Στον “αέρα” το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου, Αντοχής και Χρονομέτρου της Ξάνθης! Δέσμευσαν το ΑΦΜ της ΕΟΠ

 

Στον “αέρα” βρίσκεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου, Αντοχής και Χρονομέτρου, το οποίο είναι να διεξαχθεί από 23 έως 25 Ιουνίου στην Ξάνθη.

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμεύσει το ΑΦΜ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ενώ είναι πλέον πολύ πιθανό να δεσμευτεί και το ποσό της επιχορήγησης και να απελευθερωθεί μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην καταβολή των δεδουλευμένων στους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Αυτό σημαίνει ότι η Ομοσπονδία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δώσει χρήματα στα σωματεία, τα οποία με τη σειρά τους δυσκολεύονται να πληρώσουν τις μετακινήσεις των αθλητών τους στους αγώνες που διεξάγονται ανά τη χώρα τα Σαββατοκύριακα.

Μιλώντας στο ThrakiSportS ο πρόεδρος του Θράκα Ιππέα Κυριάκος Γκογκότσης είπε πως “αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να πληρώσει τις επιχορηγήσεις των Σωματείων και πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ξάνθης. Σκεφτείτε τα χρήματα που χρειάζονται για να έρθουν τα σωματεία της Νοτίου Ελλάδος στην περιοχή μας. Εμείς αυτή τη στιγμή πληρώνουμε από την τσέπη μας τις μετακινήσεις των αθλητών μας για τους αγώνες που συμμετέχουν και δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει αυτό”

Όπως γίνεται κατανοητό οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες, καθώς απομένει πλέον λιγότερο από ένας μήνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ξάνθης, με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας να έχει αυτή τη στιγμή δεμένα χέρια και να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Μάλιστα το πόρισμα για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της ΕΟΠ, το οποίο είναι επιβαρυντικό, βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα.