ΕΠΣ Θράκης: Στα πρόθυρα αποβολής από το φετινό πρωτάθλημα και δεύτερη ομάδα

 

Με μια αναπάντεχη εξέλιξη βρέθηκαν οι άνθρωποι των Ελπίδων Κομοτηνής στο παιχνίδι με την Δόξα Υφαντών για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης την περασμένη Κυριακή.

Πριν από το παιχνίδι και στην διάρκεια του έλεγχου από τους διαιτητές ώστε να βεβαιωθούν ότι τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις διεξαγωγής του αγώνα και από τις δύο ομάδες, διαπίστωσαν ότι από την μεριά των γηπεδούχων υπήρχε έλλειψη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Γιώργος Σκουταρίδης στο RodopiSports,  ο μικρός παίκτης που υπήρχε δηλωμένος από τις Ελπίδες Κομοτηνής ήταν πιο μικρός κατά 9 ημέρες κι έτσι απαγορευόταν να αγωνιστεί ακόμα σε αντρικό επίπεδο.

Το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ αλλά και της προκήρυξης του πρωταθλήματος αναφέρει ότι «απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του» και προσθέτει ότι «ο διαιτητής υποχρεούται να μην επιτρέπει την συμμετοχή του», διαφορετικά «ο διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων  για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες».

Είναι προφανές ότι η συμμετοχή αυτού του παίκτη ήταν απαραίτητη για τις Ελπίδες Κομοτηνής ώστε να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός και να ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο αριθμός κατά συνέπεια δεν συμπληρώθηκε και ο αγώνας όπως ήταν φυσικό δεν πραγματοποιήθηκε με αποτέλεσμα η Δόξα Υφαντών να πάρει ξεκούραστο τρίποντο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του RodopiSports «όλοι ήταν υποψιασμένοι ότι η πλευρά των Ελπίδων Κομοτηνής θα χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο παίκτη μιας και λίγες μέρες νωρίτερα έβγαλε δελτίο με τον γραμματεία της ΕΠΣ Θράκης να διευκρινίζει στους παράγοντες του σωματείου ότι μπορεί να παίξει την επόμενη αγωνιστή αφού συμπληρώσει το δέκατο τέταρτο έτος της ηλικίας του».

Πράγματι, στην προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρεται ότι ενώ ως ημερομηνία βάσης για τον υπολογισμό ηλικιών αναφέρεται η 1η Ιανουαρίου, «ειδικά και μόνο για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών που αποκτούν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες ( συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών) ως ημερομηνία γέννησης νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14  ετών (από την ημέρα των γενεθλίων των 14 και μετά)».

«Αγνοήθηκε ωστόσο η παρατήρηση αυτή με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο σύλλογος να μηδενιστεί αφού έχει ήδη έχει άλλες δυο φορές στην πλάτη του που δεν αγωνίστηκε. Την τρίτη καίγεται», καταλήγει το ενδιαφέρον ρεπορτάζ. Είναι η δεύτερη ομάδα της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης που κινδυνεύει με αποβολή, αφού έχουμε και το γνωστό θέμα της ΠΑΕ Ποντίων που λόγω φανέλας μετράει ήδη δύο μηδενισμούς…