Δεκάδες ποδηλάτες από την Τουρκία στα γενέθλια της Ποδηλατικής Ομάδας Αλεξανδρούπολης

 

Τα δεύτερα γενέθλιά της γιόρτασε την Κυριακή η Ποδηλατική Ομάδα Αλεξανδρούπολης και στο πλαίσιο των εορτασμών διοργάνωσε ποδηλατική περιπλάνηση στις παραλίες της πρωτεύουσας του Έβρου αλλά και BBQ Party.

Στους εορτασμούς συμμετείχαν από την Τουρκία η ποδηλατική ομάδα Κεσάνης, η ποδηλατική ομάδα Αδριανούπολης EBiS και η ποδηλατική ομάδα KÜDAK από την Κωνσταντινούπολη.

Ξεκινώντας την ποδηλατοβόλτα από τον Φάρο της Αλεξανδρούπολης οι ποδηλάτες έκαναν έναν μεγάλο κύκλο της πόλης και μετά κινήθηκαν δυτικά προς τις Παραλιές της Μάκρης κ των Δικέλλων.

Πριν φτάσουν στη Μάκρη σταμάτησαν στο ελαιοτριβείο Κύκλωπας όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και γευσιγνωσία προϊόντων. «Ο αθλητισμός μας ενώνει ! Bike team Greece ?? Alexandroúpoli-Turkey », έγραψε χαρακτηριστικά το γνωστό ελαιοτριβείο στην σελίδα του στο facebook.

Οι ποδηλάτες έφτασαν μετά από μερικά χιλιόμετρα στην παραλία του Αϊ Γιώργη και στο όμορφο χωριό της Μάκρης και κατέβηκαν στο γραφικό λιμανάκι της.

Μια πολύ σύντομη και ζόρικη ανηφόρα τους ξανάφερε μέσα στο χωριό της Μάκρης και μετά συνέχισαν υτικά προς την παραλία της Κυανής Ακτής με την οργανωμένη παραλία.

Έπειτα  προς τα Δίκελα όπου πριν το χωριό κατέβηκαν να ποδηλατήσουν δίπλα στο κύμα! Το τέλος της παραθαλάσσιας διαδρομής τους οδήγησε στον Αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας όπου έκαναν μια σύντομη επίσκεψη στο μουσείο.

Ακολούθησε η επιστροφή μέσα από τον ελαιώνα των Δικέλων και τέλος στο χωριό Δίκελα πραγματοποιήθηκε BBQ PARTY για να γιορτάσουν όλοι μαζί, Έλληνες και Τούρκοι, τα γενέθλια της Alexandroupolis Bike Team. Και από εκεί, επιστροφής πάλι παραλιακά και μέσω της Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη!