Ο Χρήστος Κατραντζής «σώζει» την τιμή της Θράκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης

 

Με την τελετή έναρξης ξεκίνησε και επισήμως στη Βουδαπέστη το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου Ανδρών – Γυναικών, με την Ελλάδα θα συμμετέχει με 54 άτομα στην κορυφαία διοργάνωση που θα διαρκέσει ως της 30 Ιουλίου και στην οποία δίνουν το παρών περίπου 2.300 αθλητές και αθλήτριες από 180 χώρες.

Μόλις μία συμμετοχή έχουμε από την Θράκη. Αυτός που σώζει την τιμή του γεωγραφικού μας διαμερίσματος είναι ο Χρήστος Κατραντζής. Ο Ξανθιώτης κολυμβητής με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατάφερε την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσει την συμμετοχή του και σε αυτήν την μεγάλη διοργάνωση, έστω και ως μέλος της σκυτάλης.

Ο Κατραντζής είχε δώσει το παρών τόσο πριν τέσσερα χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης όσο και πριν δύο χρόνια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν αν και το αποκορύφωμα ήταν φυσικά η παρουσία του πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Συνολικά η Ελλάδα λαμβάνει μέρος στην διοργάνωση της Βουδαπέστης με 12 αθλητές και αθλήτριες στην κολύμβηση, 13 στο πόλο ανδρών, 13 στο πόλο γυναικών, τρεις στην ανοιχτή θάλασσα και 13 στη συγχρονισμένη κολύμβηση.