ΕΠΣ Θράκης: Αποκαλυπτικοί οι Ερκάν και Κλης απαντούν σε σύντομες ερωτήσεις πριν το ντέρμπι Ίασμος – Ελπίδα

 

Για το ντέρμπι της ΕΠΣ Θράκης στον Ίασμο αλλά και για πολλά άλλα μίλησαν για τους φιλοξενούμενους ο κανονιέρης της Ελπίδας Σαπών και παλιός παίκτης του Μέγα Αλέξανδρου Αμέτ Ερκάν, αλλά και Κώστας Κλής των γηπεδούχων.

Ο Αμέτ Ερκάν αρχικά ανέφερε:

1. Πώς είναι το κλίμα στην νέα σου ομάδα;

Το κλίμα στην Ελπίδα είναι πολύ καλό, έχουμε καλό έμψυχο υλικό, με νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που έχουν φιλοδοξίες, αλλά και έμπειρους που ξέρουν την κατηγορία και όχι μόνο. Πιστεύω πως ολοι θα βοηθησουνε για να πρωταγωνιστήσει η Ελπιδα φετος στην Α’ κατηγορια και ξεκινήσαμε καλά αφού στις 2 πρωτες αγωνιστικες εχουμε ισαριθμες νικες. Ο προπονητής μας Βασίλης Χαριτόπουλος, είναι ο καλύτερος στην κατηγορία, αλλά και στην ποιο πάνω κατηγορία με πολλές γνώσεις και εμπειρίες, αφού ήτανε και παίκτης του Πανθρακικού. Άλλωστε τον ειχα προπονητή στο Σουφλί στην Γ’ εθνικη και είδα την δουλειά του και αυτός ητανε και ο λόγος  που με έκανε να πω το ναι οταν μου έκανε πρόταση η διοίκηση της ομάδας.

2.Ποιά η γνώμη σου για της αλλες ομαδες της κατηγοριας;

Φέτος προβλέπεται συναρπαστικο πρωτάθλημα. Το καλό είναι οτι και πολλές ομάδες φαίνεται θα έχουνε πρωταγωνιστικό ρόλο και θα διεκδικήσουνε την άνοδο, αφού με τις μεταγραφές που έκαναν ανέβηκε ποιοτικα η Α’ κατηγορια και τα πρωτα δειγματα του πρωταθλήματος είναι ενθαρρυντικά.

3.Γιατι εφυγες απο το Κοσμιο;

Το Κοσμιο ειναι η αγαπημενη μου ομαδα, αγαπαω τον συλλογο, με φερθηκαν πολυ καλα τα 2 χρονια που επαιξα εκεί, αλλά συνέβη κάτι προσωπικό και αποφάσισα να αλλαξω ομάδα. Εύχομαι το καλυτερο και θα είναι απο τις ομαδες που θα προταγωνιστήσουνε. Ο κόουτς Αιβάζης είναι γνώστης της κατηγορίας και ξέρει όσο λίγοι το ερασιτεχνικό της Ροδόπης.

4.Ο Πανθρακικός αποχαιρετησε της εθνικές κατηγορίες τι εχεις να πεις;

Υπάρχει μια ποδοσφαιρική στεναχώρια στα ποδοσφαιρικά στέκια και όχι μόνο μετά τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο Ιανουαριο με την απόχωρηση του εκπροσώπου της Ροδοπης από την Β’ Εθνική. Όλοι μας και τα παιδιά μας περιμέναμε πότε θα έρθει η Κυριακή για να πάμε στο ΔΑΚ να δούμε ποδόσφαιρο, ιδίως εμείς που φορέσαμε την φανέλα έστω και στις ακαδημίες. Δυστυχώς ξαναγυρίσαμε στα παλιά και στο πολύ μακρινό 2000 που και πάλι ήταν η ομάδα στο τοπικό. Κρίμα για τα μικρά παιδια που είχανε ένα μεγαλύτερο κίνητρο, να ξεκινησουν το ποδοσφαιρο να φορέσουν την φανέλα του Πανθρακικού ή να πάνε στο γήπεδο να δουν από κοντά τα ινδάλματα τους,  να ζήσουν την χαρά της νίκης κάτι που βλεπουνε πλέον μόνο στην τηλεοραση. Μακάρι σύντομα και πάλι να τον δούμε σε μεγάλη κατηγορια γιατί η Ροδόπη αγαπά το ποδόσφαιρο.

5.Ο γιος σου αγαπαει το ποδοσφαιρο ή αχολείται με αλλο άθλημα;

Ο γιος μου Φερντούν αγαπάει το ποδοσφαιρο, πέρσι ήταν στην ακαδημια του ΠΑΟΚ, όμως τωρα συμπιπτουν με τις ώρες που κάνω εγω προπόνηση και δεν μπορεί να πάει. Όμως πιστεύω θα γυρίσει στις προπονήσεις με την βοήθεια του πατερα μου που θέλει να δει να συνεχιζετε αυτο που ξεκινησα εγώ. Θα ήθελα ο μικρός στο μέλλον να γίνει ένας σωστός ποδοσφαιριστής όπως πιστεύω ειμαι και εγώ.

6.Φετος εχουμε 2 ομαδες στην Γεθνικη ποσο θετικό ειναι αυτο;

Αυτό ειναι πολυ καλό, νεαροί παίκτες αγωνιζονται στην Γ’ Εθνικη πέρνουνε εμπειρίες,  βλέπουνε και ανταγωνίζονται  άλλους αντιπάλους πιο δυνατούς, με περισσότερες παραστάσεις και εμπειριες, από καλύτερους και δυνατότερους ποδοσφαιρικά νομούς από εμάς.  Αν και ο όμιλος εχει μολις 12 ομάδες και πολύ μικρότερη διάρκεια πιστεύω ο Απόλλωνας  Παραλιμνίου και η Καβαλα θα πρωταγωνιστήσουν για την άνοδο στην Β’ εθνική.

7. Το Σάββατο το πρώτο τοπικο ντερμπυ Ιασμος- Ελπιδα. Πώς το βλεπεις απο την μερια σου;

Για το ντερμπι σίγουρα θα είναι το ποιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικης αν και μόλις στην 3η αγωνιστική. Εύχομαι να εχει πολυ κοσμο μεσα σε φιλαθλα πλαισια. Ο Μέγας μπήκε πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι τον τελευταίο μήνα και ενω εως το τελος έλεγαν πως μπορεί να μην κατεβει να αγωνιστεί στο πρωτλαθλημα. Τελικα η δυνατή διοίκησή του έκανε το καλύτερο και μπραβο της για τις αξιόλογες μεταγραφές που έκανε. Έδειξε οτι παραμενει ένας μεγάλος σύλλογος. Μακάρι να κερδισει ο καλύτερος και ο πιο τυερός. 90 λεπτα θα μαστε αντιπαλοι, μετά θα είμαστε και παλι φίλοι, όπως είμαστε και τώρα.

8. Για το τέλος τι θέλεις να πεις στους φιλάθλους της Ροδόπης;

Πιστευω φετος το πρωταθλημα θα ειναι πολυ δυνατο, ανταγωνισιμο , αφου αρκετες ομαδες εκαναν αξιόλογες μεταγραφές και ανεβηκε η ποιοτητα των παικτων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιες, οπότε οι φίλαθλοι θα πρέπει να έρθουν στα γήπεδα, να βοηθανε τις ομάδες τους, να συμπαραστέκονται τους παίκτες,  να μην τους αποδοκιμάζουν αφού όλοι παίζουμε για το χόμπι μας. Είναι δύσκολοι καιροί για όλους. Οι προεδροι …ματώνουνε τις τσεπες τους, δεν υπαρχουν χορηγοί, όπως παλαιότερα. Κάθε Σάββατο πρέπει να είναι μια γιορτή και θα πρεπει να το γιορταζουμε.

 

Ο Κώστας Κλής που βρίσκεται έναν μήνα στην ομάδα αφήνοντας την Δόξα Προσκυνητών από την οποία αποχώρησε μετά από αρκετές επιτυχίες, απάντησε επίσης σε σύντομες ερωτήσεις του ThrakiSportS.

1. Πως ειναι το κλιμα στην νεα σου ομαδα τoν Mέγα Αλέξανδρο;

Το κλίμα ειναι πολυ καλο και απο την πρωτη στιγμη που εντάχθηκα στην ομαδα αισθανθηκα πολυ ανετα. Χαίρομαι μέχρι στιγμής διότι οι περισσότερες νεες προσθηκες που εγιναν μετα απο εμενα ηταν συμπαικτες μου και φιλοι μου, αλλα και τα παιδιά που βρηκα στο ηδη υπάρχον ροστερ φαινεται να δενουμε γρήγορα σαν χαρακτηρες που είναι βασικό για την επιτυχία μας ομάδας αλλά σιγα σιγα και στον αγωνιστικο χωρο.

2. Ποια η γνώμη σου για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θρακης και τις άλλες ομάδες της κατηγορίας;

Γενικότερα το πρωταθλημα της ΕΠΣ Θράκης κατά την γνώμη μου και σύμφωνα με την μεχρι τωρα εμπειρία μου από άλλες περιοχές δεν βρίσκεται σε πολυ υψηλο επιπεδο για πολλους λογους. Υπάρχουν ελλείψεις από πολλά πράγματα,  παρόλο που υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά νοιαζονται για την αυξηση της ποιοτητας του πρωταθληματος. Το σημαντικότερο ειναι οτι πλεον οι ομαδες απαρτιζονται απο νεαρους ποδοσφαιριστές, ειτε φοιτητές, είτε ντόπια παιδιά, που από μικρή ηλικία παίρνουν εμπειρίες και θα τους βοηθησει για την συνέχεια της καριέρας τους όποια και αν είναι αυτή.

3.Γιατι δε συνέχισες στην Γ’ Εθνική και στην Δόξα Προσκυνητών;

Ο λογος που δεν συνεχισα στους Προσκυνητες δεν ειναι ενας. Πηρα την αποφαση να φυγω διοτι υπηρχαν προβληματα σε καποιους τομεις απο τα οποία επήλθε ο κορεσμος απο την δικη μου μεριά. Εννοείται πως δεν έγινε κάτι σκόπιμα απο την ομαδα των Προσκυνητων απλα νομιζω πως το μεγαλυτερο ποσοστό των ομαδων που ανεβαινουν απο τοπικο σε Γ Εθνικη χωρις ενίσχυση οικονομικη, εμπειρία, οργανωση και στοιχειωδη επαγγελματικη νοοτροπία δεν ειναι εύκολο να σταθεί στο πρωταθλημα που βρίσκεται σαφώς σε μεγαλύτερο επιπεδο απο την τοπικη κατηγορία που αγωνιζομαι πλεον. Παρόλα αυτά οι εμπειρίες που αποκόμισα ήταν όμορφες σαν γενικη εικόνα και εύχομαι να πετυχει η ομαδα της Δοξας Προσκυνητων τον στόχο της οποιος κι αν ειναι αυτός.

4.Ο Πανθρακικός αποχερετησε της εθνικες κατηγοριες τι έχεις να πείς;

Ο Πανθρακικος ηταν μια ιστορικη ομαδα γνωστη σε ολη την Ελλαδα που εκανε την σύνδεση της πόλης της Κομοτηνης με την ίδια την ομαδα. Είναι ενα πλήγμα γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αφανιζεται απο τις μεγαλες κατηγοριες μια τετοια ομάδα αυτου του βεληνεκούς για την Βόρεια Ελλάδα. Πλέον υπάρχει απογοητευση απο τον κόσμο για το ποδόσφαιρο της Κομοτηνης, αλλα ειναι λαθος κατά την γνώμη μου. Λαθη εγιναν και ντοπιοι πολυ καλοι ποδοσφαιριστες δεν επαιξαν στην ομαδα του Πανθρακικου και ενα απο τα σφάλματα που εφεραν την ομαδα εκει που ειναι ηταν αυτο. Ας σκεφτουν τι γίνεται από εδω και περα και ότι δεν χάθηκε κατι για το ποδοσφαιρο της Ροδόπης. Υπάρχουν ταλέντα και ποδοσφαιριστές ακόμα κι ο στόχος ειναι η λυση για την αναδειξη τους.

5. Φετος εχουμε 2 ομαδες στην Γεθνικη ποσο θετικό ειναι αυτο;

Είναι σπουδαίο γεγονός να υπαρχουν ακομα και δυο εκπροσωποι ουσιαστικά στην Γ Εθνικη απο την Ροδοπη. Σημαινει πως υπάρχει ακόμα το ποδόσφαιρο στην Κομοτηνη, έστω και χωρίς Πανθρακικό  και ότι  δεν χαθηκε τιποτα ακόμη. Ειναι μεγαλο κινητρο για τους ποδοσφαιριστές η κατηγορια αυτή, ειδικά σε αυτούς που δεν έχουν αγωνιστεί ξανα σε τετοιο επιπεδο.

6. Το Σάββατο το πρώτο τοπικο ντερμπυ Ιασμος- Ελπιδα. Πώς το βλεπεις απο την μερια σου;

Θα ειναι νομιζω ενα παιχνιδι που θα τραβηξει το ενδιαφέρον του κοσμου που παρακολουθει τα τοπικα πρωταθληματα στην Κομοτηνη. Δυσκολο παιχνιδι σαφως και για τις δυο ομαδες νομιζω και θα κριθει στις λεπτομέρειες αλλα και στην τυχη. Διαθέτουμε και οι δυο ομαδες εμπειρους για το επιπεδο ποδοσφαιριστες οποτε θα είναι ενας καλος αγώνας.

7. Για το τέλος τι θέλεις να πεις στους φιλάθλους της Ροδόπης;

Θα ηθελα να πω στους φιλάθλους που μεγάλωσαν με την ιστορικη ομαδα του Πανθρακικου οτι δεν τελειωσε τιποτα. Μπορει να μην ειναι πλεον ο Πανθρακικος σε υψηλο επιπεδο αλλα βλέπουμε φιλοτιμες προσπαθειες απο ανθρωπους που αγαπουν πραγματικα το ποδόσφαιρο και είναι κρίμα να μην τους βοηθησουμε όλοι μαζί. Απλά ένα Σαββατοκύριακο να χαραμίσουν ελάχιστα ευρώ εως και καθόλου, ξοδεύοντας μόνο 2 ώρες απο τον ελεύθερο χρονο τους, ώστε  να δουν οτι υπάρχουν ακόμα και στο τοπικό  καλοί παικτες και ομαδες, οτι υπαρχει ελπιδα για το ποδοσφαιρο στην πολη τους. Ελάτε στα γήπεδα δεν ειναι μεγαλη θυσια αν θελτε το καλο της ποδοσφαιρικής Κομοτηνης.