«Απούσα» από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα η ομάδα πόλο του ΚΟΞ

 

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής πόλο ολοκληρώθηκε, όμως υπήρξε μια ηχηρή απουσία από αυτό, αυτή της ομάδας του ΚΟΞ, που λόγω απουσιών, αλλά και… κλειστού κολυμβητηρίου δεν μπόρεσε να κατέβει τελικά ποτέ στο πρωτάθλημα.

Ο λόγος, λοιπόν, που δεν κατάφερε να στελεχωθεί η ομάδα υδατοσφαίρισης του ΚΟ Ξάνθης σύμφωνα με τον πρώην προπονητή Ηλία Βασιλειάδη είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας λείπουν εκτός Ξάνθης, καθώς για διάφορους προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους ο καθένας ζουν σε άλλες πόλεις ή ακόμη και στο εξωτερικό. Βέβαια δύο παλιοί παίκτες της ομάδας, δεν έπαψαν να ασχολούνται με το πόλο και είχαν μάλιστα πρόσφατα και την επιτυχία της ανόδου στην Α2 κατηγορία με τον Άρη, ο λόγος για τους Γιάννη Τσάκαλο και Σαμπάν Ραμαδάνογλου.

Ο πρώην προπονητής της ομάδας του ΚΟΞ κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε επίσης με δηλώσεις του στον συνεργάτη του ThrakiSportS Δημήτρη Καλτέκη και την εφημερίδα «Εμπρός» πως «ασφαλώς σημαντικός παράγοντας για την «αδρανοποίηση» του τμήματος water polo του ΚΟΞ είναι και το ότι το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό εδώ και μία πενταετία, με αποτέλεσμα να μην ασχολούνται νέα παιδιά με το πόλο και να μην υπάρχει μία συνέχεια στην ομάδα».

Ενώ συνέχισε μιλώντας για το μέλλον της ομάδας λέγοντας πως «Δυστυχώς δεν βλέπω κάποια άμεση λύση με το κολυμβητήριο. Ακόμη κι αν υπάρχει η πρόθεση να επαναλειτουργήσει κάποια στιγμή, αυτό θα πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο και όχι με ¨μπαλώματα¨ που θα επιτρέψουν τη λειτουργία του μόνο για κάποιους μήνες».

«Στην παρούσα φάση οι αρμόδιοι θα μπορούσαν να λάβουν τουλάχιστον κάποια μέτρα φύλαξης του χώρου που έχει εγκαταλειφθεί εντελώς και αποτελεί εύκολο στόχο διαρρηκτών και βάνδαλων, γιατί αν παραμείνει η παρούσα κατάσταση το κολυμβητήριο θα γίνει ερείπιο», κατέληξε.