Δεν είναι Θρακιώτης, μένει στο… Αγρίνιο και όμως αγόρασε διαρκείας για ιστορική ομάδα της Θράκης της οποίας φόρεσε την φανέλα

 

Η ομάδα της Ξάνθης ταξιδεύει στο Αγρίνιο το Σάββατο για την 10η αγωνιστική της Super League. Εκεί ωστόσο υπάρχουν ντόπιοι που πέρασαν από τα μέρη μας και είναι περισσότερο Θρακιώτες από πολλούς γηγενείς Θρακιώτες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Νώντας Κουγιανός. Παλαίμαχος του Ορέστξη Ορεστιάδας πήρε μια όμορφη πρωτοβουλία, καθώς αν και μη Εβρίτης και ζώντας στην Αιτωλοακαρνανία και στο Παναιτώλιο Αγρινίου αγόρασε εισιτήριο διαρκείας της ομάδας που τίμησε πριν 35 περίπου χρόνια.

Μάλιστα ο Ορέστης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τον μικρόσωπο επιθετικό Κουγιανό:

«Αν κάποτε συγκινούσε με το θέαμα που προσέφερε στους αγωνιστικούς χώρους με τη φανέλα της ομάδας μας, ο Νώντας Κουγιανός, σήμερα μας συγκίνησε με μια συμβολική μεν κίνηση με υλικό δε αντίκρισμα.

Λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που νιώθει για την ομάδα μας, την οποία υπηρέτησε για τρεις σεζόν (1981-1984) ως ποδοσφαιριστής της και μάλιστα πρώτος σκόρερ της εκείνα τα χρόνια, με μεγάλη χαρά και νιώθοντας μεγάλη τιμή γι΄ αυτό, ως ελάχιστο δείγμα της αγάπης του αυτής όπως μας δήλωσε, προμηθεύτηκε μια κάρτα διαρκείας του Ορέστη για τη σεζόν 2017 – 2018.

Δεν έχουν τόση σημασία τα 50 € όσο η χειρονομία αυτή καθ’ εαυτή που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής αλλά και το μεγαλείο του αθλητισμού. Πόσο ενώνει, πόσο τιμά, πόσο παιδαγωγεί, πόσο καλλιεργεί σώμα και ψυχή …….
Ας παραδειγματιζόμαστε όλοι !

Η πράξη του αυτή όπως ήταν φυσιολογικό συγκίνησε το Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του «Ορέστη», οι οποίοι για να τον τιμήσουν του έφτιαξαν και του απέστειλαν μία φανέλα με τα σχετικά χρώματα, με το σήμα του «Ορέστη» στο στήθος και με το όνομά του στο πίσω μέρος της και πάνω από το νούμερο που φορούσε (το 11)».