ΕΠΣ Ξάνθη: Δηλώθηκε ο Νέστος Κύρνου! Πώς διαμορφώνεται η νέα Α’ Κατηγορία και οι δύο όμιλοι της Β’ Ερασιτεχνικής

 

Μια ομάδα έλειπε για να ολοκληρωθεί το φετινό παζλ της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, αυτή του Νέστου Κύρνου και μετά την τελική δήλωση του έστω και λίγες ημέρες μετά την επίσημα ανακοινωθείσα από την προκήρυξη προθεσμία, με σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών, ξεκαθάρισε το τοπίο στην Α’ Ερασιτεχνική.

Εκεί δεν υπάρχουν τελικά απώλειες με τις 14 ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής να δηλώνονται όλες και να συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα, ο πρωταθλητής του οποίου θα ανέλθει απευθείας στην Γ’ Εθνική ενώ οι δύο τελευταίοι θα υποβιβασθούν (ενδεχομένως και τρεις ή τέσσερις, ανάλογα με το αν θα παραμείνουν στην Γ’ Εθνική ο Ορφέας Ξάνθης και ο Άρης Αβάτου).

Κατόπιν αυτού, ο νέος χάρτης της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης, όπως περιγράφεται και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, με βάση την σειρά που αναγράφονται σε αυτήν και ενόψει της κλήρωσης το απόγευμα της Δευτέρας (21/8) διαμορφώνεται ως εξής:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ, ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ, ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ, ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ, ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ, ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΚΕΝΤΗΤΗ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ, ΑΤΛΑΣ ΣΕΛΙΝΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ.

Απώλειες υπάρχουν στην Β’ Κατηγορία, όπου αρχικά είχε προβλεφθεί στην προκήρυξη να συμμετάσχουν 23 ομάδες χωρισμένες σε δυο ομίλους αλλά αυτές περιορίζονται σε 18 αφού για διάφορους λόγους δεν δήλωσαν συμμετοχή πέντε ομάδες: ο Ορφέας Νέας Αμισσού, οι Ελπίδες Ξάνθης, η Μέλισσα Ξάνθης, η Ελπίδα Σουνίου και ο ΠΑΣ Φιλιων.

Επίσης, όπως επιβεβαιώνουν από την ΕΠΣ Ξάνθης, δεν δηλώθηκε καμία νέα ομάδα. Έτσι οι 18 σύλλογοι που απέμειναν, με βάση την βαθμολογική τους κατάταξη την περσινή σεζόν, κατανέμονται όπως προβλέπεται στην προκήρυξη στους δύο ομίλους της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης ως εξής:

Β’ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ, Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΚΕΣΣΑΝΗ ΕΡΑΣΜΙΟΥ, ΔΟΞΑ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ, ΑΕΤΟΣ ΤΟΞΟΤΩΝ ,  ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ, ΔΟΞΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ,  ΑΕΚ ΚΥΨΕΛΗΣ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ Π. ΚΑΤΡΑΜΙΟΥ, ΣΜΙΝΘΗ ΞΑΝΘΗΣ

Β’ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ, Β’ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΗΣΕΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ, Α.ΠΟ. ΞΑΝΘΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΡΥΣΑΣ,  ΑΣΠΙΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π. ΧΡΥΣΑΣ, ΑΕΤΟΣ ΓΟΡΓΟΝΑΣ, ΑΠΟΞ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ, ΚΟΤΥΛΗ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ