Γ’ Εθνική: Με τις μπάλες της Premier League το νέο πρωτάθλημα αλλά και κόστος άνω των 1.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Θράκης

 

Την νέα σεζόν η Θράκη θα μετρά οριστικά και αμετάκλητα πέντε ομάδες στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ωστόσο καθεμία από αυτές καλείται για πρώτη φορά στα χρονικά να αγοράσει τις μπάλες με τις οποίες θα διεξάγονται οι αγώνες, οι οποίες οφείλουν να είναι συγκεκριμένου τύπου.

Συγκεκριμένα, βάσει της προκήρυξης τους πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας που εξέδωσε η ΕΠΟ, ορίζεται πως όλοι οι αγώνες θα πρέπει να διεξάγονται με μία συγκεκριμένα μπάλα που θα πρέπει να προμηθεύονται με δική τους ευθύνη οι ομάδες, όμως δεν διευκρινίζεται τίποτα σχετικά με το αν θα καλυφθούν τα έξοδα ή μέρος αυτών από την ομοσπονδία και δίνεται η εντύπωση ότι οι ομάδες θα πρέπει να τις αγοράσουν με δικά τους έξοδα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην προκήρυξη οι αγώνες του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όπου θα μετέχουν τη νέα χρονιά Ορφέας Ξάνθης, Άρης Αβάτου, Δόξα Προσκυνητών, Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου και ΑΕ Διδυμοτείχου από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης, θα πρέπει να διεξάγονται μόνο με την μπάλα Nike Magia. Πρόκειται για τις μπάλες που χρησιμοποιούνται στους αγώνες της Εθνικής Ομάδας αλλά και στην Premier League, με διαφορετικούς χρωματισμούς.

Στην προκήρυξη δεν αναφέρεται αν θα καλυφθούν τα έξοδα για την αγορά από τις μπάλες, κάτι που προφανώς αν δε γίνει σημαίνει αυτόματα και επιπλέον έξοδα για τις ομάδες που αυτή τη στιγμή πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με όσο το δυνατόν μικρότερο μπάτζετ. To ThrakiSportS επικοινώνησε με παράγοντες των ομάδων της Θράκης που αποκάλυψαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία μεταξύ τους συνεργασίας για επιστολής κοινού αιτήματος στην ΕΠΟ.

Το ThrakiSportS επικοινώνησε και με τον αρμόδιο της εταιρείας Nike που έχει αναλάβει να επικοινωνεί με τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι η προσφορά που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην ΕΠΟ και την εταιρεία είναι να δίνονται σε κάθε ομάδα 30 μπάλες συν 10 μπάλες δώρο, έναντι συνολικού τιμήματος 900 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει πρακτικά 1.116 ευρώ επιπλέον κόστος για κάθε ομάδα για την απόκτηση συνολικά 40 μπαλών.

Η κάθε μπάλα σε τιμή λιανικής κοστίζει 56 ευρώ και οι ομάδες θα τις αγοράσουν περίπου 28 ευρώ τη μία, οπότε από την άποψη αυτή υπάρχει κέρδος, ωστόσο η συμφωνία αφορά συγκεκριμένο αριθμό μπαλών (παραγγελία για 30 μπάλες ανά ομάδα και οι δέκα θα δίνονται δώρο), κάτι που επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των πέντε ομάδων της Θράκης με το ανωτέρω ποσό.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το άρθρο 12 της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής: