Ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Κομοτηνή οι ακαδημίες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού κατεβάζοντας νέα ομάδα στην ΕΠΣ Θράκης

 

Με στόχο την δημιουργία μιας νεανικής ομάδας που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, οι ακαδημίες του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων που ανήκει στο δίκτυο ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός Κομοτηνής (που προφανώς ανήκει σε αυτό του Παναθηναϊκού), ενώνουν τις δυνάμεις τους.

«Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας νεανικής ομάδας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε παιδιά του νομού να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Όσα παιδιά (εκτός των δύο ακαδημιών) ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας, μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους των παραπάνω ακαδημιών», τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση και των δύο ακαδημιών.

Η νέα ομάδα θα αγωνίζεται με παιδιά που έχουν γεννηθεί το διάστημα 2000-2002 και προέρχονται από τις δύο ακαδημίες. Όσο για το ποια θα είναι αυτή η ομάδα; Πρόκειται για την ιστορική ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής, το ποδοσφαιρικό τμήμα της οποίας τελούσε υπό διάλυση αλλά με την συνεργασία αυτή διατηρείται στο προσκήνιο και θα κατέβει και στο νέο πρωτάθλημα.

Γενικά πάντως παρατηρείται κινητικότητα στον χώρο των ακαδημιών στην πόλη της Κομοτηνής. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε η απορρόφηση των Λύκων από την ακαδημία του Ολυμπιακού Κομοτηνής.