Η απογοήτευση του Ραφαήλ Κουμεντάκη για τον αποκλεισμό της Εθνικής Ανδρών

 

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του ο Ραφαήλ Κουμεντάκης για τον αποκλεισμό της Εθνικής Ανδρών Βόλεϊ από την τελική φάση του Κοσμοβόλεϊ, αλλά και από την φάση των μπαράζ, αφού δεν θα έχει ούτε δεύτερη ευκαιρία.

Μετά την επικράτηση επί του Λουξεμβούργου δήλωσε στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ Στέφανο Λεμονίδη: «Το ματς ήταν τυπική διαδικασία. Παίξαμε όσο έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη. Δεν είμαστε φυσικά ευχαριστημένοι από την τρίτη θέση. Η ζωή συνεχίζεται με το Παγκόσμιο Λιγκ».

Αναφορικά με το που κρίθηκε η (μη) πρόκριση, ο Κουμεντάκης ανέφερε: «Η πρόκριση χάθηκε και στο ματς με την Ολλανδία, που ήταν καλή ομάδα, αλλά εμείς μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Μέτρησαν όμως οι απουσίες, η μικρή προετοιμασία, τα λίγα φιλικά. Όλα μπαίνουν στην εξίσωση, σε ένα τουρνουά πέντε ημερών. Αν ήταν μαζί μας οι Πετρέας, Τζουμάκας, Φιλίποφ θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

«Η Εθνική πρέπει να παίζει σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Να έχει χαρακτήρα, στυλ παιχνιδιού και ο καθένας να ξέρει το ρόλο του. Η ομάδα δεν ήταν έτοιμη να διεκδικήσει κάτι μεγάλο, μια πρόκριση σε παγκόσμια διοργάνωση», κατέληξε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης.