Διπλή επιτυχία αθλητών του συλλόγου Μαχητών Κομοτηνής σε αγώνες στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

 

Δύο συμμετοχές με ισάριθμες επιτυχίες σημείωσαν αθλητές του συλλόγου Μαχητών Κομοτηνής την περασμένη Κυριακή σε αγώνες βραδιάς επίλεκτων αθλητών στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Ο 24χρονος Χρήστος Τσιρικούδης αγωνίστηκε στα 75 κιλά με αντίπαλο από την Κρήτη, τον οποίον κέρδισε με διακοπή από τον διαιτητή στον πρώτο γύρο. Ο 17χρονος Παναγιώτης Τσακιράκης αγωνίστηκε με έναν από τους καλύτερους αθλητές στην Ελλάδα στα 72 κιλά και τον κέρδισε με διακοπή από τον διαιτητή στον τρίτο γύρο.

Ικανοποιημένος από την απόδοση των αθλητών του ο προπονητής των Μαχητών Κομοτηνής Βασίλης Τζιτζιός, λέει στην εφημερίδα Χρόνος πως «και τα δυο παιδιά έπαιξαν πάρα πολύ καλά. Ο Χρήστος έχει 9 αγώνες και οι 9 είναι νίκες, δεν έχει χάσει ποτέ. Ο Παναγιώτης είναι πιο έμπειρος από όλα τα παιδιά του συλλόγου, έχει γύρω στους 30 αγώνες και οι περισσότερες είναι νίκες».

Ο σύλλογος Μαχητές  Κομοτηνής που ιδρύθηκε το 2014, δραστηριοποιείται τη φετινή χρονιά με 60 μέλη-αθλητές όλων των ηλικιών άνδρες, γυναίκες και παιδιά στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 8, πίσω από το 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής.

Ο πιο μικρός αθλητής είναι μόλις 5 ετών και όπως αναφέρει ο προπονητής «ένα παιδί από τη στιγμή που μπορεί να καταλάβει αυτά που του λέω και να συνεννοηθούμε είναι έτοιμο να περάσει στο κομμάτι της προπόνησης».

Η συμμετοχή σε αγώνες είναι επιδίωξη των αθλητών του συλλόγου, με τον προπονητή να αισθάνεται περήφανος λέγοντας «είμαστε ένας σύλλογος που κυνηγάει τους αγώνες, θέλουμε να βγάζουμε αθλητές-πρωταθλητές και έχουμε βγάλει ήδη σε κάποιες κατηγορίες πρωταθλητές Ελλάδος».

Βέβαια στις τάξεις του συλλόγου υπάρχουν και αθλητές που, όπως τονίζει ο προπονητής, «έρχονται για να εκτονωθούν, για να κάνουν το χόμπι τους, να μάθουν δηλαδή ένα μαχητικό άθλημα. Εμάς μας αρέσει να έρχεται ο αθλητής να μαθαίνει σωστά την τεχνική  του αθλήματος και όσο μπορούμε εμείς με τον τρόπο μας προσπαθούμε να τους …κουράσουμε. Θέλουμε να ευχαριστηθούν και να φύγουν ικανοποιημένοι από την προπόνηση».