«Καλό παράδεισο Αλέκο…» – Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη Καρυπίδη στην τελετή λήξης του συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής (+video)

 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής θα έβαζε τα γιορτινά του, για να πανηγυρίσει την επιτυχία του επετειακού 25ου Διεθνούς Συνεδρίου του. Ωστόσο στην τελετή λήξης υπήρχε θλίψη.

Θλίψη για την απώλεια του Αλέκου Καρυπίδη, του «δασκάλου» του μπάσκετ στην Κομοτηνή, επίκουρου καθηγητή Καλαθοσφαίρισης στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και εμπνευστή της δημιουργίας του Δημοκριτείου, της πανεπιστημιακής ομάδας που έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και διεκδικεί άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Η τελετή λήξης είχε πένθιμο χρώμα. Από την είσοδο στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Πανεπιστημιούπολη, όπου είχε τοποθετηθεί από το πρωί ένα σημάδι πένθους για να υπενθυμίζει ή και να ενημερώνει τους όποιους μη γνωρίζοντες για το βαρύ πένθος που χτύπησε το ίδρυμα και συνολικά τον αθλητισμό της Θράκης, μέχρι φυσικά και την στιγμή της τελετής λήξης, οπότε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους παρευρισκόμενους με στη μνήμη του Καρυπίδη την αναφορά στον προτζέκτορα: «Καλό παράδεισο Αλέκο»…