Άφησαν την Ξάνθη των 65.000 κατοίκων για να εγκατασταθούν στη Δρυμιά που έχει μόλις 16!

 

Μηχανολόγος-μηχανικός ο Μπάμπης Ποιμενίδης, οικονομολόγος-εκπαιδευτικός η Ανδρομάχη Μπαλάτου, πριν ένα χρόνο έφυγαν από την Ξάνθη για τη …Δρυμιά Ξάνθης, από την πόλη των 65.000 κατοίκων για το χωριό που με τις νέες “προσθήκες” έφτασε τους …16 κατοίκους!

Οι δυο τους, παντρεμένοι χρόνια, αποφάσισαν να ζήσουν τη ζωή όπως προορίζεται για τον άνθρωπο, όπως μας λένε, άφησαν τις δουλειές τους, μετακόμισαν στο μικρό χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Ροδόπης και φαίνονται ευτυχισμένοι, μακριά από τη βαβούρα της πόλης, το άγχος που “ρέει” διάχυτο σε αυτές, και την τεχνολογία.

“Έχουμε οικοτεχνία στη Δρυμιά Ξάνθης, όπου καλλιεργούμε με φυσικό τρόπο τα φρούτα και τα λαχανικά μας. Δεν χρησιμοποιούμε κανένα λίπασμα ή φάρμακο, ούτε καν βιολογικό σκευάσματα. Μόνο νερό”, μας εξηγεί με χαμόγελο ο Μπάμπης Ποιμενίδης και μας δείχνει τα προϊόντα τους: Σάλτσες, λικέρ, φυτικά προϊόντα βασισμένα σε φρούτα και λαχανικά κάθε λογής.

“Υπάρχει ανταπόκριση, γιατί είναι τέτοιες οι πρώτες ύλες που είναι δύσκολο να μην υπάρξει ανταπόκριση. Παρόλα αυτά ο κόσμος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και, άρα, το προϊόν που παράγουμε καταντάει να θεωρείται ως προϊόν πολυτελείας, ενώ στην ουσία δεν είναι. Γι’ αυτό υπάρχει μια δυσκολία διείσδυσης στην αγορά. Είναι ένας τομέας που χρειάζεται πολύ υπομονή, κουράγιο κι εργατικότητα”, προσθέτει ο παραγωγός. Η προσπάθειά τους ονομάζεται “Ροδόπης Γέννημα: οικοτεχνία προϊόντων φυσικής καλλιέργειας”.

Οι δυο τους έκαναν αυτή τη “στροφή” εδώ και ένα χρόνο, κι επιστρέφουν στην Ξάνθη μια φορά την εβδομάδα, προκειμένου να πωλήσουν τα προϊόντα τους στο παζάρι της Ξάνθης, όπου και διατηρούν νόμιμη θέση εμπορίου.

Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.