Οκτώ χρόνια κάθειρξη στον «σωτήρα» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για απάτη με τα capital controls

 

Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης 44χρονος επιτήδειος που έπειθε ανυποψίαστους ανθρώπους να επενδύσουν τις οικονομίες τους σε εταιρείες του εξωτερικού για να γλιτώσουν από τα capital controls κι από «κούρεμα» καταθέσεων, που υποτίθεται ότι θα ακολουθούσε.

Μάλιστα, ο ίδιος για να γίνει πιο πειστικός διέρρεε ότι διαθέτει διασυνδέσεις σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους που δήθεν γνώριζαν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αποκάλυψε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μ’ αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 65.500 ευρώ. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν ανώτερος δικαστής που πείστηκε να βγάλει τις αποταμιεύσεις του στο εξωτερικό και τις μετέφερε σε λογαριασμό τρίτου προσώπου, που ήταν επίσης κατηγορούμενος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή.

«Ο 44χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κατά το παρελθόν διετέλεσε παράγοντας στην ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή και τα τελευταία χρόνια επεδίωξε να εμπλακεί και σε άλλα αθλητικά σωματεία, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο», σχολιάζει ακόμα στο δημοσίευμά του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Δεν κατονομάζει ποιος είναι, ούτε αναφέρει ποια είναι τα άλλα αθλητικά σωματεία, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε απασχολήσει έντονα και την περιοχή της Θράκης εμφανιζόμενος ως «σωτήρας» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και φτάνοντας στο σημείο να αποκαλείται «πρόεδρος» της εβρίτικης ομάδας ακόμα και από πολιτικούς παράγοντες της περιοχής.

Όπως αναφέρει ακόμα το δημοσίευμα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο ήρωας της ιστορίας μας «είχε συλληφθεί πέρυσι τον Μάιο σε ξενοδοχείο της Βέροιας, όπου ήταν ομιλητής σε εκδήλωση, στην οποία ο ίδιος εμφανίστηκε ως επικεφαλής ομίλου εταιρειών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους».

«Μετά την καταδίκη του θεωρείται φυγόποινος», καταλήγει το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here