Β’ Εθνική: Επιστροφή στην Λάρισα για τον γκάρντ Θανάση Τσιαβέ της Ασπίδας Ξάνθης!

 

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο στην Ασπίδα, έναν πολύ πετυχημένο θα έλεγε κανείς χρόνο, ο Θανάσης Τσιαβές αποχωρεί από την ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης και επιστρέφει στην παλιά του ομάδα, τον ΓΣ Λάρισας, αποτελώντας την πρώτη φετινή μεταγραφή για τη λαρισινή ομάδα.

Ο 24χρονος Ελασσονίτης γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο με τους «βυσσινί» και θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ και στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Ο ύψους 1.90 περιφερειακός (που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και πρόσφατα μετατέθηκε στη Λάρισα) και ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Ελασσόνα και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Γ.Σ. Αμπελώνα, Αστέρα Λάρισας, Φοίνικα και ΓΣ Λαρισαίων 1928. 

Μια αναμφίβολα σημαντική απώλεια για την Ασπίδα και σημαντική ενίσχυση για την ομάδα της Λάρισας, αφού όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της ομάδας του κάμπου, ο Τσιαβές τη σεζόν που μας πέρασε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, είχε 11,7 πόντους ανά αγώνα κατά μέσο όρο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΑΕΛ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Είναι τιμή για μένα να αγωνιστώ σε μία ομάδα όπως η ΑΕΛ. Είναι η πρώτη ομάδα της πόλης. Το κλίμα είναι πολύ καλό, οι άνθρωποι του συλλόγου καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να δημιουργήσουν μία εκ νέου ανταγωνιστική ομάδα και πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η περσινή πορεία της ΑΕΛ και το όνομά της, μας υποχρεώνει να είμαστε το ίδιο φιλόδοξοι και στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Γι’ αυτό θα δουλέψουμε σκληρά για να το πετύχουμε. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, να στηρίξει την προσπάθειά μας. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στη Λάρισα και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε ο Θανάσης Τσιαβές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Ελασσονίτης guard, επιστρέφει στη Λάρισα μετά από ένα χρόνο καθώς είχε αγωνιστεί με απόλυτη επιτυχία τη περίοδο 2015/16 στον Γ.Σ.Λάρισας με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 Εθνική.

Την περσινή σεζόν βρέθηκε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όπου εντυπωσίασε με την Ασπίδα Ξάνθης, σκοράροντας 11,7 πόντους ανά παιχνίδι».