Super League: Πίστωση χρόνου ζήτησε ο Ράσταβατς και άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο για πιθανή μεταγραφή

 

Πίστωση χρόνου για να αποκτήσει η ομάδα του μεγαλύτερη συνοχή εκτός από την άμυνα και στην επίθεση, ζήτησε ο προπονητής της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς μετά την λευκή ισοπαλία με τη Λαμία στην πρεμιέρα. Επίσης, σε ερώτημα δημοσιογράφου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταγραφής στον χώρο του κέντρου, ανάλογα φυσικά με το διαθέσιμο μπάτζετ.

«Το σημερινό παιχνίδι ήταν το πρώτο επίσημο για εμάς και ήταν αναμενόμενο αυτό που είδαμε, ένα σφιχτό παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου είχαμε τον τον έλεγχο, με καλές τοποθετήσεις των παικτών και προσπαθώντας να βάλουμε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η διαχείριση στα τελευταία 30 μέτρα δεν ήταν όπως θα θέλαμε», σχολίασε αρχικά ο σέρβος τεχνικός.

«Καταφέραμε να κρατήσουμε τον αντίπαλό μακριά από το τέρμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Σίγουρα πρέπει να παίζουμε πιο γρήγορα με την μπάλα, να έχουμε πιο συχνά και πιο σωστά την κίνηση στον χώρο και να συνεχίσουμε να είμαστε συμπαγείς και στην άμυνα και στην επίθεση», πρόσθεσε ο Ράσταβατς στην αρχική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι αυτό ήταν το τρίτο 0-0 στα Πηγάδια αν υπολογίσουμε και τα φιλικά και πόσο τον προβληματίζει η επιθετική δυστοκία, απάντησε: «Όπως γνωρίζετε, όχι απλά οι περισσότεροι αλλά όλοι οι παίκτες που παίζουν μπροστά είναι καινούριοι, τρεις νέοι επιθετικοί και δύο που παίζουν σε νέο ρόλο στο χώρο του κέντρου. Όπως γνωρίζεται χρειάζεται χρόνος. Σίγουρα όμως πρέπει να αυξήσουμε την ποιότητά μας. Σίγουρα αυτό που θέλαμε ήταν να πάμε την μπάλα προς την αντίπαλη άμυνα και στην τελευταία γραμμή των αντιπάλων παικτών, όπως αυτό ήταν ένα γενικό πρόβλημα που είχε και η Λαμία. Κατέβηκε στον αγώνα με αυτό το σκεπτικό, να είναι πολύ συμπαγής και να έχει πολλούς παίκτες στην αμυντική της ζώνη και κατάφερε να κρατήσει αυτό το μηδέν».

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με το πρόβλημα που ανέφερε για την διαχείριση στα τελευταία 30 μέτρα και αν αυτό θα μπορούσε να λυθεί με την προσθήκη ενός καλού διαχειριστή της μπάλας, απάντησε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μεταγραφικής κίνησης:  «Όπως γνωρίζετε αυτό έχει να κάνει με το μπάτζετ της ομάδας και τις μεταγραφές. Γενικά, έχουμε κάποιες ιδέες σε σχέση με αυτό το πρόβλημα και θα δούμε πως θα το διαχειριστούμε. και θα το αντιμετωπίσουμε. Αλλα αν η ερώτηση είναι αν πιστεύω στους παίκτες μου, η απάντηση είναι πως είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα είναι ολοένα και καλύτεροι».