδοση για ακόμα ένα παιχνίδι με την ομάδα της Κατερίνης.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ  1-0 (Μπρίτο 27′)

Δημήτρης Χασομέρης (Απόλλων Πόντου): Πολύ καλό παιχνίδι για τον Κομοτηναίο ποδοσφαιριστή, ο Απόλλων Πόντου κέρδισε την Καλλιθέα και ανέβηκε στην 5η θέση.

Λεωνίδας Κυβελιδης (Απόλλων Πόντου): Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού μπήκε στο 89′ και πάλι ως αλλαγή δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματα του.

Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Απόλλων Πόντου Προπονητής):  Η ομάδα του έφτασε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, και δείχνει να ξεκολλάει. Φαίνεται μάλιστα ικανή να μπει σφήνα σε ΟΦΗ, Παναχαϊκή και Δόξα Δράμας που είναι στις υψηλότερες θέσεις πίσω από τον 1ο Άρη.

Νίκος Μήλιος (Καλλιθέα): Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι στην εκτός έδρας ήττα της ομάδας του στην Θεσσαλονίκη.

 

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 3-1 ( Ζγκούρη 34′ , Τόμις 65′, 72′- Τσιλουλής 16′)

Αποστολίδης Μάνος (Τρίκαλα): Πολύ καλή εμφάνιση και πάλι από τον Καβαλιώτη τερματοφύλακα, πιστώνεται και την ασίστ στο γέμισμα που έκανε στο 72΄ για το γκολ του Τομις και το 3-1.

Θανάσης Ντίνας (Τρίκαλα): Πολύ καλή εμφάνιση από τον Κομοτηναίο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε για 77′ στην νίκη της ομάδας του επί του Απόλλων Λάρισας με 3-1.

Σωτήρης Αντωνίου (Προπονητής Τρίκαλα) : Αποδοκιμασίες από τον κόσμο. Έκανε αλλαγή στο 34΄ και 3 λεπτά μετά δικαιώθηκε καθώς η ομάδα του ανέτρεψε το αποτέλεσμα και πήρε την νίκη με 3-1. Τα Τρίκαλα είναι σίγουρο ότι δεν θα βρίσκονται πολύ ακόμα στις χαμηλές θέσεις της κατηγορίας αφού, έχουν ποιότητα και αυτό θα τους βοηθήσει στους αμέσως επόμενους αγώνες.