ΕΠΣ Έβρου: Μετά απο επεισοδιακό αγώνα η Νίψα άφησε στα πέναλτι εκτός κυπέλλου τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

 

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι μετά από 120 λεπτά αγώνα, η πιο ψύχραιμη ΠΑΕ Νίψας προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που φαινόταν πως έχει το μυαλό του στο ντέρμπι με τις Φέρες και τελικά το πλήρωσε.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται με πάθος θέλοντας να πάρουν ρεβανς και για την ήττα τους με 5-0 στο πρωτάθλημα και προηγήθηκαν με 1-0 στο 29′ με τέρμα του Γιώργου Αντωνιάδη. Ο Εθνικός που κατέβηκε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα ενόψει του κυριακάτικου αγώνα κορυφής με την Θράκη Φερών πίεσε για την ισοφάρισ,η ωστόσο δεν τα κατάφερε και πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αποστολίδη με καλή άμυνα και αντεπιθέσεις προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη δίχως αποτέλεσμα με τον Εθνικό μετά και την είσοδο των  Δορουγιδένη και Γκαιδατζή να πιέζει και να ισοφαρίζει τελικά με κεφαλιά του Λίτσιου στο 80′ στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί στο ημίωρο είχαμε ένταση ανάμεσα στις δυο ομάδες, με τον Εθνικό να χάνει κάποιες ευκαιρίες και τους γηπεδούχους με τον Μπινόπουλο σε καλή μέρα να κρατούν το 1-1 και να οδηγούν το παιχνίδι στην πεναλτι.

Σε αυτή τη διαδικασία ο Εθνικός που ξεκίνησε πρωτος δεν τα κατάφερε σε 3 εκτελέσεις ενώ η Νίψα σε μόλις μια, με τους γηπεδούχους με 3-2 στην διαδικασία των πέβαλτι να προκρίνονται στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσουν τον Μάιστρο που και έκανε την έκπληξη και την ίδια ώρα απέκλεισε στην παράταση με σκορ 2-3 την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου.

Η σειρά εκτέλεσης της διαδικασίας των πέναλτι:
0-1 Γκαιτατζής
1-1 Μπαρμαρίδης
1-1 Αγοράκης άουτ
2-1 Καρίπης
2-2 Δορουγιδένης
2-2 Αντωνιάδης (απόκρουση Κυριακίδης)
2-2 Πουλουκτσής (απόκρουση Μπινόπουλος)
3-2 Λαμπάκος
3-2 Λίτσιος άουτ

ΠΑΕ ΝΙΨΑΣ: Μπινόπουλος,Παπανικολάου, Θώδης, Μαργαρίτης Μπατμανίδης, Σουγιουλτζής, Μαρμαρίδης, Γκουντενούδης, Κουτσούκης, Αντωνια΄δης, Πεχλιβανλιδης. Αγωνίστηκαν ακόμα οι Καρίπης και Λαμπάκος

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Κυριακίδης, Τζιαμπαζάκης, Αμπράσης, Τσαπάνης, Λίτσιος, Τσιαχιρίδης, Γκαβανόζης, Κονομι, Σιμιτζάκης, Αγοράκης, Τζελέπης. Αγωνίστηκαν ακόμα οι Καρακασίδης, Δορουγιδένης, Γκαιδατζής και Πουλουκτσής.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ