Με Αλαβές τραυματίστηκε, με Αλαβές επέστρεψε για να σηκώσει την «κούπα του βασιλιά» ο… Θραξ Αλεΐς Βιδάλ

 

Ήταν πριν τρεισήμισι μήνες, 11 Φεβρουαρίου, όταν σε αναμέτρηση κόντρα στην Αλαβές ο Αλείς Βιδάλ μετά από έναν σοκαριστικό τραυματισμό στον αστράγαλο, έπαιρνε με φορείο την άγουσα για τα αποδυτήρια. Η διάγνωση των γιατρών η χειρότερη δυνατή. Τέλος η σεζόν, πέντε μήνες εκτός, ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου να τερμάτιζε πρόωρα την καριέρα του, τουλάχιστον σε αυτό το υψηλό επίπεδο του πρωταθλητισμού.

Κι όμως! Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού, που είχαμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε για μία σεζόν στην Κομοτηνή αλλά κυρίως να τον απολαύσουν όσοι παρακολουθούσαν το πρωτάθλημα Κ20 αφού εκεί κυρίως του δόθηκε χρόνος συμμετοχής (!!!), βάλθηκε να διαψεύσει τους πάντες. Και τους διέψευσε. Και επέστρεψε πολύ νωρίτερα, εντός της σεζόν. Και μάλιστα πάλι απέναντι στην Αλαβές. Αλλά όχι για ένα ματς πρωταθλήματος αλλά για το τελευταίο ματς της χρονιάς, τον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Αλεΐς Βιδάλ κλήθηκε από τον Λουίς Ενρίκε να αγωνιστεί στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, αν υπολογίσει κανείς και τις καθυστερήσεις. Μπήκε στο 83ο λεπτό και ενώ τα πάντα είχαν κριθεί, καθώς η Μπαρτσελόνα προηγούνταν με 3-1, με τον Λιονέλ Μέσι να μας… χαρίζει για μια ακόμη φορά κάποιες «μαγικές» στιγμές και να βοηθά ώστε η Μπαρτσελόνα να κατακτήσει το κύπελλο Ισπανίας για 29η φορά στην ιστορία της.

Το «Βιθέντε Καλντερόν» έκλεισε αγωνιστικά τις πύλες του φιλοξενώντας τον τελευταίο αγώνα του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα», που τον… αποχαιρέτησαν με το τρίτο σερί κύπελλο τους, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ τους που είχε γίνει την περίοδο 1951-1953. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε στο 30′  με όμορφο πλασέ εκτός περιοχής του Μέσι, για να ισοφαρίσει τρία λεπτά αργότερα η Αλαβές με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τεό.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους όμως οι Καταλανοί κατόρθωσαν να σημειώσουν άλλα δύο τέρματα και να ανεβάσουν το σκορ στο 3-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Το 2-1 έκανε από κοντά ο Νεϊμάρ στο 45′, ενώ το 3-1 διαμορφώθηκε στο 45+3΄ από τον Αλκάθερ, μετά από τρομερή ατομική ενέργεια και απίθανη μεταβίβαση του Μέσι.

Νωρίτερα η Άρσεναλ είχε στεφθεί κυπελλούχος Αγγλίας κερδίζοντας 2-1 στον τελικό την Τσέλσι, η Μπορούσια Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στέφθηκε κυπελλούχος Γερμανίας κερδίζοντας με το ίδιο σκορ την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η Παρί Σεν Ζερμέν κυπελλούχος Γαλλίας κερδίζοντας στην εκπνοή με αυτογκόλ με 1-0 την Ανζέ.

Αλλά ο τελικός με θρακιώτικο ενδιαφέρον εξελίχθηκε να είναι αυτός της Ισπανίας, χάρη στην στιγμή που μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί…