ΕΠΣ Έβρου: Δεν κατεβαίνουν στις διοργανώσεις της νέας σεζόν η Αναγέννηση Μεταξάδων με την Θύελλα Παλιουρίου

 

Πριν δύο χρόνια οι ιστορικές ομάδες της Αναγέννησης Μεταξάδων και της Θύελλας Παλιουρίου ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας την Ένωση Μεταξάδων Παλιουρίου και προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να διατηρηθούν στην ελίτ του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι του Έβρου.

Η προσπάθεια δεν στέφθηκε από επιτυχία, με την ομάδα να υποβιβάζεται στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου. Το αποτέλεσμα μετά από αυτήν την εξέλιξη ήταν πέρυσι να διαλυθεί η Ένωση στα δύο συστατικά της στοιχεία και αυτά, οι δύο ομάδες δηλαδή, να δηλωθούν στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας.

Η ομάδα των Μεταξάδων, που πριν έξι χρόνια είχε μάλιστα αναδειχθεί πρωταθλήτρια στον Βόρειο Όμιλο της Α’ ΕΠΣ Έβρου και είχε φτάσει μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου, δεν άντεξε οικονομικά και εγκατέλειψε την προσπάθεια παρά την φιλότιμη προσπάθεια που έκαναν οι παράγοντές της να την κρατήσουν στην ζωή. Η ομάδα της Αναγέννησης αποχώρησε από το πρωτάθλημα, ενώ δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο Κύπελλο, αν και είχε δηλωθεί κανονικά στις δύο διοργανώσεις.

Το καλοκαίρι, μετά από απουσία περίπου τριών ετών, η ιστορική ομάδα της Αναγέννησης εξέφρασε την ετοιμότητά της να επιστρέψει δυναμικά στα τοπικά πρωταθλήματα κάνοντας δυναμική επανεμφάνιση στην Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου. Σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε έμπειροι παράγοντες αλλά και νέοι του χωριού αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, έχοντας ως πλεονέκτημα το γεγονός πως παρά την απουσία της ομάδος από τα τοπικά πρωταθλήματα το γήπεδο διατηρείται σε άριστη κατάσταση έπειτα από εθελοντική εργασία των νέων του χωριού.

Ωστόσο οι πληροφορίες που φτάνουν στο ThrakiSportS αναφέρουν ότι παρά την προσπάθεια που εντατικοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει το έμψυχο δυναμικό για να στηρίξει την όλη προσπάθεια. Το αποτέλεσμα είναι η ιστορική Αναγέννηση Μεταξάδων, σε αντίθεση με πέρυσι που δηλώθηκε και αποσύρθηκε στην συνέχεια, φέτος να μην έχει ακόμα δηλωθεί και όλα να δείχνουν ότι το όνομά της θα απουσιάζει από την κλήρωση των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου, που προγραμματίζονται για την άλλη εβδομάδα.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ίδια απόφαση έχει οδηγηθεί για την φετινή σεζόν και η Θύελλα Παλιουρίου, η ομάδα με την οποία είχε συγχωνευθεί προ διετίας η Αναγέννηση Μεταξάδων δημιουργώντας την Ένωση Μεταξάδων Παλιουρίου. Ούτε η Θύελλα δήλωσε συμμετοχή μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες και εφόσον δεν γίνει ένα θαύμα της τελευταίας στιγμής, έστω και στις… καθυστερήσεις, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις διοργανώσεις της σεζόν 2017-2018.

Εφόσον συμβεί αυτό, ανεβαίνει στις πέντε ο αριθμός των ομάδων που συμμετείχαν στο περσινό πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και δεν δηλώνονται φέτος. Υπενθυμίζεται ότι έχουν αποσυρθεί επίσης από τις διοργανώσεις της νέας σεζόν η ΠΑΕ Πενταλόφου, η Ομόνοια Φυλακίου και η Ένωση Κυανής Ασβεστάδων. Σε αυτές θα πρέπει όμως να προστεθεί και η μεγάλη απώλεια από την αναστολή της λειτουργίας του Άλεξ…