Στο πλευρό της μάχης της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου για την «απαγορευμένη» φανέλα και η ΠΟΕ!!

 

Οι μέρες περνούν και πλησιάζει η μέρα που θα εκδικαστεί από την επιτροπή της ΕΠΟ η ένσταση της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου για την επετειακή της φανέλα, με τα μηνύματα συμπαράστασης να είναι πολλά και τελευταίο εξ’αυτών αυτό της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Το ζήτημα της επετειακής φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων πλέον έχει πάρει μεγάλη έκταση, κι έτσι η Παμποντιακή Ομοσπονδία δε θα μπορούσε να παραμείνει αδιάφορη. Έτσι την Τετάρτη η ΠΟΕ απέστειλε ένα αίτημα προς την ΕΠΟ, με το οποίο εξέφρασε τη στήριξη της στην ΠΑΕ Ποντίων, αλλά και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, μια επιστολή την οποία φρόντισε φυσικά να κοινοποιήσει και στις δύο ομάδες, αλλά και στις οικίες ενώσεις τους.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΕ:

Θεσσαλονίκη, 4-10-2017
Αρ.Πρ.:8037
ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Κοινοποίηση:
Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ε.Π.Σ. ΘΡΑΚΗΣ
Π.Α.Ε ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κύριοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, εκφράζει την βαθιά απογοήτευση και αποδοκιμασία του, για τον τρόπο με τον οποίο προβήκατε σε επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε ομάδες, με καταφανή ποντιακή ιστορία, οι οποίες εν όψη της εκατονταετίας της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, υιοθέτησαν εμφανίσεις με σχετικό περιεχόμενο. Αναφερόμαστε στις Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ) και Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει αναγνωρισθεί από την Βουλή των Ελλήνων με ομόφωνο ψήφισμα της από το 1994. Η όποια αναφορά σε αυτή, προφανώς και δεν εμπεριέχει πολιτικό ή οποιασδήποτε μορφής φυλετικό περιεχόμενο πολύ περισσότερο δε δεν προσβάλει την δημοσία αιδώ, καθώς το ζήτημα των Γενοκτονιών ανήκει στον σκληρό πυρήνα του διεθνούς δικαίου , κάθε έννοιας ανθρωπισμού και ως εκ τούτου καθίσταται πανανθρώπινο. Στην προκειμένη περίπτωση η αναγραφή στις εμφανίσεις των ομάδων των φράσεων «353.000 ΜΝΗΜΗ», «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ» κάθε άλλο παρά μπορεί να εκλάβει τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στο άρθρο 32 του κανονισμού της UEFA. Θα μπορούσαν να εκληφθούν ως συνθήματα κοινωνικής προτροπής, από αυτά που κατά καιρούς επιτρεπτώς έχουν εμφανισθεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι όπως «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» και πολλά άλλα.
Επομένως κύριοι ο τρόπος με τον οποίο επιλέξατε να αντιδράσετε απέναντι σε αυτές τις ομάδες, υπερβαίνει τον ίδιο τον κανονισμό και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από κάποιον καλόπιστο τρίτο ως ένδειξη υπερβάλλοντος ζήλου ή ακόμα και ως κίνηση υπαγορευόμενη από «σκοπιμότητα».
Σύσσωμος ο ποντιακός Ελληνισμός αποδοκιμάζει αυτήν σας την ενέργεια και σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση επιβολής τιμωρίας και απαγόρευσης των συγκεκριμένων εμφανίσεων.
Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης Παύλος Γαλεγαλίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here