ΕΠΣ Ξάνθης: Με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα η Ασπίδα Ξάνθης που νίκησε εύκολα τον Αστέρα Μαγικού

 

Παιχνίδι για έναν και όχι για δύο φαίνεται πως ήταν τελικά αυτό ανάμεσα σε Ασπίδα Ξάνθη και Αστέρα Μαγικού του απόγευμα της Κυριακής στο ΔΑΚ Ξάνθης, αφού οι γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα στο τελικό 3-0, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν λίγο προς το τέλος, αλλά χωρίς ουσία.

Η Ασπίδα μπήκε καλά στο γήπεδο από την αρχή του παιχνιδιού, και κατάφερε από το 13ο κιόλας λεπτό να προηγηθεί, όταν ο Κοντομιχάλης πήρε μια κεφαλιά και σκόραρε, αλλά το γκολ δε μέτρησε, αφού ο βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Κοντομιχάλης στο 13′, το έκανε ο Δημήτρης Γελαδάρης τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν μετά από σέντρα του Σαμαρά από δεξιά και κάποιες κόντρες, του στρώθηκε η μπάλα και με σουτ έκανε το 1-0.

Δεν πέρασε πολύ ώρα, όταν στο 24′ και πάλι ο Γελαδάρης μετά από τρομερή ατομική ενέργεια και έχοντας περάσει δύο αντιπάλους του, σούταρε αλλά ο Μάγκος απέκρουσε, και τελικά ήρθε ο Κυριαζίδης για να πάρει το «ριμπάουντ» και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το 3-0 δεν άργησε να έρθει, όταν στο 29′ ο Κοντογιαννίδης έκανε ένα καλό σουτ από δύσκολη θέση στα αριστερά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη η Ασπίδα έριξε λίγο το ρυθμό της και έκανε συντήρηση δυνάμεων, με τον Χρήστο Σαμαρά να αποσύρει από το χόρτο κάποιους παίκτες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, ενώ από την άλλη ο Άγγελος Γιοβανόπουλος με κάποιες αλλαγές προσπάθησε να δυναμώσει την ομάδα του, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει μερικές φάσεις, χωρίς όμως και να σκοράρει.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης (64′ Τζαρτάκης), Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης, Δογανίδης, Κυριαζίδης (74′ Νταμπανλής), Γελαδάρης (68′ Χαραλαμπίδης), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος (49′ Ζώτος), Κατσής.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ (ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ): Μάγκος, Σνιμσίκοφ, Φεμμή (62′ Τσουβαλίδης), Καλτσίδης, Μπακάλ, Παπαϊωάννου, Εφέντη, Κιαχίδης, Βούλκος, Ευθυμιάδης (79′ Ξανθόπουλος), Ανδρέου (32′ Μεμέτ).