Επέτειος: 20 χρόνια από την μεγάλη πορεία της Δόξας Υφαντών στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος

 

Μια από τις ιστορικότερες ομάδες της ΕΠΣ Θράκης ήταν  η Δόξα Υφαντών και μια άλλη η ομάδα του Θρυλορίου, γνωστή κυρίως ως Πόντος Θρυλορίου ή ΠΑΕ Ποντίων όπως ονομαζόταν τα τελευταία χρόνια.

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 20 χρόνια από την μαγική πορεία προς τον τελικό του κυπέλλου Ερασιτεχνών όπου η Δόξα Υφαντών, που είχε συγχωνευθεί με τον Πόντο Θρυλορίου, έφτανε μέχρι τον τελικό στην Λεωφόρο, κατέβαζε μάλιστα δυο πούλμαν από την Κομοτηνή αλλά στο παιχνίδι αυτό έχανε από την Ιωνία Χανίων και μαζί έχανε και την ευκαιρία να είναι η μοναδική ομάδα της Ροδόπης που κατακτά το τρόπαιο και η τρίτη στην Θράκη μετά την ΑΕ Διδυμοτείχου και την Ασπίδα Ξάνθης.

Ήταν μια μέρα σαν και αυτήν, 7 Ιουνίου του 1997,  όταν διεξαγόταν ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών στην Λεωφόρο. Θυμίζουμε τη  σεζόν 1996-97  η Δόξα Υφαντών και ο Πόντος Θρυλορίου συγχωνεύτηκαν σε μια ομάδα με το όνομα ΠΑΕ Ποντίων με τεχνικό τον  Σωτήρης Ζαφειρίου. Η ομάδα εκείνη έκανε το νταμπλ στην ΕΠΣ Θράκης έχοντας ως βασικό αντίπαλο τον Πανθρακικό τον οποίο αντιμετώπισε στον συναρπαστικότερο ίσως τελικό κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης όλων των εποχών.

Ο Πανθρακικός προηγούνταν με 4-2 και στο πεντάλεπτο από το 85′ ως το 90′ η Δόξα Υφανών – Πόντος Θρυλορίου έφερε τον αγώνα στο 4-4 και στην  παράταση έβαλε ακόμα δυο γκολ που έδωσαν στην ομάδα τη νίκη με 4-6 και το κύπελλο μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς. Η πολύ καλή πορεία του συλλόγου συμπληρώθηκε με τη συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών και πορεία ως τον τελικό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου δυστυχώς έχασε από την Ιωνία Χανίων με 1-0 αν και ήταν καλύτερη αξίζοντας το τρόπαιο.

Η φωτογραφία είναι από εκείνον τον αγώνα. Όρθιους βλέπετε τους Γιώργο Μαρσίδη, Παναγιώτη Γούναρη, Κυριάκο Βουνάτσο, Βασίλη Χαριτόπουλο, Νίκο Κυνηγόπουλο, Νίκο Σουλτανίδη, Κώστα Παπάζογλου και Στράτο Σουλτανίδη. Καθιστοί είναι οι Στέλιος Ιωαννίδης, Στάθης Χατζηκυριακίδης, Στέλιος Αθανασιάδης, Κώστας Σαπρανίδης, Γιάννης Πουρλιάγκας, Παναγιώτης Σπυριδωνίδης και Γιάννης Μηλιαντζόπουλος.

Προπονητής εκείνης της ομάδας ήταν ο Σωτήρης Ζαφειρίου και γενικός αρχηγός ο Θεμιστοκής Ξενοδοχίδης…