Ανέβηκε έκτη στον κόσμο η Βούλα Παπαχρήστου αν και έκανε μόλις τρία άλματα στα Χανιά

 

Αποφασισμένη να κάνει το μεγάλο άλμα πήγε στα Χανιά η Βούλα Παπαχρήστου. Τελικά οι καιρικές συνθήκες δεν της το επέτρεψαν, όμως φεύγει έχοντας πηδήξει 14.23μ. στα Χανιά 2017 και δίνοντας μια υπόσχεση για το γκαλά της Φιλοθέης.

Κάνοντας μόνο τρία άλματα λόγω των συνθηκών, η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι «έγραψε» 13.64μ. στην πρώτη της προσπάθεια με τον άνεμο να είναι -3,0 και 14.23μ. στη δεύτερη με +1,5, έχοντας και μία άκυρη προσπάθεια στο τρίτο άλμα. Εκεί σταμάτησε και δε συνέχισε τον αγώνα, ωστόσο με αυτό το 14.23μ. ανέβηκε στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης και το Νο1 της ευρωπαϊκής, ενώ σαν επίδοση είναι η 7η καλύτερη για φέτος στον κόσμο. Αυτό όμως δεν άφησε ικανοποιημένη την Παπαχρήστου.

«Ήρθα να αγωνιστώ στα Χανιά 2017 και ήθελα να πετύχω κάτι καλώ. Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες δε βοήθησαν. Αντιθέτως με δυσκόλεψαν πολύ» τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ιδιαίτερα γνωστή και στους θρακιώτες καθώς είναι σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη. Υποσχέθηκε ωστόσο ότι τη μεγάλη επίδοση θα την κάνει εκεί που την έκανε και πέρσι, στο γκαλά της Φιλοθέης. «Εκεί θέλω να καταρρίψω το ρεκόρ μου» τόνισε, έχοντας κάνει πέρσι εκεί 14.73μ.