Super League: Ψήφος εμπιστοσύνης από τον Κασναφέρη στον Λουτσέσκου παρά το αρνητικό ξεκίνημα

 

Ο τιμ μάνατζερ του Απόλλωνα Σμύρνης και πρώην της Ξάνθης Γιώργος Κασναφέρης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρώην προπονητή της Ξάνθης και νυν του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα του δικεφάλου στην έναρξη της σεζόν.

Μιλώντας στο Metropolis και στην εκπομπή «Στη Σέντρα»  αναφέρθηκε στη δευτεριάτικη ισοπαλία της «ελαφράς ταξιαρχίας» με τον ΠΑΟΚ και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στον Ράζβαν Λουτσέσκου, κάτι το οποίο λες και τον άκουσε έσπευσε να κάνει και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης στο γεύμα της ομάδας την Τρίτη.

Για το παιχνίδι ο Κασναφέρης είπε: «Ήμασταν σε καλή κατάσταση. Στα πρώτα 35 λεπτά παίζαμε πολύ καλά, τα παιδιά είχαν δύναμη, πάθος και ψυχή, πίεζαν ψηλά τον ΠΑΟΚ και δημιουργούσαν προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο. Δυστυχώς, η κόκκινη κάρτα μας ανέτρεψε τα σχέδια και μας περιόρισε σε παθητικό ρόλο. Είμαστε, όμως, ικανοποιημένοι από την εμφάνιση της ομάδας».

Για τον Ράζβαν Λουτσέσκου ανέφερε: «Είμαστε φίλοι, συνεργαστήκαμε τρία χρόνια στην Ξάνθη. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να γνωρίσω στο ποδόσφαιρο. Του έχω τεράστια εμπιστοσύνη και σαν προπονητή και σαν άνθρωπο και μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και κρίσεις. Σίγουρα θέλει χρόνο και ηρεμία γιατί ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης αυτή τη στιγμή».

Για το αν μπορεί ο Λουτσέσκου να σηκώσει το βάρος του ΠΑΟΚ είπε:«Όποιον άνθρωπο βάλεις πάνω στο ηλεκτρικό θα καεί. Είναι πολύ καλός προπονητής, πρέπει να του δοθεί ο χρόνος να δουλέψει. Μέσα σε έναν μήνα κανενός προπονητή το έργο δεν φαίνεται. Όλοι οι προπονητές θέλουν πίστωση χρόνου. Είναι άδικο να τον κρίνουμε τώρα. Αν στηριχθεί πραγματικά σε λίγο θα είναι όλοι ευχαριστημένοι με την μπάλα που θα παίζει ο ΠΑΟΚ».

Για τη δήλωση του Λουτσέσκου περί έλλειψης αυτοπεποίθησης της ομάδας ανέφερε: «Αυτό είναι θέμα ποδοσφαιριστών. Δε νομίζω ότι αμφισβητείται η ποιότητά τους, ούτε χρειάζεται μετά το 35’ προπονητής για να νικήσει τον Απόλλωνα των δέκα παικτών. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να στοχοποιείς τον κάθε Λουτσέσκου. Από ότι φαίνεται, υπάρχει ένα σύνθετο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Φεύγουν προπονητές και το πρόβλημα παραμένει. Κάθε χρόνο ξεκινά με ένα όνειρο, το οποίο στην πορεία χάνεται. Ούτε τα μεγάλα συμβόλαια, ούτε τα μεγάλα ονόματα παίζουν μπάλα. Πρέπει να δοθεί χρόνος να μάθει και αυτός χαρακτήρες, συμπεριφορές, το πόσο μπορούν κάποιοι να αντέξουν την πίεση. Δε σημαίνει ότι ένας καλός ποδοσφαιριστής στη Σλοβενία ή στη Σλοβακία μπορεί να αντέξει στον ΠΑΟΚ. Αντίστοιχα θέματα έχουμε κι εμείς στον Απόλλωνα. Ο Λουτσέσκου είναι ένας προπονητής που έχει τα guts να δουλέψει σε μια μεγάλη ομάδα και να τη βελτιώσει».