Η πάλη ενώνει Κομοτηνή και Χάσκοβο! Ταξιδεύει Βουλγαρία η ομάδα του Δημοκριτείου

 

Στην Κομοτηνή βρέθηκε πριν λίγες μέρες η ομάδα πάλης του Συλλόγου Άνγκελ Βοϊβόντα, από το Χάσκοβο, μαζί με τον προπονητή της, Πέτερ Κίρεφ, καλεσμένοι του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, όπου έκαναν κοινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του στην Κομοτηνή.

Τα δύο τμήματα έχουν εδώ και χρόνια επαφές, με το τμήμα πάλης του Δημοκρίτειο να ανταποδίδει σύντομα την επίσκεψη αυτή, αφού αναμένεται να βρεθεί το προσεχές διάστημα στο Χάσκοβο ενώ την άνοιξη θα φιλοξενήσει για δύο μέρες και ορισμένους αμερικάνους αθλητές που θα βρίσκονται στο Χάσκοβο για προπονήσεις.

Ο Κίρεφ είναι εδώ και δυο χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής πάλης και αρχηγός των προπονητών πάλης στο Χάσκοβο, ενώ ο σύλλογος φέτος είχε σημαντικές διακρίσεις από αθλήτριές και αθλητές του, με πρωταθλητές Ευρώπης αλλά και σημαντικές διακρίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Κίρεφ εντυπωσιάστηκε από τις εγκαταστάσεις του τμήματος της Κομοτηνής, αλλά και από τους αθλητές. Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό ρεπορτάζ του “Παρατηρητή της Θράκης”, ξεχώρισε και αρκετούς αθλητές και σημειώνοντας πως είναι μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών οι σύλλογοι της Ελλάδας που έχουν τόσους αθλητές σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι την άνοιξη, όταν θα φιλοξενηθούν στο Χάσκοβο αθλητές συλλόγου πάλης από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν για δύο ημέρες και στην Κομοτηνή, μαζί με την ομάδα του Χάσκοβο. Ευχήθηκε τέλος να δουν κάποια παιδιά από την ομάδα του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο στην παιδική ολυμπιάδα το 2018 στην Αργεντινή.

Από την πλευρά του ο προπονητής του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο Θόδωρος Καρυπίδης σημείωσε πως με τον Κίρεφ τους συνδέει μακροχρόνια φιλία, και έχουν συναντηθεί πολλές φορές σε πρωταθλήματα και τουρνουά, ακόμα και ως αντίπαλοι. Ακόμα, αποκάλυψε ότι σύντομα ο σύλλογος της Κομοτηνής θα ταξιδέψει στο Χάσκοβο, ανταποδίδοντας την επίσκεψη, σε μια πολύ καλή σχολή, από τις καλύτερες της Βουλγαρίας, που έχει παράξει και Ολυμπιονίκες.

Άλλωστε μερικά χιλιόμετρα βόρεια από εμάς, στη Νότια Βουλγαρία, σε Χάσκοβο, Ντιμίτριεβγκραντ, Στάρα Ζαγόρα, έχουν παράδοση στην πάλη και γενικά στα βαριά αθλήματα και όπως φαίνεται, αυτήν την παράδοση τη συνεχίζουν…