Επιστολή διαμαρτυρίας του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

 

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε μέσω επιστολής διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης εξαιτίας του αποκλεισμού της Θράκης από την πορεία της Λαμπαδηδρομίας για τους ΧΧΙΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “Pyeong Chang 2018”.

Ως γνωστόν, σε αντίθεση με πριν τέσσερα χρόνια, η λαμπαδηδρομία φέτος θα έρθει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και έχει προγραμματιστεί σήμερα να φτάσει στην Δράμα, αλλά… μέχρι εκεί, αφού στην συνέχεια θα επιστρέψει για διανυκτέρευση στη Νάουσα.

Η επιστολή που εστάλη αναφέρει τα εξής:

Αναμφίβολα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους σε διεθνές επίπεδο και έχει καταστήσει σαφές στα πέρατα της Οικουμένης ότι όλο αυτό το μεγαλείο που διέπει τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αφετηρία τη χώρα μας.

Πέραν των ανωτέρω όμως, ενημερωθήκαμε για την απόφασή σας να εξαιρέσετε την ακριτική μας Θράκη από την πορεία της λαμπαδηδρομίας. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ένα ολόκληρο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδος έμεινε εκτός χάρτη πορείας.

Καθημερινά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον προβληματισμό και την αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας για αυτό το γεγονός.

Ειδικά, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης θα ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι η Ροδόπη έχει πρωτεύουσα την Κομοτηνή και η Κομοτηνή είναι η έδρα της διοικητικής μας Περιφέρειας, μιας Περιφέρειας με πολλές ιδιαιτερότητες.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Θράκη και ειδικότερα η Ροδόπη ενσαρκώνει  την πιο σημαντική Αρχή του Ολυμπιακού Ιδεώδους αυτή της Ειρήνης. «Και συ, ω Δία, χάρισε ειρήνη σ’ όλους τους λαούς της Γης και στεφάνωσε τους νικητές του Ιερού Αγώνα».

Είναι λοιπόν ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι δεν θα συμμετέχουμε σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Ευχόμαστε εν τέλει να μας συντροφεύσει ο Φοίβος, ο Φωσφόρος Βασιλεύς και οι  ακτίνες του θεού του ήλιου Απόλλωνα που άναψαν την ιερή δάδα να φιλοξενηθούν και από την πόλη μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here