Ο θρίαμβος των αδερφών Κεσσίδη με τα χρώματα Ελλάδος και Σουηδίας και… οι διακοπές στην θράκη

 

Ο Αλέξης Κεσσίδης εκπροσωπεί τα χρώματα της Εθνικής Σουηδίας και ο αδερφός του Λαοκράτης Κεσσίδης εκπροσωπεί την Ελλάδα στην πάλη. Αμφότεροι έχουν αρκετές και σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό τους. 

Πρόσφατα ο Αλέξης Κεσσίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης της Πολωνίας, αλλά για λογαριασμό της Σουηδίας. Με αυτήν την αφορμή το Sport24 αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες για τους δύο αθλητές που είναι αδέρφια και αγωνίζονται για δύο διαφορετικές χώρες.

Και οι δύο μεγάλωσαν στην Σουηδία αφού η μητέρα τους ήταν Σουηδέζα. Ο παππούς τους ήταν πρωταθλητής Ελλάδος στην Ανδρών το 1963 και ακριβώς 50 χρόνια μετά ο Λαοκράτης το 2013 πήρε την πρώτη θέση και αναδείχθηκε με την σειρά του πρωταθλητής Ελλάδος.

Ξεκίνησε την πάλη όταν ήταν επτά χρονών ενώ ο αδερφός του όταν ήταν τεσσάρων. Ο Αλέξης πέρσι βγήκε δεύτερος στην Ευρώπη στην U23 στα 70 κιλά και πρώτος φέτος στα 80 κιλά. Ο μεγάλος αδερφός είναι ο Λαοκράτης που αγωνίζεται για την Ελλάδα καθώς είναι 27 ετών ενώ ο αδερφός του 23.

Έχουν και διαφορά στην κατηγορία καθώς ο μεγαλύτερος αδερφός παίζει στα 98 κιλά. Το 2015 βγήκε δωδέκατος στον κόσμο και πρώτος στο Μεσογειακό ενώ εκτός από τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, στις εγχώριες διοργανώσεις εκπροσωπεί και τα χρώματα του ΠΑΟΚ.

Ως ThrakiSportS αναζητήσαμε τυχόν σχέσεις με την Θράκη. Η αλήθεια είναι ότι η καταγωγή τους είναι από ένα χωριό έξω από την Θεσσαλονίκη (Προχώμα), ωστόσο η οικογένεια Κεσσίδη γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, αφού κάνει συχνά διακοπές στα μέρη μας.

Μάλιστα, αυτές τις μέρες βρίσκεται στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα ο θεός τους, από την Σουηδία, που είχε την ευκαιρία να βρεθεί στην Κομοτηνή με τον ξανθιώτη καθηγητή του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στο άθλημα της πάλης Γιάννη Μπάρμπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here