Έσκασε 400 χιλιάρικα εγγύηση για να γλιτώσει την προφυλάκιση ο Ξανθιώτης ιδιοκτήτης του Άρη και η σύζυγός του

 

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας μετά από περίπου τέσσερις ώρες η απολογία του ζεύγους Λάσκαρη στην 11η ανακρίτρια, Χρυσούλα Γκούμα.

Σύμφωνα με το pressaris στην Ευελπίδων βρέθηκαν από το πρωί ο Ξανθιώτης μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης Νίκος Λάσκαρης και η σύζυγος του και η Τζόρτζια Ευσεβίου. Η Ευσεβίου μπήκε πρώτη και απολογήθηκε για περίπου δυο ώρες. Στη συνέχεια πέρασε ο Λάσκαρης, ο οποίος έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας για περίπου μια ώρα.

Εκεί, απολογήθηκαν για τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί (απάτη, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες), επί των ισχυρισμών του Μίχαλ Σουμπότινς ότι τόσο τα χρήματα όσο και οι ράβδοι χρυσού ήταν προσωπική περιουσία της κυρίας Ευσεβίου και όχι αντικείμενο κέρδους από την πώληση διαδικτυακού χρυσού.

Η δικογραφία πήγε στη συνέχεια στον εισαγγελέα, ο οποίος μαζί με την ανακρίτρια αποφάσισαν από κοινού να αφεθούν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ ο καθένας και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα, μια φορά το μήνα, ενώ δεν τέθηκε περιοριστικός όρος περί εξόδου από τη χώρα.

Ο κ. Λάσκαρης σε δηλώσεις του στο Yellow Radio 92,8 τόνισε κατά την έξοδό του από την Ευελπίδων: «Ουσιαστικά τελειώσαμε ένα κομμάτι της διαδικασίας της υπόθεσης, μπήκαν οι βάσεις για να αποδείξουμε την αθωότητα μας. Τώρα, πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με τον Άρη, να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και να συνεχίσουμε το 5ετές πρόγραμμα που ξεκινήσαμε και έμεινε πίσω το τελευταίο 1,5 χρόνο. Ευχαριστώ όλους για την στήριξη σας και θα τα πούμε σύντομα στη Θεσσαλονίκη».

Στη συνέχεια σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ τόνισε ότι θα ριχθεί το βάρος στο θέμα των χορηγών από την Τουρκία και στο να προχωρήσει ο Άρης χωρίς προβλήματα.

O πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης Νίκος Λάσκαρης και η συζυγός του Τζώρτζια Ευσεβίου μίλησαν και στις “Δικογραφίες”, το μπλογκ που διατηρεί η δικαστική συντάκτρια Μαίρη Μπενέα όπου ρωτήθηκαν και «τι θα γίνει στο μέλλον με την ιστορική ομάδα, οι μετοχές της οποίας είναι δεσμευμένες με απόφαση του Πρωτοδικείου, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση του Λεττονου επιχειρηματία Μάικλ Σουμπότινς, που σας κατηγορεί ότι, τον εξαπατήσατε στην υπόθεση της διαδυκτιακής πώλησης χρυσου;».

«Αρνηθήκαμε κάθε κατηγορία. Ειναι όλα ψευδή», ήταν οι πρώτες κουβέντες του ζεύγους, που έδωσαν το στίγμα, για την υπερασπιστική τους κατεύθυνση, με την δημοσιογράφο να ρωτά: «Tι εννοείτε; Eίναι δικό σας ο διαδυκτιακός χρυσός;».

Ο Nίκος Λάσκαρης απάντησε: «Ναι. Δικό μας είναι. Ανήκει στις εταιρίες της συζύγου μου. Προσκομίσαμε πλήθος στοιχείων, φορολογικά, τραπεζικά και οικονομικά έγγραφα, από τα οποία προέκυψε ότι, μας ανήκει ο χρυσός. Το δέχτηκε και η ανακρίτρια. Το κατάλαβε.Γι αυτο και δεν μας προφυλάκισε».

Σε ερώτηση τέλος, γιατι τους μήνυσε ο Λετονός επιχειρηματίας Σουμπότινς, ο Νίκος Λάσκαρης απάντησε: «H μήνυση του είναι ψευδής. Το έκαμε με σκοπό να μας εκβιάσει και αυτό το λόγο έχουμε καταθέσει μήνυση εναντιον του στη Ζυρίχη. Ενω εκκρεμεί και αστικό δικαστήριο εναντιον του στο Λονδίνο. Εκκρεμεί εκεί αγωγή, που έχουμε καταθέσει σε βάρος του. Αφορά την κατάχρηση της διαδικτυακής πλατφόρμας, που έκανε. Οπως και την υφαρπαγή του πελατολογίου, το οποίο ανήκει στην σύζυγό μου».

Από την πλευρά της, η σύζυγος του Ξανθιώτη επιχειρηματία Τζόρτζια Ευσεβίου ανέφερε: «Θα συνεχίσουμε δυναμικά με τον Άρη. Τον αγαπάμε τον Αρη. θα επανασκήσουμε την πρόσβαση στα κεφάλαια μας. Και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις επενδύσεις μας στην Ελλάδα. Δεν φεύγουμε απο την Ελλάδα. θα παραμείνουμε εδω. Ο σύζυγός μου έχει ειδική σχέση με τον κόσμο του Αρη. Αυτη η σχέση θα γιγαντωθει. Ο Αρης θα γιγαντωθεί.Τον Αρη τον αγαπάμε».