Προανάκριση για πιθανή συμμετοχή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε «εγκληματική οργάνωση» με στημένα

 

Βόμβα στο βόλεϊ και γενικά στον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μεγάλη σκιά στην φήμη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αποτελεί το έγγραφο που έφερε στην δημοσιότητα το sdna και κατονομάζει την ομάδα του Έβρου ως εμπλεκόμενη σε πιθανούς χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα της Volley League.

Ήταν άλλωστε γνωστό από τα τέλη του περασμένου μήνα, ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ζητήσει από την Οικονομική Αστυνομία να πραγματοποιήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χειραγωγηθεί αγώνες της Volley League. Υπήρξε, όμως, σοβαρότατη εξέλιξη, αλλά και «σκιές» στην όλη διαδικασία, με βάση τις νέες αποκαλύσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες του sdna, στις 30 Μαΐου έφτασε στην Ομοσπονδία του βόλεϊ (ΕΟΠΕ), αλλά και στην λίγκα (ΕΣΑΠ), επείγον έγγραφο από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία ζητούσε να μάθει αν υπάρχουν καταγγελίες ή και πληροφορίες για στήσιμο αγώνων την τελευταία διετία, που να αφορά την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αλλά και άλλες τέσσερις ομάδες οι οποίες είναι οι εξής: Παναχαϊκή, Φοίνικας Σύρου, Λαμία και Κύζικος Ν. Περάμου!

Αναφέρεται δε, ότι τα αδικήματα που ερευνώνται σε σχέση με τα ματς των συγκεκριμένων ομάδων, είναι αυτά της «εγκληματικής οργάνωσης», της «δωροδοκίας-δωροληψίας», της «εκβίασης» και της «απάτης»!

Ειδικότερα, το έγγραφο προς ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ, αναφέρει:

«Στα πλαίσια προανάκρισης που διενεργείται από την Υπηρεσία μας για την διερεύνηση τέλεσης ή μη των αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων της “εγκληματικής οργάνωσης”, της “δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα”, της “εκβίασης” και της “απάτης”, παρακαλούμε όπως:

Α) Μας γνωρίσετε αν έχουν περιέλθει σε γνώση σας καταγγελίες-πληροφορίες σχετικά με χειραγώγηση αγώνων πετοσφαίρισης κατηγορίας Α1 Ανδρών για το χρονικό διάστημα από 1/9/2015 έως και την 29/4/2017, στις οποίες να εμπλέκονται ή αναφέρονται οι ομάδες:

1.Παναχαϊκή 2013

2.Φοίνικας Σύρου

3.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

4.Λαμία

5.Κύζικος Ν. Περάμου

Β) Σε θετική περίπτωση, όπως μας γνωρίσετε αν διενεργήθηκε ή διενεργείται οποιαδήποτε έρευνα και το αποτέλεσμα αυτής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here