ΕΠΣ Ξάνθης: Αποσύρει την προσφυγή η Κεσσάνη Ερασμίου, ξεκινά κανονικά το πρωτάθλημα

 

Κανονικά ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα σε Α’ και Β’ Κατηγορία ΕΠΣ Ξάνθης, αφού η εκκρεμότητα που υπήρχε με την συμμετοχή του Νέστου Κύρνου που κατηγορούνταν από την Κεσσάνη Ερασμίου ότι δηλώθηκε εκπρόθεσμα τείνει να οδηγηθεί στο αρχείο.

Αν και αρχικά οι παράγοντες του Ερασμίου είχαν εκφράσει πρόθεση να κυνηγήσουν την υπόθεση μέχρι τέλους στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, τελικά όλα δείχνουν ότι δεν θα προχωρήσουν. Μεθυσμένοι από το νέκταρ της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, το βράδυ του Σαββάτου δεν πραγματοποίησαν το κρίσιμο Δ.Σ. που θα ελάμβανε την απόφαση.

Αυτό ωστόσο είχε να κάνει και με την τάση που στο μεταξύ διαμορφώθηκε, με ωριμότερη σκέψη, ότι τελικά ίσως και να μην αξίζει να μπει η ομάδα σε τόσο μεγάλη περιπέτεια, από την στιγμή που μπορεί να διεκδικήσει φέτος με αξιώσεις αγωνιστικά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια.

Όπως έχει προαναφερθεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ του ThrakiSportS, το κόστος για μια τέτοια κίνηση θα ξεπερνούσε τις 3.000 ευρώ και παρόλο που υπήρχε η διαβεβαίωση ότι σε περίπτωση δικαίωσης θα επέστρεφε αυτό το ποσό, η σκέψη δεν δείχνει να προχωρά.

Στην Κεσσάνη Ερασμίου θεωρούν ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους, υπάρχει εκνευρισμός με την απόφαση «Πόντιου Πιλάτου» της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ξάνθης που έκρινε εαυτόν αναρμόδια να εκδικάσει την υπόθεση, αλλά μέχρι εκεί.

Εκτιμήθηκε ότι αν προχωρούσε η υπόθεση, τελικά το μόνο κακό θα γινόταν στην Ένωση και στις ομάδες της από την ανασφάλεια που θα δημιουργούνταν. Έτσι από ένδειξη σεβασμού και προς τις υπόλοιπες ομάδες, ουσιαστικά το Εράσμιο αποσύρει την προσφυγή του.

Παράλληλα, είχε γίνει γνωστό ότι σε περίπτωση που γινόταν δεκτό το αίτημα της Κεσσάνης, ο Νέστος Κύρνου θα οδηγούνταν υποχρεωτικά σε διάλυση, αφού ενδεχόμενη δικαίωση περί του εκπροθέσμου στην Α’ κατηγορία θα επέβαλε τη μη συμμετοχή ούτε στην Β’ Κατηγορία, για την οποία ίσχυαν οι ίδιες ημερομηνίες.

Δεν αποκλείεται πάντως σε αυτήν την απόφαση να βάρυνε και το γεγονός ότι επίσης εκπρόθεσμα μόλις την Δευτέρα η ΕΠΟ έκανε δεκτή την ομάδα του Ηρακλή στη Γ’ Εθνική, δείχνοντας ότι η τάση αυτή υπάρχει πλέον σε πανελλαδικό επίπεδο και δημιουργώντας αμφιβολίες για τις τελικές πιθανότητες δικαίωσης, εφόσον προχωρούσε η προσφυγή.