Γ’ Εθνική: Με μπάτζετ μικρότερο των 50.000 ευρώ και «Ξανθιώτικο» ρόστερ έκανε την υπέρβαση ο Ορφέας Ξάνθης

 

Λαμπρό παράδειγμα αποτέλεσε ο Ορφέας Ξάνθης του Μπάμπη Χατζημεστή, για τον τρόπο που πρέπει να οργανώνονται και να πορεύονται οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, αφού κατάφερε από τα μισά σχεδόν της σεζόν να αγωνίζεται αποκλειστικά και μόνο με «Ξανθιωτάκια», αλλά και με συνολικό μπάτζετ όπως δήλωσε ο ίδιος, μικρότερο των 50.000 ευρώ.

Αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, αλλά κατάφερε όχι απλώς να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία και να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία, αλλά να τερματίσει στην 5η θέση του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, πίσως μόλις από τους πρωτοπόρους και στην ουσία μονομάχους για την άνοδο Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δόξα Δράμας, και τους ΑΠΕ Λαγκαδά και Νέστο Χρυσούπολης. Μάλιστα η ομάδα του Ορφέα έχει να λέει πως είναι η μοναδική που κέρδισε τον πρωταθλητή Απόλλωνα Καλαμαριάς στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα στην Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα ο Ορφέας ανέδειξε ταλέντα από τις ακαδημίες του με τον Μεκερα να είναι ο τέταρτος νεαρότερος παίκτης που συμμετείχε στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, ενώ ντεμπούτο στη Γ’ Εθνική έκανε και ο Κλεντής Ζιγκολάρι, που όντα λίγο μεγαλύτερος από τον Μεκερά δεν μπήκε στα ρεκόρ του πρωταθλήματος. Βέβαια φανέλα βασικού είχαν και παίξτες που όχι μόνο προέρχονται από τις ακαδημίες του Ορφέα, αλλά δεν έχουν φύγει ποτέ από την ομάδα, όπως τα αδέρφια, Βασίλης και Γιάννης Καραγκιόζης ή και ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Μαλαδένης.

Λίγοι περίμεναν πως στην πρώτη του χρονιά στη Γ’ Εθνική  μετά την επανίδρυσή του το 1982, ο Ορφέας Ξάνθης θα τα πήγαινε τόσο καλά, κι όμως ο Μπάμπης Χατζημεστής και οι συνεργάτες του κατάφεραν να φέρουν εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη βέβαια, αποτελεί το γεγονός, πως η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή, όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο ίδιος, βασίστηκε από το Δεκέμβρη και μετά αποκλειστικά σε «Ξανθιώτες παίκτες, ενώ το μπάτζετ δεν υπερέβη τις 50 χιλιάδες ευρώ», δίνοντας ένα άλλο νόημα στην φετινή επιτυχία της ομάδας αλλά δείχνοντας και τον δρόμο για τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους που θα έχει από την περιοχή μας στο νέο πρωτάθλημα.

Δεν θέλει πολλά χρήματα αλλά έξυπνο τρόπο, σχέδιο και προσεκτικές κινήσεις στο πως θα τα τοποθετήσεις, για να βγει μια σεζόν με αξιοπρέπεια και να αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ