Διέπρεψαν σε αγώνες παγκόσμιας μαθητικής φόρμουλας δύο φοιτητές από την Ροδόπη

 

Σε αγώνες της παγκόσμιας μαθητικής φόρμουλας παίρνουν μέρος δυο φοιτητές από την Κομοτηνή, με την ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διαπρέπουν.

Ο Πάρης Τζελέπης, φοιτητής στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι ο οδηγός του μονοθέσιου, ενώ ο Βαγγέλης Κούτρας, φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και είναι Μηχανικός στο τμήμα αναρτήσεων .

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και τον Πάνο Ζιώγα οι δύο φοιτητές, ανέφεραν πως η συμμετοχή τους, ναι μεν έχει κάποιες στερήσεις στην προσωπική τους ζωή, όμως η εμπειρία που ζουν θα τη θυμούνται για πάντα .

Οι αγώνες μαθητικής φόρμουλας γίνονται σε όλη την Ευρώπη , ορισμένοι έξ αυτών σε γνωστές πίστες της Φόρμουλα 1, όπως το Σίλβερστοουν της Αγγλίας, με τα μονοθέσια να έχουν περιορισμούς στα κυβικά για λόγους ασφαλείας.

Η οργάνωση της κάθε ομάδας είναι στα πρότυπα των ομάδων της Φόρμουλα 1, με τη διαφορά να είναι στους προϋπολογισμούς, καθώς εκεί υπάρχουν προϋπολογισμοί εκατομμυρίων , ενώ η ομάδα του Αριστοτελείου έχει προϋπολογισμό στις 50-60.000 ευρώ.

Η έλλειψη πόρων είναι και το μεγάλο πρόβλημα όπως είπαν οι δυο φοιτητές ενώ οι δοκιμές τους γίνονται στην πίστα του Ρήσιου στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι στον τελευταίο αγώνα παρουσιάστηκε και η ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με σχέδια για μονοθέσιο και αναμένεται να κατέβει σε κάποιους αγώνες την επόμενη χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here