Ασφάλεια Υγείας στην Τουρκία για τους μουσουλμάνους σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη υπόσχεται ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης

 

Ασφάλεια υγείας στην Τουρκία για τους μουσουλμάνους της Θράκης, υπόσχεται Χακάν Τσαβούσογλου. Ο Χακάν Τσαβούσογλου είναι ο καταγόμενος από τη Θράκη πρόσφατα αναδειχθείς αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης [σ.σ. συνωνυμία με τον ΥΠΕΞ], ο οποίος και δήλωσε: «Όπως κάποιος πολίτης μας εδώ [σ.σ. στην Τουρκία] μπορεί πληρώνοντας 53 λίρες τον μήνα να επωφελείται από την ασφάλεια υγείας, έτσι και οι ομογενείς μας που κατοικούν σε Βουλγαρία και Δυτική Θράκη, ακόμη και εάν συνεχίζουν να ζουν εκεί, με αυτό το ασφάλιστρο, τους εγγυόμαστε την ένταξή τους στην ασφάλεια υγείας της Τουρκίας».

Για το ποιος είναι ο Χακάν Τσαβούσογλου χρήσιμες πληροφορίες λαμβάνουμε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα “ιδωμένος υπό πρίσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Χακάν Τσαβούσογλου δεν είναι τυχαίος. Κάθε άλλο μάλιστα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε (έως την ηλικία των 11 ετών) στην Ελλάδα την οποία επισκέπτεται, κατ’ άλλους αραιά, κατ’ άλλους πιο συχνά. Ο ίδιος μιλάει ελληνικά. Και είναι εδώ και χρόνια ένας από τους κύριους εκφραστές του τουρκικού αλυτρωτισμού στην περιοχή της Δυτικής Θράκης. Από εκείνους που επιλέγουν να βαφτίζουν «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα και να δρουν ως μακρύ χέρι της «μητέρας Τουρκίας» εντός των ελληνικών συνόρων, σε σύμπραξη (όπως φημολογείται) και με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

«Ο Χακάν Τσαβούσογλου ήταν πρόεδρος του αλυτρωτικού συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης για πολλά χρόνια», δηλώνει στον γράφοντα ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. «Ήταν πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», υπογραμμίζει σε πρόσφατο άρθρο του, αναφερόμενος στον ίδιο πολιτικό, και ο αυτοεξόριστος στη Σουηδία Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ. Ο Χακάν Τσαβούσογλου εμφανίζεται να έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα τα τελευταία χρόνια ως απεσταλμένος της Άγκυρας στην περιοχή των Βαλκανίων, «οικοδομώντας» δεσμούς με μουσουλμανικές ομάδες κυρίως στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στη Βοσνία.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου με ένα κλικ ΕΔΩ